Brygvand med timer.
: 23. feb 2014, 23:34
Er der nogen der kan komme med nogle "for/imod" punkter til brugen af en elektrisk timer til imødekomme brygdagen og sparer noget tid? Jeg har fået 2 digitale timere der er rated til 3500 watt og tænker at det kunne være rart hvis jeg kunne starte brygdagen før jeg selv var til stede. Problemet er, at der jo altid en vis risiko forbundet med aktive elektriske apparater der står upasset hen. Det er for mig set den største risiko. Jeg bruger en elgryde på 2000 watt til mit mæskevand og den løber ikke lige pludselig tør for vand, med mindre at vandet står og bulderkoger i 8 timer. Elgryden kan indstilles (nogenlunde) til mæskegraderne (oftest 70+ grader) og så slår termostaten fra efterfølgende. Men den er død langsom til at varme 29 liter vand op.
Jeg kan nogenlunde regne mig frem til hvor længe det tager for vandet at varme op til den ønskede temperatur og tænker at når jeg samtidig har timeren, burde jeg være dobbelt sikret mod fejl i og med at jeg kan bede timeren om at slå alt fra efter en given tid. Måske en halv time efter den beregnede opvarmningstid.
Nogle invendinger mod at bruge en timer?
Jeg kan nogenlunde regne mig frem til hvor længe det tager for vandet at varme op til den ønskede temperatur og tænker at når jeg samtidig har timeren, burde jeg være dobbelt sikret mod fejl i og med at jeg kan bede timeren om at slå alt fra efter en given tid. Måske en halv time efter den beregnede opvarmningstid.
Nogle invendinger mod at bruge en timer?