Side 1 af 2
chokoladebønner
: 21. feb 2007, 19:15
af elchivato
jeg sad og læste i den lokale avis (køge søndag)at svaneke bryghus havde lavet chokolade stout med chokoladebønner der lyder lækkert er der nogle der ved hvad en chokoladebønne er og hvor man kan få fat i dem ?
: 21. feb 2007, 19:23
af jakobø
du kan google hvad det er. men i bund g grund er det hvor kakao kommer fra. hvis nogen ved hvr man får dem kunne det være fedt. dog skulle de indeholde ret meget fedt, hvilket o er skum hæmmende.
: 21. feb 2007, 19:35
af elchivato
ja jeg har godt nok prøvet at google dem men jeg sytes kun det er
slik der kommer frem måske man kan bruge noget kakaopulver ?
: 21. feb 2007, 19:39
af admin
Men der er tilgengæld ozalysyre i som gør vandet blødt.
"Bornholmer Bryg - Choko Stout" Kraftig chokolade duft spredes når øllet skænkes op og det nøddebrune skum står smukt i glasset. Den sorte farve tillader røde nuancer foran en lyskilde, medens den første tår afslører en moderat fyldig Stout, der mætter knapt så meget. Fire forskellige slags malt, der i blandt chokolade malt og karamel malt, sætter sit præg og humlen er fint afstemt dertil. Drikkes snildt til deserter eller en sød eftermiddagsstund. Undergæret. Alc. 5,7 % vol
taget fra deres hjemmeside
Eller det er måske denne her:
lånt fra
http://www.goodbeer.dk
Ufiltreret kakao-stout skabt i samarbejde mellem Svaneke Bryghus og Kjaerstrup Chokolade. Brygget af Malt, humle, kakao tilsat farve karamel E 150.

: 21. feb 2007, 20:02
af jakobø
jeg har lige gjort lidt forsøg med god hollands kakao! men resultatet er ikke smags klart endnu! men noet tyder på jeg ikke har nok i! og jeg har faktisk glemt hv meget der er i
: 21. feb 2007, 20:36
af elchivato
jeg har lige cheket på beercal der er også der har prøvet med kakaopulver men uden nogle særlige chokolade smage
op til 200g til 25l uden nogen særlig chokolade smag kan det passe
: 21. feb 2007, 20:46
af admin
Jeg har lavet en med 125 gram til 55 liter, der var ikke rigtig nogen smag af cacao, sådan som jeg lige husker det.
Jens
: 21. feb 2007, 20:48
af jakobø
kan være man skal lave et test bryg engang når jeg er flyttet! 10 liter stout, ikke noget vildt og en god sjat kakao
: 21. feb 2007, 20:50
af admin
: 28. feb 2007, 08:33
af Christian
Ovennævnte opskrift mæsker med cacao. Umiddelbart vil jeg tro at det fjerner en stor del af smagen...
Jamil Zainasheff (meget kendt og anerkendt amerikansk håndbrygger) har en opskrift på en "Chocolate Hazelnut Robust Porter". Her tilsætter han 8 oz (ca 225 gram) cacao de sidste par minutter i urtkogningen i et 6 gallon batch (ca 23 L).
Har ikke prøvet det selv endnu... men det vil jeg gøre .
http://www.beerdujour.com/Recipes/Jamil ... Porter.htm
Mvh
Christian
: 28. feb 2007, 09:30
af admin
Jeg kan da se der står mæskningen, men der skulle have stået urt kogningen.
: 28. feb 2007, 14:55
af Mr. P
Christian skrev:Jamil Zainasheff (meget kendt og anerkendt amerikansk håndbrygger) har en opskrift på en "Chocolate Hazelnut Robust Porter". Her tilsætter han 8 oz (ca 225 gram) cacao de sidste par minutter i urtkogningen i et 6 gallon batch (ca 23 L).
Har ikke prøvet det selv endnu... men det vil jeg gøre .
http://www.beerdujour.com/Recipes/Jamil ... Porter.htm
Jamils opskrift ser spændende ud, men er der nogen der ved, hvor man køber hasselnødeekstrakt, og hvor meget der sådan ca. skal anvendes?
hasselnød...
: 28. feb 2007, 19:22
af Flensburgeren
Hej.
Jeg har netop lavet en Ananas Ale med Monin sirup, jeg ved at Monin også laver en Hasselnød sirup, så det kunne være en mulighed... jeg brugte 0,7L sirup til et 10 L batch.... men kunne nok godt have brugt 2X0,7L :-) Vil ihvertfald lave et forsøgsbryg mere med en anden smagsvariant.
Men blot et forslag på din efterspørgsel.
Jonas
Re: hasselnød...
: 1. mar 2007, 09:31
af Mr. P
Flensburgeren skrev:Jeg har netop lavet en Ananas Ale med Monin sirup, jeg ved at Monin også laver en Hasselnød sirup, så det kunne være en mulighed... jeg brugte 0,7L sirup til et 10 L batch.... men kunne nok godt have brugt 2X0,7L :-) Vil ihvertfald lave et forsøgsbryg mere med en anden smagsvariant.
Jeg kan se på importørens hjemmeside (
http://www.innsale.com/), at 0,7L hasselnød-sirup koster ca. 70,-, så hvis der skal bruges 2x0,7L sirup pr. 10 L bliver det vist lige dyrt nok, men tak for tippet - det kan jo være, at der ikke skal anvendes så meget hasselnød-sirup som ananas-sirup.
: 1. mar 2007, 11:54
af Flensburgeren
hmmm...
Nej det kunne være muligt, jeg køber mit i Tyskland der ligger en fl. på ca. 6€.... Held og lykke.
Jonas