Justering af pH med citronsaft
: 6. apr 2013, 14:13
Hej kære medhåndbryggere
Min elskede hustru har i anledning af min fødselsdag begavet mig med et pH meter (http://www.ebay.de/itm/271175252207?ssP ... 1497.l2649), så jeg kan komme igang med at justere mæskevandet.
Nu ved jeg godt, at man sagtens kan undvære et sådant, bruge strips, eller helt lade være med at justere og brygge med vandet som det nu engang er, men når man har alt (andet end strømper og underbukser), så er det med at være opfindsom med ønskerne :)
Jeg har endnu til gode at prøve det af i forbindelse med brygningen. Har læst mig frem til at den optimale pH for mæskevandet er 5,2 (gælder dette alle øl?) og kan justeres ned til dette niveau ved at tilsætte mælkesyre (f.eks. dette http://shop.lundteknik.dk/product_info. ... s_id=14096).
Her ved frokostbordet fik jeg så den tanke, om man ikke bare kan bruge citronsaft til formålet?
Er der nogen der har prøvet? - eller skal man måske bruge så meget at det ikke kan betale sig? Eller giver det bismag til det færdige øl, eller på anden måde er uegnet?
PS: Skal eftergydevandet også justeres til pH 5,2 eller er det unødvendigt?
På forhånd tak for svar :)
Min elskede hustru har i anledning af min fødselsdag begavet mig med et pH meter (http://www.ebay.de/itm/271175252207?ssP ... 1497.l2649), så jeg kan komme igang med at justere mæskevandet.
Nu ved jeg godt, at man sagtens kan undvære et sådant, bruge strips, eller helt lade være med at justere og brygge med vandet som det nu engang er, men når man har alt (andet end strømper og underbukser), så er det med at være opfindsom med ønskerne :)
Jeg har endnu til gode at prøve det af i forbindelse med brygningen. Har læst mig frem til at den optimale pH for mæskevandet er 5,2 (gælder dette alle øl?) og kan justeres ned til dette niveau ved at tilsætte mælkesyre (f.eks. dette http://shop.lundteknik.dk/product_info. ... s_id=14096).
Her ved frokostbordet fik jeg så den tanke, om man ikke bare kan bruge citronsaft til formålet?
Er der nogen der har prøvet? - eller skal man måske bruge så meget at det ikke kan betale sig? Eller giver det bismag til det færdige øl, eller på anden måde er uegnet?
PS: Skal eftergydevandet også justeres til pH 5,2 eller er det unødvendigt?
På forhånd tak for svar :)