Fur Frokost
: 21. mar 2012, 22:55
Jeg faldt over en Fur Frokost i Netto i dag. Den har jeg længe gerne villet smage, og jeg må sige, at jeg er meget imponeret. Der er rigtigt meget smag i for en øl på kun 2,6%.
Jeg kunne godt tænke mig at prøve, om det kan lade sig gøre at lave noget lignende. Jeg er ikke ude på at lave en eksakt klon, men jeg kunne godt tænke mig at se, hvor meget smag jeg kan få i en alkoholsvag øl af samme type. Det er en art engelsk ale (i ratebeer er den klassificeret som bitter).
Jeg har lavet en refraktometermåling på den og sammen med alkoholprocenten siger Beersmith, at den starter omkring 1052 og slutter på 1032.
Jeg er usikker på, om den høje fg kommer af meget varm mæskning eller meget krystalmalt. Sikker en kombination, men hvad tror I andre?
Mit umiddelbare bud er noget med 3 kg pale og 2 kg krystal 120 mæsket ved 71 grader i 40 minutter. Hvordan synes I, det lyder?
VH
Søren
Jeg kunne godt tænke mig at prøve, om det kan lade sig gøre at lave noget lignende. Jeg er ikke ude på at lave en eksakt klon, men jeg kunne godt tænke mig at se, hvor meget smag jeg kan få i en alkoholsvag øl af samme type. Det er en art engelsk ale (i ratebeer er den klassificeret som bitter).
Jeg har lavet en refraktometermåling på den og sammen med alkoholprocenten siger Beersmith, at den starter omkring 1052 og slutter på 1032.
Jeg er usikker på, om den høje fg kommer af meget varm mæskning eller meget krystalmalt. Sikker en kombination, men hvad tror I andre?
Mit umiddelbare bud er noget med 3 kg pale og 2 kg krystal 120 mæsket ved 71 grader i 40 minutter. Hvordan synes I, det lyder?
VH
Søren