"Gemme" urt et par timer? Hvor små bryg kan man lave?
: 2. jan 2015, 19:11
Godt nytår derude!
Jeg sidder og prøver at lave en "grov-plan" over min brygning i 2015, da jeg tror (og håber) at det vil give lidt flere bryg hvis de først er "i kalenderen".
I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig både at lave nogle "sikre" sæsonbryg (typisk omkring 30L), men overvejer også at lave nogle mindre bryg, eller dele nogle bryg, for at eksperimentere lidt mere med humle og andre tilsætninger. Det har givet anledning til følgende spørgsmål:
- Kan man mæske fx. 30 liter urt, og så lave humlekogningen og gæringen som 3x 10L bryg? Giver det nogen problemer at gemme mæsken et par timer (2. og 3. portion). Eller er det bedre bare at bruge ekstrakt, og så fokusere på humle/tilsætning-smagen? Og er der nogen problemer ved en gæring på kun 10L?
Ved godt at det er nogle kompromisser, men det må jeg leve med når tiden er en begrænsende faktor.. ;) ..
Mvh Kastrup
Jeg sidder og prøver at lave en "grov-plan" over min brygning i 2015, da jeg tror (og håber) at det vil give lidt flere bryg hvis de først er "i kalenderen".
I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig både at lave nogle "sikre" sæsonbryg (typisk omkring 30L), men overvejer også at lave nogle mindre bryg, eller dele nogle bryg, for at eksperimentere lidt mere med humle og andre tilsætninger. Det har givet anledning til følgende spørgsmål:
- Kan man mæske fx. 30 liter urt, og så lave humlekogningen og gæringen som 3x 10L bryg? Giver det nogen problemer at gemme mæsken et par timer (2. og 3. portion). Eller er det bedre bare at bruge ekstrakt, og så fokusere på humle/tilsætning-smagen? Og er der nogen problemer ved en gæring på kun 10L?
Ved godt at det er nogle kompromisser, men det må jeg leve med når tiden er en begrænsende faktor.. ;) ..
Mvh Kastrup