Bryg udstyr - Idéer og spørgsmål dertil
: 20. mar 2011, 19:34
Hej Alle,
Min fader og jeg har snakket og diskuteret hvordan vi kan optimere vores bryg process og dertil vores bryg udstyr. Efter sidste bryg i går som var vores første All-grain opdagede vi hvor svært det er at mæske og have den korrekte temperatur jævnt i hele gryden.
Som jeg har nævnt tidligere i nogle af mine posts/tråde er jeg så heldig at min fader er Rustfri Klejnsmed, og vi kan derfor lave det meste selv. Derfor forestil Jer at I kunne lave det "næsten" perfekte setup, vi mangler erfaringer og idéer.
I må endelig gerne komme med idéer hvor der både er pumper og uden pumper.
Det første vi har overvejet er:
Lave en hjemmelavet Gas Gruekedel. Vi har fundet nogle tegninger og noget inspiration fra denne side: http://www.birkelsebryghus.dk/20762461
Vi vil dertil gerne høre om der er nogen der selv har erfaringer med at lave sin egen Gas gruekedel. Vi har overvejet en 60L Gruekedel.
Det andet vi har overvejet er:
Få lavet noget automatisk røre system.
Igen, vi kan lave det meste selv vi mangler simpelthen bare erfaringer og idéer.
Det tredje vi har overvejet er:
Kan det lade sig gøre at mæske med den mængde vand man f.eks skal ende med? Dvs. hvis vi laver en bryg hvor vi skal ende på 23Liter. Kan vi så tage 23liter vand hælde ALT malten i også bare mæsk løs? Der vil forsvinde en hel del både det som malten suger og der er noget der fordamper, det spæder vi selvfølgelig op med så vi har de 23 liter igen når vi skal til at humle koge. På dette område er vi stadig meget nybegyndere så igen mangler vi erfaring og idéer.
Vores bryg udstyr pt. består af:
1x 28L rustfri gryde med taphane (Den plejer vi at mæske i)
"Tilføjer lige et billede senere"
1x 30L rustfri gryde med taphane (Den plejer vi at hæle den varme urt over i også humle koge i den)
"Tilføjer lige et billede senere"
1x Kobber Chiller
"Tilføjer lige et billede senere"
2x 5KW Gas blus
"Tilføjer lige et billede senere"
Jeg håber at I har nogle gode idéer så vi rigtigt kan få styr på vores process omkring vores øl så det kan komme til at smage Konge :) Hvis der er noget jeg har glemt så spørg endelig!
På forhånd tak.
Min fader og jeg har snakket og diskuteret hvordan vi kan optimere vores bryg process og dertil vores bryg udstyr. Efter sidste bryg i går som var vores første All-grain opdagede vi hvor svært det er at mæske og have den korrekte temperatur jævnt i hele gryden.
Som jeg har nævnt tidligere i nogle af mine posts/tråde er jeg så heldig at min fader er Rustfri Klejnsmed, og vi kan derfor lave det meste selv. Derfor forestil Jer at I kunne lave det "næsten" perfekte setup, vi mangler erfaringer og idéer.
I må endelig gerne komme med idéer hvor der både er pumper og uden pumper.
Det første vi har overvejet er:
Lave en hjemmelavet Gas Gruekedel. Vi har fundet nogle tegninger og noget inspiration fra denne side: http://www.birkelsebryghus.dk/20762461
Vi vil dertil gerne høre om der er nogen der selv har erfaringer med at lave sin egen Gas gruekedel. Vi har overvejet en 60L Gruekedel.
Det andet vi har overvejet er:
Få lavet noget automatisk røre system.
Igen, vi kan lave det meste selv vi mangler simpelthen bare erfaringer og idéer.
Det tredje vi har overvejet er:
Kan det lade sig gøre at mæske med den mængde vand man f.eks skal ende med? Dvs. hvis vi laver en bryg hvor vi skal ende på 23Liter. Kan vi så tage 23liter vand hælde ALT malten i også bare mæsk løs? Der vil forsvinde en hel del både det som malten suger og der er noget der fordamper, det spæder vi selvfølgelig op med så vi har de 23 liter igen når vi skal til at humle koge. På dette område er vi stadig meget nybegyndere så igen mangler vi erfaring og idéer.
Vores bryg udstyr pt. består af:
1x 28L rustfri gryde med taphane (Den plejer vi at mæske i)
"Tilføjer lige et billede senere"
1x 30L rustfri gryde med taphane (Den plejer vi at hæle den varme urt over i også humle koge i den)
"Tilføjer lige et billede senere"
1x Kobber Chiller
"Tilføjer lige et billede senere"
2x 5KW Gas blus
"Tilføjer lige et billede senere"
Jeg håber at I har nogle gode idéer så vi rigtigt kan få styr på vores process omkring vores øl så det kan komme til at smage Konge :) Hvis der er noget jeg har glemt så spørg endelig!
På forhånd tak.