Side 1 af 1
Fylding og rund smag
: 31. jan 2015, 13:28
af hel grøn
Jeg har brygget en hel igennem fantastisk juleøl der er fyldig og dejlig rund i smagen.
Da jeg bryggede den stod urten og kogte i en times tid inden jeg tilsatte humlen, nu er mit spørgsmål så om det er derfor den er blevet så lækker i munden, da jeg ellers synes at hvis jeg køre lige efter bogen ( 90 min. ) har de en tildens til at blive lidt skarp og smal i smagen.
PÅ forhånd tak
Tom
Re: Fylding og rund smag
: 31. jan 2015, 13:52
af Goldenhammer
Hej,
Kort svar: Ja.
Langt svar: Sikkert ikke kun derfor, men det er en af mange muligheder. Herunder Maillard reaktionen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction
Du skal nok i retning af at længere kogetid medfører højere OG (og med en vis dæmpning på X% - derfor også højere FG) og/eller mere uforgærbart sukker:
http://www.popsci.com/science/article/2 ... -its-color
Re: Fylding og rund smag
: 31. jan 2015, 13:53
af Goldenhammer
hel grøn skrev:Jeg har brygget en hel igennem fantastisk juleøl der er fyldig og dejlig rund i smagen.
Da jeg bryggede den stod urten og kogte i en times tid inden jeg tilsatte humlen, nu er mit spørgsmål så om det er derfor den er blevet så lækker i munden, da jeg ellers synes at hvis jeg køre lige efter bogen ( 90 min. ) har de en tildens til at blive lidt skarp og smal i smagen.
PÅ forhånd tak
Tom
Hvilken type(r) malt brugte du?
Re: Fylding og rund smag
: 2. feb 2015, 00:15
af hel grøn
Tak for svarene .
Af malt har jeg brugt :
Pilsner Malt
Munich Malt
Cara-hell 25
Special B
Chocolate Malt
Tilsat :
Lakrids pulver
Koriander
Sirup
Sød appelsin skal
Tom