Min plan for mit første ølbryg
: 10. aug 2012, 11:07
Jeg lavede pære og æblecider sidste efterår. Pærecideren svinger fra flaske til flaske, nogen af dem smager kanongodt, andre not so much.
Men nu vil jeg prøve lykken med at brygge øl. Jeg kan godt lide Rochefort 8, så derfor tænkte jeg at det ville være et godt sted at starte. Hvor svært kan det lige være at lave en øl munke har brugt lang tid på at forfine? ;)
Jeg fandt denne opskrift (vidst nok fra et link herindefra): http://www.barleydogbrewery.com/index.p ... =All+Grain" onclick="window.open(this.href);return false;
Og har kigget mig lidt omkring efter hvor jeg kunne bestille tingene fra. Jeg er studerende og har ikke frygteligt mange penge, så derfor betyder det noget om jeg kan få det hele fra et eller to steder.
Jeg fandt det meste, eller alternativer der skulle kunne bruges i stedet for, hos hjemmebryggeren.dk, undtagen majsen, men den har de hos vejers hvor jeg alligevel skal have en prop og gærlås fra.
Hjemmebryggeren.dk lokker også gevaldigt da jeg kan bestille den mængde malt og humle jeg skal bruge og ikke mere.
Jeg skriver hvad jeg har tænkt mig at købe her og ville blive frygteligt glad hvis nogen gider pege på eventuelle grumme fælder jeg har overset :)
Malt:
Pilsnermalt EBC 2,5-3,5
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... 25-35.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Cara Munich Type 3, Weyermann EBC: 140 - 160
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... 60-87.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Flaked maize
http://vins" onclick="window.open(this.href);return false;æt.dk/shop/flaked-maize-1-716p.html
Special B Malt EBC 300
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... c-300.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Carafa type 1, Weyermann EBC: 800 - 900
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... -g-90.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Andet:
Mørk Kandis
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... -1-kg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Klar urt
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... g-282.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Humle:
Fuggles, Alpha: 4,8%
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... g-260.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hallertau Hersbrucker, Alpha: 2,8 %
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... g-589.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gær:
XL 1762 Belgian Abbey-2
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... bey-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har en ti-liters vinballon, så jeg regner med at brygge ni liter øl. Det passer også med at det kan være en min store suppegryde :)
Jeg har 75cl. flasker fra min cider og propper.
Er det en nogenlunde plan? Jeg er godt klar over at det måske ikke er den mest simple øl at lægge ud med, men det afskrækker mig ikke :)
Men nu vil jeg prøve lykken med at brygge øl. Jeg kan godt lide Rochefort 8, så derfor tænkte jeg at det ville være et godt sted at starte. Hvor svært kan det lige være at lave en øl munke har brugt lang tid på at forfine? ;)
Jeg fandt denne opskrift (vidst nok fra et link herindefra): http://www.barleydogbrewery.com/index.p ... =All+Grain" onclick="window.open(this.href);return false;
Og har kigget mig lidt omkring efter hvor jeg kunne bestille tingene fra. Jeg er studerende og har ikke frygteligt mange penge, så derfor betyder det noget om jeg kan få det hele fra et eller to steder.
Jeg fandt det meste, eller alternativer der skulle kunne bruges i stedet for, hos hjemmebryggeren.dk, undtagen majsen, men den har de hos vejers hvor jeg alligevel skal have en prop og gærlås fra.
Hjemmebryggeren.dk lokker også gevaldigt da jeg kan bestille den mængde malt og humle jeg skal bruge og ikke mere.
Jeg skriver hvad jeg har tænkt mig at købe her og ville blive frygteligt glad hvis nogen gider pege på eventuelle grumme fælder jeg har overset :)
Malt:
Pilsnermalt EBC 2,5-3,5
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... 25-35.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Cara Munich Type 3, Weyermann EBC: 140 - 160
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... 60-87.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Flaked maize
http://vins" onclick="window.open(this.href);return false;æt.dk/shop/flaked-maize-1-716p.html
Special B Malt EBC 300
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... c-300.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Carafa type 1, Weyermann EBC: 800 - 900
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... -g-90.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Andet:
Mørk Kandis
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... -1-kg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Klar urt
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... g-282.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Humle:
Fuggles, Alpha: 4,8%
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... g-260.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hallertau Hersbrucker, Alpha: 2,8 %
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... g-589.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gær:
XL 1762 Belgian Abbey-2
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... bey-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har en ti-liters vinballon, så jeg regner med at brygge ni liter øl. Det passer også med at det kan være en min store suppegryde :)
Jeg har 75cl. flasker fra min cider og propper.
Er det en nogenlunde plan? Jeg er godt klar over at det måske ikke er den mest simple øl at lægge ud med, men det afskrækker mig ikke :)