Side 1 af 1

Hvidtøl

: 4. okt 2014, 12:32
af jensnik
Hej

Nu ved jeg ikke hvordan I har det, men jeg elsker hvidtøl. Jeg kan simpelthen ikke få nok af denne herlige drik! :-) Derfor har jeg også overvejet om min næste bryg skulle blive en omgang hjemmelavet hvidtøl - nu er der jo ikke længe til jul, så det er jo en god undskyldning ;-)

Har I nogle gode opskrifter på hvidtøl, som I kan abefale? Jeg har ikke mulighed for at brygge all-grain, så indtil vidre klarer jeg mig med ekstrakt og minimæsk.

Alkoholpocenten er jo rimelig lav i hvidtøl. Så er risikoen for infektion betydelig meget større, end ved f.eks. en øl på 5-6% og opefter?

På forhånd tak!

Re: Hvidtøl

: 4. okt 2014, 14:11
af Tiedt
Diskuteret rigtig mange gange her på forum. Det er vist ikke så nemt!:
her er en tråd men der er flere ældre. Prøv at søge...
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... B8l#p74789

Re: Hvidtøl

: 5. okt 2014, 01:03
af Nimbus39
Hvis ikke du kan mæske all-grain bliver det nok svært at lave.
Tricket er at mæske meget varmt for at få så lidt forgærbart sukker som muligt, så hvis du kun kan lave semi-grain skal du nok bruge noget gærstop for at forhindre den gærer for langt ned.
Men så får du problemer med karboneringen hvis det skal ske i flasken, man kan dog pasteurisere øllet i flaskerne så du dræber gæren i flasken efter karboneringen.
Den øl du køber i butikkerne er en stout/porter hvor gæringen er standset, så du kan faktisk købe en stak af dem og gære dem færdig ved at tilsætte noget gær, på den måde kan du se hvordan øllet ville være blevet hvis det var gæret helt ned og på den baggrund sammensætte en opskrift på din hvidtøl.