Side 1 af 1
Ingen gæring
: 9. aug 2012, 05:05
af kapser
Hejsa
Satte min bryg til gæring for halvanden dag siden og der er ingen aktivitet i gær røret overhovedet :( så må formode gæren er død.
Er der nogen der ved om det er for sent at fx. hælde en pose tørgær oven i? og hvis der er hvor skaffer man sådan en pakke i århus/randers området? (det er en belgisk trappist klon på 1.060).
Krydser fingre for det kan redes :)
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 05:51
af Runenaldo
Prøv i første omgang at tjekke om låget slutter ordenligt til.. Prøv at trykke ned på låget indtil vandstanden ændre sig i gærrøret og hold så trykket der, hvis vandstanden ændre sig tilbage til udgangspunktet slutter låget ikke tæt og du har forklaringen på hvorfor der ikke er aktivitet i gærrøret :-)
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 06:25
af kapser
Den slutter desværre tæt :(
tænker min urt var for varm da jeg hældte gæren i.
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 06:51
af Humlejægeren
Prøv og ryste spanden så om det skumme meget??
Hvilken gær skal du bruge ?
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 07:19
af kapser
Nej ingen skum :(
Er lidt desperat så næsten hvad som helst gær, den som jeg puttede i til at starte med var en wyest 1214 Belgian Abbey.
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 07:23
af Tryfuss
hvis du ikke har fundet noget inden 15:30 så åbner lund teknik der, så ring og hør ham om han om du ikke kan komme omring efter noget... ellers har jeg lidt forskelligt i fryseren, men det er i nordjylland. (dog ingen 1214 Belgian Abbey, men jeg har noget S-33 - eller wlp001)
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 07:29
af admin
var posen ordenligt svulmet op da du havde smacket den ?
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 07:36
af kapser
Njaa den var ikke fuldt udspilet men dog nok til jeg vurderede der var fint gang i den, jeg tror temperatur forskellen fra gær pakken til urten har været stor så den har fået chok eller sådan noget, det er i hvert fald det eneste jeg kan tænke på der kan have gjort det, men er nu lidt mærkeligt der slet ikke er gang i den.
har brygget en del gange tidligere uden problemer,
Jeg prøver lund i eftermiddag, krydser fingre :)
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 08:19
af admin
jeg kan næsten ikke tro den ikke kommer igang, det er jo trods alt en belgisk gær, prøv evt at sætte den lidt varmere.
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 08:47
af Humlejægeren
Jeg har også lidt gær, men bor nede ved horsens
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 09:52
af bellabryg
kapser skrev:... jeg tror temperatur forskellen fra gær pakken til urten har været stor så den har fået chok eller sådan noget, det er i hvert fald det eneste jeg kan tænke på der kan have gjort det, men er nu lidt mærkeligt der slet ikke er gang i den.
Hvor varm var urten da du pitchede gæren?
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 12:03
af kapser
bellabryg skrev:kapser skrev:... jeg tror temperatur forskellen fra gær pakken til urten har været stor så den har fået chok eller sådan noget, det er i hvert fald det eneste jeg kan tænke på der kan have gjort det, men er nu lidt mærkeligt der slet ikke er gang i den.
Hvor varm var urten da du pitchede gæren?
Den var ca. 26 det plejer at virke, men til gærens forsvar stod der max 22 på pakken.
Vandet i gærrøret er begyndt at rykke sig en smule så nu giver jeg det en chance er nemlig også på vej på ferie, så må jeg bare krydse fingre for det gærer i mellemtiden ... og at det var ølgæren der vandt.
Tak for hjælpen.
B´er en lille øl bøn :)
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 13:17
af bellabryg
26 graders urt burde bestemt ikke give problemer...
Re: Ingen gæring
: 9. aug 2012, 13:21
af Nimbus39
kapser skrev:
Er der nogen der ved om det er for sent at fx. hælde en pose tørgær oven i? og hvis der er hvor skaffer man sådan en pakke i århus/randers området?
Et lille tip: Hav altid en pakke S-04 i køleskabet den kan bruges til det meste, og det er trods alt bedre at få en "anden" øl ud af et bryg end slet ingen ;o)