Side 1 af 1
tørhumle: hvor meget, hvor længe?
: 2. apr 2014, 19:53
af Anders D
Hej
Jeg har tænkt mig at tørhumle mit næste bryg (bryg nr. 4) som er 25L Amerikansk IPA. Jeg har tænkt mig enten at bruge Amarillo eller Cascade.
Jeg vil koge urten med Challenger, Tettnanger og amarillo IBU 60 (6.0% alk)
hvor meget tørhumle vil være "fornuftigt" at bruge?
Og hvor længe skal det ligger i gærspanden (tilsætter det efter omstikning)? er 22 dage for meget?
Og et sidste spørgsmål, er det skidt hvis humleposen flyder ovenpå?
mvh Anders
Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?
: 2. apr 2014, 19:59
af Krogh
Lidt god læsning der svarer på det meste :)
http://byo.com/stories/issue/item/569-d ... techniques" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?
: 2. apr 2014, 21:34
af morfmir
Anders D skrev:Hej
Jeg har tænkt mig at tørhumle mit næste bryg (bryg nr. 4) som er 25L Amerikansk IPA. Jeg har tænkt mig enten at bruge Amarillo eller Cascade.
Jeg vil koge urten med Challenger, Tettnanger og amarillo IBU 60 (6.0% alk)
hvor meget tørhumle vil være "fornuftigt" at bruge?
Og hvor længe skal det ligger i gærspanden (tilsætter det efter omstikning)? er 22 dage for meget?
Og et sidste spørgsmål, er det skidt hvis humleposen flyder ovenpå?
mvh Anders
Et godt udgangspunkt er 50g-100g til 25 liter i 7-10 dage. Det er bedst at tilsætte humlen imens der stadig er lidt gæring i øllet. Når der stadig er lidt gæring vil det dannes mere co2 som vil fortrænge den luft du får i spanden når du kommer humlen i, og det beskytter også overfladen på øllet.
Jeg bruger en humlesok jeg har disinficeret i starsan og en stor 40mm rustfri møtrik bundet til sokken for at humlen bliver druknet i øllet.
/Thomas
Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?
: 2. apr 2014, 22:06
af Runenaldo
John Kimmich fra bryggeriet The Alchemist om antal dage for tør humling:
https://www.youtube.com/watch?v=LdfySDN ... &t=1h1m21s
: 3. apr 2014, 07:07
af kimognicklas
Siger man ikke 5 dage så har du i grove træk hevet det ud af humlen som man kan? Hvis det ligger for længe risikerer man græs smag
Re:
: 3. apr 2014, 07:57
af Morten L
kimognicklas skrev:Siger man ikke 5 dage så har du i grove træk hevet det ud af humlen som man kan? Hvis det ligger for længe risikerer man græs smag
Det er meget afhængig af humletype og temperatur.
Jeg har haft øl til at stå med tørhumle i fadet i 5-6 uger uden antydning af græssmag, men det har så også stået ved ~6º.
Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?
: 3. apr 2014, 09:32
af Anders D
Tak for alle svarerne.
Jeg kan forstå at det er meget forskelligt hvor længe der tørhumles.
Interessant indslag med John Kimmich, hel nye måde at tænke på. Ingen urtkogning med humle, men kun tørhumling i 5 dage. Er det korrekt opfattet?
Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?
: 3. apr 2014, 10:04
af Runenaldo
Anders D skrev:Tak for alle svarerne.
Jeg kan forstå at det er meget forskelligt hvor længe der tørhumles.
Interessant indslag med John Kimmich, hel nye måde at tænke på. Ingen urtkogning med humle, men kun tørhumling i 5 dage. Er det korrekt opfattet?
Ja han er lidt speciel på det område.
Ikke helt, Han koger kun med ekstrakt humle for bitterhed og dry hopper kun med pellet hops.