Side 1 af 1

Gør min gamle far glad!, Hjælp søges!

: 3. jul 2013, 09:30
af JBG
Hej,
Kender I det at ens far kommer og siger: "Jeg synes at vi skal brygge 50 liter øl i næste uge, er det ikke lige noget du kan strikke sammen?!"
Sagen er den at jeg nok ikke er "hård" nok til bare at kunne strikke noget sammen, ved heller ikke 100% hvad der går hånd i hånd. Derfor beder jeg om alle jeres indput og mulige opskrifter til at gøre min far glad.

Min far kan godt lide følgende øl:
ale no 16, tysk hvede øl, brun leffe, og øl i den dur, det må bare ikke blive for mørkt (tungt) og humlet (som i over middel ipa).

Jeg har følgende på lager:

Gær:
wlp001 california ale
WLP002 English Ale Yeast
wlp300 hefeweizen
s-04 (2 gen)
samt en WLP500 Trappist Ale Yeast (3 gen), som pt står med en mørk trippel på små 8%.

Humle:
Magnum ca. 45g
Perle ca. 45g
Challenger ca. 50g
Mittlefruh ca. 50g
Bramming C 200g
Styrian Golding ca. 80g
Tettnang ca. 35g
Nugget ca. 75g

Basis Malt:
Pilsner
Munich
Pale ale
Hvede

Special Malt:
Aroma 100 - 1,2 kg
Amber 45 - 1kg
Melanidin - 2kg
Black - 1,6kg
Biscuit 50 - 1,4kg
Carapils - 450g
Special b - 550g
Cara munich 2 - 175g

Derudover har jeg følgende:
400g druesukker
200g rørsukker
500g mørkkandis
70g tørrede appelsin fra lund.
Lakridspulver
Kanel - hele
Koriander
Anis
Frisk hyldeblomst og mjødurt.


Håber virkelig I kan hjælpe!

Re: Gør min gamle far glad!, Hjælp søges!

: 3. jul 2013, 10:50
af Kofoed
Jeg lavede sidste år en clone af ale no. 16 som var spot on - Skal iøvrigt brygge den igen af de nærmeste dage

http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=

Der ligger vist flere versioner af min opskrift her på beercalc

Den passer næsten som fod i hose med det du har på lager
Hvis ikke du har challenger nok, ville jeg justere bitterheden med magnum.

Munich 2 kan vist godt udgøre Crystal 120
Måske øge mængden af Aroma 100 til du opnår farven

Lave noget Kandis ( ikke så mørkt så det får brændthed ) er hurtigt gjort og havre gryn har du nok også :-)

Kofoed

Re: Gør min gamle far glad!, Hjælp søges!

: 3. jul 2013, 15:54
af JBG
Det er satme et godt foreslag.. har brygget den en gang før, og den blev virkelig godt. Ang. kandis sukkeret, kan man bare bruge alm sukker, eller skal der trylles med det?

Re: Gør min gamle far glad!, Hjælp søges!

: 3. jul 2013, 16:18
af JBG
Kofoed skrev: Hvis ikke du har challenger nok, ville jeg justere bitterheden med magnum.
Så vidt jeg kan se skal jeg bruge små 120g challenger, og jeg har jo kun 50, og 45 magnum.
Hvordan ville du gøre det?
Magnum ved 60
Challenger ved 15
og hvad ville du så bruge ved 5? Perle, måske?

Re: Gør min gamle far glad!, Hjælp søges!

: 3. jul 2013, 23:16
af Kofoed
Nu kender jeg ikke alpha% på din humle, men Magnum som bitterhumle kræver jo ikke så meget :-)

Ville umiddelbart sige

25 gr. magnum 60 min
25 gr. challenger 15 min
25 gr. challenger 5 min


Ja, det bliver ikke en voldsom humlet ale - men det var jo heller ikke det din far efterlyser

Man kunne måske også køre noget styrian goldings ved flame out...


Kandis laves af alm sukker og en ganske lidt citronsyre eller citronsaft - søg lidt her på forum, det er virkelig nemt

Re: Gør min gamle far glad!, Hjælp søges!

: 3. jul 2013, 23:32
af JBG
Kofoed skrev:Nu kender jeg ikke alpha% på din humle, men Magnum som bitterhumle kræver jo ikke så meget :-)

Ville umiddelbart sige

25 gr. magnum 60 min
25 gr. challenger 15 min
25 gr. challenger 5 min


Ja, det bliver ikke en voldsom humlet ale - men det var jo heller ikke det din far efterlyser

Man kunne måske også køre noget styrian goldings ved flame out...


Kandis laves af alm sukker og en ganske lidt citronsyre eller citronsaft - søg lidt her på forum, det er virkelig nemt
Tror du at den mængde vil være nok til 50 liter? Du har nok ret :)

Re: Gør min gamle far glad!, Hjælp søges!

: 3. jul 2013, 23:51
af Stensgaard
Har du ikke Beersmith? Der kan du jo lege med forskellige mængder af forskellige tilsætninger, og se hvad du ender med af bitterhed i forhold til øltypen.

Re: Gør min gamle far glad!, Hjælp søges!

: 4. jul 2013, 10:24
af mgades
Kofoed skrev:Jeg lavede sidste år en clone af ale no. 16 som var spot on - Skal iøvrigt brygge den igen af de nærmeste dage
Mmmmmh, den lyder go :) - Henter lige lidt inspiration fra den til det kommende oprydningsbryg :)
Mht. tilsætning af kandis, skal det så hældes i sammen med malten eller foregår det i forbindelse med humlekogning eller flameout?

- og er det bare den type der f.eks. bruges til Irish Coffee (blot den lyse variant?)