Side 1 af 1

Valg af gær til Lambic

: 2. okt 2013, 08:46
af edw
Hej.
Har kørt mig i stilling til mit første Lambic bryg.
3278 Belgian lambic xl fra Wyeast var desværre udsolgt.( og kan forstå at den kunne man køre med hele vejen)
Jeg fik så købt mig en gang Belgian Sour Mix (WLP655), men i Beersmith står der at det kun er til 2 gæring.
Hvilke gær skal jeg så starte med, og skal sour mix tilsættes efter at kirsebærende er stukket fra. Eller hyr ?
Opskriften skriver 28 dage gæring og så kirsebær på i ca. 50 dage og så væk med dem igen..

I vildrede

Re: Valg af gær til Lambic

: 2. okt 2013, 09:20
af Nimbus39
Jeg har ikke lige lavet den stilart, men til min første surgærring brugte jeg en WLP-645 som jeg tilsatte til 2. fermentering.
Jeg gærede først øllet ned med en Wyeast 3522 og omstak øllet og tilsatte rørsukker og WLP 645 og lod det stå i 2 måneder.
Herefter flaskede jeg det og lod det stå og modne i laaaaang tid.

Re: Valg af gær til Lambic

: 2. okt 2013, 09:50
af edw
Nuvel Wyeast 3522,
bedst ved 20-22 grader, men det der sour mix er bedst ved ca. 27 grader..
Ved ikke om det betyder så meget at man ikke bruger en gær på listen over Lambic og sour ale.

Hvis ikke andre byde ind med noget , så bliver det da nok den jeg prøver med... Regner heller ikke med at det bliver min favorit øl, men når nu man ligge inde med 5 kilo kirsebær i fryseren, så skal det da prøves :O)

Re: Valg af gær til Lambic

: 2. okt 2013, 09:52
af Nimbus39
Det skal lige siges at min var et forsøg på at lave noget der lignede Blå Orval, så jeg startede med en belgisk klosterbryg som grundopskrift og derfor også en gær egnet til den stilart.

Re: Valg af gær til Lambic

: 2. okt 2013, 09:58
af edw
Ohøj, så fandt jeg lige noget info.
Første gæring med alkohol tolerant gær som Wyeast 1762 el.1728 og så i med sour mix sammen med kirsebærene ved den sekundærer gæring..
Sådan blir det ... Takker for indspark .. :O)