Et par spørgsmål inden det går løs
: 6. sep 2010, 19:49
Jeg har tidligere skrevet herinde og fået en masse gode råd om udstyr (og mange tak for alt hjælpen:-) Nu har jeg så modtaget det hele (Håber jeg!) og skal så lave min første bryg her i weekenden, og det liber en All-grain Brown Ale. Efter at have læst en del, var der lige et par spørgsmål jeg ville have opklaret:
1. Er det nødvendigt med en gærstarter. Jeg har købt et færdigt all-grain sæt fra brygland og ved ikke om det er nødvendigt med en gærstarter
2. Hvordan tilsætter man sukker? Skal man ligge det i bunden af flasken eller? Jeg ved godt hvor meget jeg skal tilføje pr. liter bare ikke hvor
3. Kan man ikke godt bruge en lauter tun til at gære i når man har taget risten ud? For så er det vel bare en tønde med taphane
4. Hvor meget øl skal det i beholderen til en hydrometer så man kan måle det?
Jeg håber i kan hjælpe så jeg bedst muligt forberedt til weekendens udfordringer:-)
1. Er det nødvendigt med en gærstarter. Jeg har købt et færdigt all-grain sæt fra brygland og ved ikke om det er nødvendigt med en gærstarter
2. Hvordan tilsætter man sukker? Skal man ligge det i bunden af flasken eller? Jeg ved godt hvor meget jeg skal tilføje pr. liter bare ikke hvor
3. Kan man ikke godt bruge en lauter tun til at gære i når man har taget risten ud? For så er det vel bare en tønde med taphane
4. Hvor meget øl skal det i beholderen til en hydrometer så man kan måle det?
Jeg håber i kan hjælpe så jeg bedst muligt forberedt til weekendens udfordringer:-)