Side 1 af 1

Ale på Birkesaft?

: 29. mar 2011, 08:22
af tipo75
Hejsa
På fredag skal jeg og mine brygvenner brygge lidt godt øl og i morgen skal jeg tappe 50 l birkesaft!
Og så var det jeg tænkte på at kombinere de to ting. Er der nogen der har erfaring med at erstatte mæske- og spargevand med birkesaft?
Mvh Martin

Re: Ale på Birkesaft?

: 29. mar 2011, 08:54
af Christian Ernstsen
Jeg har ikke erfaring med at blande som du foreslår, men til gengæld har det været en STOR succes at lave birkevin (dybest set bare birkesaft, sukker, citronsaft/syre og en hvidvinsgær).

Det sværeste er at gemme den længe nok; den første fustage med 19 liter forsvandt længe inden brygget var optimalt, den anden fustage fik jeg gemt af vejen, så mine gæster ikke vidste at jeg havde mere! :-) Så nu er den snart 1 år gammel og ved at være drikkeklar (dvs. knap så sød og uden gærsmag)...

Re: Ale på Birkesaft?

: 29. mar 2011, 14:50
af Erfurt
Der står noget om det i denne tråd http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... =birkesaft

Mvh. Jan

Re: Ale på Birkesaft?

: 29. mar 2011, 20:22
af brygerset
jeg brygge en sidste år ,det var en klosch som jeg brugte birkesat i stedet for vand , det blev en dejlig øl , og den smagte helt anderledes end når jeg brygger den med vand , OG var lidt højer men ikke meget , jeg tror at det ,der gav en anden øl ,var at var blødt vand, vi har hårt vand, men jeg har hørt at der er nogen der laver birkesaft sirup , hvis det skal give sukker til mæsken. jeg laver nok en når safterne stiger, det bliver en lys, uden formeget humle, for at det har mening .måsk en hvede .
jesper