Side 1 af 1

Juleøl med nelliker, kanel og stjerneanis

: 14. sep 2012, 07:52
af Didde
Hej,

Vi skal til at lave julebryg og jeg har været inde og kigge i BeerCalc efter nogle gode tips til hvor meget krydderier der skal i.
Men jeg kan ikke se om der var nogen af dem der smagte godt og hvor meget de forskellige krydderier dominerede...

Er der nogen der har haft succes og kan fortælle hvor mange kaneltænger, stjerneanis og hele nelliker der skal koges med i de sidste 10-15 min til 20 liter?
Man skal kunne smage krydderierne ikke kun ane dem hvis man får det af vide, men de må selvfølgelig heller ikke overdøve.
Håber i kan hjælpe!

Hilsen Didde

Re: Juleøl med nelliker, kanel og stjerneanis

: 14. sep 2012, 08:18
af allabama
Til min Belgisk stærk ale har jeg tilsat
7 neliker
½ stjerneanis knust i morter
½ kanelstang knust i morter
Koges med de sidste 15 min.

Jeg lavede den sidste år og igen iår. Den giver et snært af jul uden at kryderierne dominerer.