Side 1 af 1

Glassering/marinering

: 27. dec 2005, 11:28
af chevydk
Hejsa.

Er der nogen der har forsøgt sig med glassering eller marinering af kød, ved brug af den søde ølurt?

: 27. dec 2005, 12:54
af Ovi
Jeg har portermarineret oksekød, og det var en treat.

At bruge porter i mørke sovse er desuden også en herlig ting, det giver noget helt unikt til smagen.

: 22. jan 2006, 20:33
af Martin
he he - jeg tror det Søren spørger om er, om der er nogen, som har brugt deres urt som marinade.

Lyder egentligt som et lækkert påfund :-)

: 22. jan 2006, 21:40
af chevydk
Martin skrev:he he - jeg tror det Søren spørger om er, om der er nogen, som har brugt deres urt som marinade.

Lyder egentligt som et lækkert påfund :-)
Lige akkurat.
Jeg overvejer at tage noget urt fra, ved mit næste bryg.
Herefter vil jeg enten marinere eller glassere noget kød dermed.

Hvis jeg får det gjordt, giver jeg naturligvis lyd herinde.

: 18. jun 2008, 16:47
af HBJF
Kan ikke huske hvor, men jeg har set kød "marineret i øl-urt" på et gourmet-restaurantskort en gang.

: 18. jun 2008, 17:47
af admin
Jeg har noget flydende malt ekstrakt uden humle til at stå til formålet.

Jens

: 21. jun 2008, 17:05
af chevydk
Det skal vi da lige have set nærmere på Jens.

: 21. jun 2008, 20:53
af pølsemanden
Hey

i min tid som kok har jeg brugt den søde urt til at marinere i feks revelsben er godt at marinere i ølurt brugte en ipa urt her i sidste uge

samt det er godt at bruge en kraftig belgisk ølurt til oksefilet eller grydesteg..

men hvis du vil have nogle opskrifter laver jeg dem gerne til dig fortæl mig hvilket kød du vil bruge så laver jeg en opskrift til dig på hele retten

john

: 21. jun 2008, 21:07
af admin
Problemet er bare at der ikke skal være meget humle i urten, så hellere en malt øl.

Jens

: 23. aug 2008, 11:30
af maskinmester
Bortset fra, at man ved øl urten får den malt sødmen, er det så ikke en fordel at have alkohollen fra det færdige øl mht. at mørne kød ved marinering? Sødmen kan man jo nemt ordne med noget brunt farin i sammen med øllet...