Side 1 af 1
Chestnut chips ???
: 17. sep 2012, 15:55
af edw
Kastajne "chips"....
Til brygning af GF øl...
Har fundet flere opskriter på nettet hvor Chestnuts chips indgår..
Kunne naturligvis skyder spørgsmålet af i et GF forum overthere, men hvis nu en af jer har førsøgt sig, så har jeg flg. spørgsmål :
Kan man "Grinde" de kastajner der vokser her i landet, eller skal det være de "franske" altså såkaldt spiselige kastajner.
Bruger man hele kastajnen eller kun nødden eller kun skallen....
Har læst et sted af dens "tekniske" beskrivelse ligner Byg meget...
Altid nysgerrig nybegynder :O)
Re: Chestnut chips ???
: 18. sep 2012, 18:31
af edw
Næste skridt
Franske kastajner i fryseren.
Blendes groft og ristes i ovnen.
Bingo, så er det klar til brygning ;-)
Ihvertfald iflg. Div Amerikanske GF brewing sites .
Venter spændt på min Kastajne pusher :-)
Re: Chestnut chips ???
: 18. sep 2012, 20:25
af janriis
Spændende. Glæder mig til at høre mere:-)
Re: Chestnut chips ???
: 19. sep 2012, 06:40
af Tichols
Nu er det ikke for at være en sur gammel mand, men hvis opskriften siger chestnut chips - er det nok selve træet og ikke kastanjen. Kastanjen vil helt sikkert virke, men den har meget mere smag end træ flis.
Personligt ville jeg også bruge spisekastanje, og holde mig lang væk fra den gængse hestekastanje. Den har jo fået sit navn af en grund, og smager ganske hæslig - temmelig bitter.
Du kan sagtens finde spisekastanje herhjemme, de er dog ikke så ubredt. Hvor I landet er du? Det kan være jeg kender et par steder :)
Re: Chestnut chips ???
: 25. sep 2012, 10:33
af edw
Tichols skrev:Nu er det ikke for at være en sur gammel mand, men hvis opskriften siger chestnut chips - er det nok selve træet og ikke kastanjen. Kastanjen vil helt sikkert virke, men den har meget mere smag end træ flis.
Personligt ville jeg også bruge spisekastanje, og holde mig lang væk fra den gængse hestekastanje. Den har jo fået sit navn af en grund, og smager ganske hæslig - temmelig bitter.
Du kan sagtens finde spisekastanje herhjemme, de er dog ikke så ubredt. Hvor I landet er du? Det kan være jeg kender et par steder :)
Jeg bor på sy'fyn..
En kollega har lovet at sponcere 2kg. Til forsøget ;-)
Re: Chestnut chips ???
: 9. nov 2012, 19:01
af edw
Sådan 3 kilo " Franske" (Sy`fynske) Kastanjer i hus..
Grundet arbejde og kurser er forsøget sat på pause de næste tre uger..
Men første trin er at trække sukker ud af dem, det skulle kunne gøres, iflg. div . amerikanske hjemmesider, ved at de "grindes" og så i ca. 70 grader varmt vand tilsat almylase enzymer og pectiner enzym i 18-20 timer..
Forsøget starter med 1,2 kilo i ca. 12 liter vand, håber det ender med en OG på ca. 1020-30 stykker, det
skal så danne grundlag for det videre forløb..
Nogle der har erfaringer med at bruge kastanjer ??
Jeg lytter gerne :O)
Re: Chestnut chips ???
: 9. nov 2012, 19:54
af Kofoed
Trods det at kastanier indeholder mindre olie end andre nødder, bliver det så ikke en "foam killer" med de mængder der:-) Lyder ellers spændende.
Det siges at kastanier dyrket i det nordlige indeholder mere garvesyre end de sydlige. Måske man lige skal have det med i sine overvejelser :D
Re: Chestnut chips ???
: 10. nov 2012, 07:40
af edw
Olie jo, men glemte også at skrive at stumperne efter knusning skal roastes i oven, medium skulle det ende på.. Det må blive på øjemål.
Burde ristning ikke gøre kål på en del af olie indholdet i stumperne ?
Foam killer, altså som i ingen skum/head ?
Har noget malto dextrin lavet af majs, det burde vel kunne redde lidt skum i glasset ;O), og så er det forsøg stadig GF.
Det ene forsøg skulle være GF og det andet være en del af noget ala Brown Ale , ikke GF...