Første "rigtige" øl
: 27. feb 2012, 23:56
Hey folkens :)
Vi er 5 venner som har bestemt os for at vi skal brygge noget øl. Der blev på rådet bestemt vi skulle lave 2*25 liter øl eftersom vi er 5 og 25 liter var nok lige lidt nok for en flok ungfolk =D-
I min ballast har jeg 2*25 liter mjød med gode resultater. 25 liter sirups øl (lavet af 2 dåser ølsirup) hvilket gav et ret dårligt resultat pga for lidt kulsyre. Derudover har jeg lavet en øl på skolen efter denne opskrift http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... ch=aalborg hvilket heller ikke blev super (smager af nisseøl).
Derfor håber jeg lidt i kan hjælpe mig med at få lidt bedre resultater på ølsiden.
Eftersom vi ikke har den store erfaring har vi valgt at bruge 2 opskrifter vi fandt på beercalc hvor de sidst nævnte har jeg set på tidligere.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=
Spørgsmål.
I den første opskrift skal der bruges 115 g humle samlet. Vi synes det er lidt spild at skule købe 200 g for ikke at have noget at bruge de sidste 85 g til vil det påvirke drastisk?
Hvor meget sukker skal der i? (for at være på den sikre side da doven øl ikke tiltaler nogen af os).
Desuden er der nogen ting vi skal være meget opmærksomme på??
Fremgangsmåden bliver i grovetræk sådan her:
En søndag da jeg ikke havde bedre ting at give mig til, hullede jeg en gærspand til si. Min tanke er at lave mæsken i en elgryde med en almindelig ske som cirkulation. Efter endt mæskning bliver hele grøden smidt ned i sien som er sat i en anden gærspand. Binde sispanden op i nogle rør i loftet også hælde vand over for eftergrydning. Imens den drypper af lave en hurtig grundig rengøring af elgryde. Hælde urten i og følge humle programmet.
Vi er 5 venner som har bestemt os for at vi skal brygge noget øl. Der blev på rådet bestemt vi skulle lave 2*25 liter øl eftersom vi er 5 og 25 liter var nok lige lidt nok for en flok ungfolk =D-
I min ballast har jeg 2*25 liter mjød med gode resultater. 25 liter sirups øl (lavet af 2 dåser ølsirup) hvilket gav et ret dårligt resultat pga for lidt kulsyre. Derudover har jeg lavet en øl på skolen efter denne opskrift http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... ch=aalborg hvilket heller ikke blev super (smager af nisseøl).
Derfor håber jeg lidt i kan hjælpe mig med at få lidt bedre resultater på ølsiden.
Eftersom vi ikke har den store erfaring har vi valgt at bruge 2 opskrifter vi fandt på beercalc hvor de sidst nævnte har jeg set på tidligere.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=
Spørgsmål.
I den første opskrift skal der bruges 115 g humle samlet. Vi synes det er lidt spild at skule købe 200 g for ikke at have noget at bruge de sidste 85 g til vil det påvirke drastisk?
Hvor meget sukker skal der i? (for at være på den sikre side da doven øl ikke tiltaler nogen af os).
Desuden er der nogen ting vi skal være meget opmærksomme på??
Fremgangsmåden bliver i grovetræk sådan her:
En søndag da jeg ikke havde bedre ting at give mig til, hullede jeg en gærspand til si. Min tanke er at lave mæsken i en elgryde med en almindelig ske som cirkulation. Efter endt mæskning bliver hele grøden smidt ned i sien som er sat i en anden gærspand. Binde sispanden op i nogle rør i loftet også hælde vand over for eftergrydning. Imens den drypper af lave en hurtig grundig rengøring af elgryde. Hælde urten i og følge humle programmet.