Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Redaktør: Co-Admin
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Ved ikke lige hvad der er sket med det link der, men her er den på ny.
KB Clone Mørk Guld
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... esearch=KB" onclick="window.open(this.href);return false; Clone mørk guld&brewersearch=
Kan ikke sådan lige finde en karamelmalt med 100 EBC - Derfor indsatte jeg først mængden (15%) på 1 krystal malt og satte EBC til 100, og kunne notere mig hvad den endte op med af farve. Herefter har jeg indsat 2 forskellige karamel så det passede med mængden i % og den samme endelige farve. Ved ikke en fløjtende fis om det er måden at gøre det på, men det var lige hvad der faldt mig ind
Ved intet om hvad Svaneke bruger af malt, men man kunne tænke sig de bruger et eller andet dansk produkt der blot er nævnt " Karamel malt 100 EBC" , Fuglsang, DMG whatever.
Jeg har på den mørke valgt kun at have en bitterhumle på - Ved heller ikke om det er korrekt, men bruger det til andre pilsnere, og det smager fint uden uden de sene humler
Kofoed
KB Clone Mørk Guld
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... esearch=KB" onclick="window.open(this.href);return false; Clone mørk guld&brewersearch=
Kan ikke sådan lige finde en karamelmalt med 100 EBC - Derfor indsatte jeg først mængden (15%) på 1 krystal malt og satte EBC til 100, og kunne notere mig hvad den endte op med af farve. Herefter har jeg indsat 2 forskellige karamel så det passede med mængden i % og den samme endelige farve. Ved ikke en fløjtende fis om det er måden at gøre det på, men det var lige hvad der faldt mig ind
Ved intet om hvad Svaneke bruger af malt, men man kunne tænke sig de bruger et eller andet dansk produkt der blot er nævnt " Karamel malt 100 EBC" , Fuglsang, DMG whatever.
Jeg har på den mørke valgt kun at have en bitterhumle på - Ved heller ikke om det er korrekt, men bruger det til andre pilsnere, og det smager fint uden uden de sene humler
Kofoed
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Aurum:
Hvis Jan Paul nævner humlen i denne rækkefølge, Perle, Hersbrucker, Mittelfrüher humle - så er det nok Bitter- , Smags- , og aromahumle. Så Kofoed's opskrift er godt på vej.
Mittlelfrüh: Tysklands mest noble humle, med en meget fin aroma bruges ofte til øltyper, som kræver en særlig delikatesse. Det lyder som aromahumlen !!
Kofoed: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Da jeg kun har 110 EBC Cara, så kan jeg ikke lige bruge den. Iøvrigt så vil bryghus efficiency jo også være forskelligt ....
Hvis Jan Paul nævner humlen i denne rækkefølge, Perle, Hersbrucker, Mittelfrüher humle - så er det nok Bitter- , Smags- , og aromahumle. Så Kofoed's opskrift er godt på vej.
Mittlelfrüh: Tysklands mest noble humle, med en meget fin aroma bruges ofte til øltyper, som kræver en særlig delikatesse. Det lyder som aromahumlen !!
Kofoed: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Da jeg kun har 110 EBC Cara, så kan jeg ikke lige bruge den. Iøvrigt så vil bryghus efficiency jo også være forskelligt ....
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Har heller ingen anelse om man kan substituere på den måde og kan ikke finde nogen malt på 50 EBC ud over carared og den går vist ikke, så det må være det bedste bud på en opskrift indtil videre. Så er alle med på maltprofilen i KB's Aurum Clon opskrift?Kofoed skrev:Ved ikke lige hvad der er sket med det link der, men her er den på ny.
KB Clone Mørk Guld
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... esearch=KB" onclick="window.open(this.href);return false; Clone mørk guld&brewersearch=
Kan ikke sådan lige finde en karamelmalt med 100 EBC - Derfor indsatte jeg først mængden (15%) på 1 krystal malt og satte EBC til 100, og kunne notere mig hvad den endte op med af farve. Herefter har jeg indsat 2 forskellige karamel så det passede med mængden i % og den samme endelige farve. Ved ikke en fløjtende fis om det er måden at gøre det på, men det var lige hvad der faldt mig ind
Ved intet om hvad Svaneke bruger af malt, men man kunne tænke sig de bruger et eller andet dansk produkt der blot er nævnt " Karamel malt 100 EBC" , Fuglsang, DMG whatever.
Jeg har på den mørke valgt kun at have en bitterhumle på - Ved heller ikke om det er korrekt, men bruger det til andre pilsnere, og det smager fint uden uden de sene humler
Kofoed
og for den sags skyld Humleprofilen også?
Med hensyn til din KB's Mørk guld Clon så har lund 90-110 EBC malt på lager. Er folk med på at bruge det?
At vi kun bruger bitterhumle er helt fint med mig.
Hvis vi andre går over til 100 EBC malt, kan du vel godt bruge din 110. Eller er jeg helt gal på den?Truntebryg skrev:Aurum:
Hvis Jan Paul nævner humlen i denne rækkefølge, Perle, Hersbrucker, Mittelfrüher humle - så er det nok Bitter- , Smags- , og aromahumle. Så Kofoed's opskrift er godt på vej.
Mittlelfrüh: Tysklands mest noble humle, med en meget fin aroma bruges ofte til øltyper, som kræver en særlig delikatesse. Det lyder som aromahumlen !!
Kofoed: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Da jeg kun har 110 EBC Cara, så kan jeg ikke lige bruge den. Iøvrigt så vil bryghus efficiency jo også være forskelligt ....
Har i andre mulighed for at lave denne mæske profil?admin skrev:jeg tror man bare skal hæve temp langsom fra 35 til 65 plus mash out, så har man en bornholmer øl :-)
Jeg selv skal lige have testet mit nye setup, før jeg er helt sikker.
Eller laver vi bare 65 grader i 60 min + mash out?
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Har lige købt en flaske Mørk Guld, de havde desværre ikke nogen Aurum.. :-(Gunni skrev:Er der nogen der ved om denne Svaneke undergær stamme også bliver brugt til at karbonerne øllet, altså er øllen ufiltreret og upasteuriseret så der rent faktisk er den gærstamme i flasken, for så skulle det jo ikke være svært at få fat i gær....
syntes at kunne spotte et brunligt lagt i bunden af flasken, så det kunne da tyde på at der var noget at arbejde med. :-)
Fik lige læst dette bag på flasken :-)
Øllen er ufiltreret og kan derfor indeholde bundfald af gær. Lagres oprejst og skænkes nænsomt.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Jeg har nu bestilt Caraamber 60-80 EBC Hos vejers og bruger det som 60 EBC malt i KB's Aurum Clon opskrift.
Vil gerne stadig have input til hvilken mæske og humle profil i overvejer at bruge. :-)
Vil gerne stadig have input til hvilken mæske og humle profil i overvejer at bruge. :-)
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Så er det bare om de har brugt samme gær til at eftergære med!Runenaldo skrev:Har lige købt en flaske Mørk Guld, de havde desværre ikke nogen Aurum.. :-(Gunni skrev:Er der nogen der ved om denne Svaneke undergær stamme også bliver brugt til at karbonerne øllet, altså er øllen ufiltreret og upasteuriseret så der rent faktisk er den gærstamme i flasken, for så skulle det jo ikke være svært at få fat i gær....
syntes at kunne spotte et brunligt lagt i bunden af flasken, så det kunne da tyde på at der var noget at arbejde med. :-)
Fik lige læst dette bag på flasken :-)Øllen er ufiltreret og kan derfor indeholde bundfald af gær. Lagres oprejst og skænkes nænsomt.
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Det kommer vel ikke som et Chok, men store bryghuse tapper under tryk.Så er det bare om de har brugt samme gær til at eftergære med!
De bruger ikke eftergæring, det er alt for lang en proces.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Nej det gør det som ikke, men har da set flere der skriver at det er eftergæret i flasken, så det er vel heller ikke unormalt..admin skrev:Det kommer vel ikke som et Chok, men store bryghuse tapper under tryk.Så er det bare om de har brugt samme gær til at eftergære med!
De bruger ikke eftergæring, det er alt for lang en proces.
Men er det ufiltreret er det vel også lige meget, så må man vel kunne høste noget gær...
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Så er der bestilt vare hjem til at brygge Aurum.(bestilt Caraamber 60-80 EBC Bla.)
Glæder mig til brygge igen
Glæder mig til brygge igen
Senest rettet af Humlejægeren 7. feb 2012, 15:51, rettet i alt 1 gang.
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Ok - Jeg skal også snart have varer derfra, så den er jeg med på.Runenaldo skrev:Jeg har nu bestilt Caraamber 60-80 EBC Hos vejers og bruger det som 60 EBC malt i KB's Aurum Clon opskrift.
Vil gerne stadig have input til hvilken mæske og humle profil i overvejer at bruge. :-)
Jeg kan sagtens være med til at lave indmæskning ved 30°C som foreslået ( ved ikke hvad det skulle gavne) vil mene at vi ikke skal højere end max. 64° - Mon ikke den cara malt giver rigeligt med sødme i sig selv?
Humleprofilen har jeg jo givet et bud på?
Jeg vil køre både mæskevand og spargevand med 50% RO vand og resten fra den hårde fynske hane tilsat en anelse mælkesyre.
Gæren bliver fra det lokale bryggeri ved mig, gæret ved 12°C
Kofoed
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Jeg lave er enkel indmæskning så jeg starter på 64c slutter på ca.63c. og syndes det ser fint ud med den humle profil du har lave i BS (Kofoed)Kofoed skrev:
Jeg kan sagtens være med til at lave indmæskning ved 30°C som foreslået ( ved ikke hvad det skulle gavne) vil mene at vi ikke skal højere end max. 64° - Mon ikke den cara malt giver rigeligt med sødme i sig selv?
Humleprofilen har jeg jo givet et bud på?
Kofoed
Senest rettet af Humlejægeren 7. feb 2012, 18:51, rettet i alt 2 gange.
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Perfekt, jamen så er vi vidst enige allesammen..Kofoed skrev: Ok - Jeg skal også snart have varer derfra, så den er jeg med på.
Jeg kan sagtens være med til at lave indmæskning ved 30°C som foreslået ( ved ikke hvad det skulle gavne) vil mene at vi ikke skal højere end max. 64° - Mon ikke den cara malt giver rigeligt med sødme i sig selv?
Humleprofilen har jeg jo givet et bud på?
Jeg vil køre både mæskevand og spargevand med 50% RO vand og resten fra den hårde fynske hane tilsat en anelse mælkesyre.
Gæren bliver fra det lokale bryggeri ved mig, gæret ved 12°C
Kofoed
Jeg vil i weekenden forsøge mig med mit nye REMS system og se hvor godt det funger, derefter vil jeg tage stilling til om jeg kan være med på indmæskning fra 30 grader.
Du har nok ret med de max 64° - skal vi sætte os på det tal?
Hehe ja du har Kofoed, men de andre siger ikke så meget ;-)
Skal jeg tage det som at vi køre efter Kofoeds opskrift?
Køre med rent vand fra hanen som bliver pH justeret til 5,2 for mæske vand og under 6 for sparge vand.
Jeg regner med at bruge WLP001- California Ale Yeast ved 15°, som Gunni vist foreslog. kan evt. dele min batch op i to og køre den anden ved 20°.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Hvis der er nogen der måler FG og Brix skal jeg prøve at kigge på en evt. mæskning
Så ligger jeg det ind i Ballings formel.
Så ligger jeg det ind i Ballings formel.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
Jeg er vist ikke helt med her.. kan du ikke lige uddybe? :-)admin skrev:Hvis der er nogen der måler FG og Brix skal jeg prøve at kigge på en evt. mæskning
Så ligger jeg det ind i Ballings formel.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Fælles klon eksperiment: Aurum eller Mørk Guld
jo kom med nogle tal :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;