Side 1 af 1

Belgisk opskrift?

: 17. apr 2015, 16:28
af Jens Peter
Hejsa.

Sad for et par uger siden og strikkede en opskrift sammen på en belgisk øl. Har dog fået en mindre abseance siden hen.
Kan slet ikke huske hvor jeg fik min inspiration fra eller om det skulle være en saison eller en belgisk blonde.

Kunne et par stykker af jer, som mere erfarende (end mig), give en vurdering af om den er ok?

25 L bryg:
Pilsner 3000g
Biscuit 1000g
Spelt 500g
Kandis 500 g
OG 1051
Saab og styrian
IBU 11
Bu/gu 0.22
5,1 %
Gær 3522 Belgien ardennes

Mvh JP

Re: Belgisk opskrift?

: 17. apr 2015, 16:36
af Nimbus39
Det virker som en høj andel af biscuit, jeg ville nok skifte noget af den ud med Special B for at give den en mere belgisk note ;-)
Den vil minde om en aison i farve og styrke, men malten du har valgt giver ikke så meget maltsmag så på det punkt falder den lidt udenfor.

Re: Belgisk opskrift?

: 17. apr 2015, 16:45
af Jens Peter
Tak for svaret. Er købt som færdig All grain kit. Dvs jeg selv har bestil og lavet fejlen!
Så jeg kan ikke rigtig ændre noget i maltsammensætningen, desværre.
Kan kun regulere lidt på kandis og humleprofilen!
Tænker du jeg skal ændre noget her.... Er nemlig allerede igang med brygningen så småt, så det kan nået endnu!
Kunne evt øge temp til 67 for at få lidt mere krop?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Belgisk opskrift?

: 17. apr 2015, 17:03
af Jens Peter
Hvor skal kandis i? I koge fasen?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Belgisk opskrift?

: 17. apr 2015, 17:21
af Nimbus39
Hvis du er i gang så bryg den som du har tænkt dig, det skal nok blive godt...
Kandissen ville jeg tilsætte kort før flameout, da en høj mængde sukker nedsætter udbytte fra humlen.

Re: Belgisk opskrift?

: 17. apr 2015, 18:45
af Jens Peter
Hvad tænker du om IBU? Har lidt target liggende hvis den skulle øges lidt. Har rigtig erfaring med belgiske øl.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Belgisk opskrift?

: 18. apr 2015, 08:35
af Nimbus39
Belgisk øl er generelt meget vinøst og indeholder derfor ikke ret meget bitterhumle - men du kan bare gå amok på aromahumlen hvis du har lyst til det, man kan jo godt lave noget der er en blanding af IPA og Saison hvis man vil det. Er det mon så en SIPA? :-)
Jeg ville dog ikke pille ved opskriften, lav den som planlagt og hvis den mangler noget humle kan du bare tørhumle den.

Re: Belgisk opskrift?

: 18. apr 2015, 10:05
af grøntoft
Nimbus39 skrev:Belgisk øl er generelt meget vinøst og indeholder derfor ikke ret meget bitterhumle - men du kan bare gå amok på aromahumlen hvis du har lyst til det, man kan jo godt lave noget der er en blanding af IPA og Saison hvis man vil det. Er det mon så en SIPA? :-)
Jeg ville dog ikke pille ved opskriften, lav den som planlagt og hvis den mangler noget humle kan du bare tørhumle den.
Det er det Svaneke har gjort. Og den smager vanvittigt godt. Kan godt lide det vinøse sammen med aromahumlen.

Billede

Re: Belgisk opskrift?

: 18. apr 2015, 11:14
af Jens Peter
Spændende tror jeg smager på øllet efter første gæring så.
Endte på 1049/27 l. Fint, for den skal ikke være for stærk tænker jeg.
Hvis den er for fesen kan jeg jo lad den stå et par dage og tørhumle inden omstikning. Kan man tør humle med lidt gl target humle, men kunne også prøve med lidt citronskræl.
Tak for rådene


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Belgisk opskrift?

: 18. apr 2015, 11:25
af MonkeyBrew
Jens Peter skrev:Spændende tror jeg smager på øllet efter første gæring så.
Endte på 1049/27 l. Fint, for den skal ikke være for stærk tænker jeg.
Hvis den er for fesen kan jeg jo lad den stå et par dage og tørhumle inden omstikning. Kan man tør humle med lidt gl target humle, men kunne også prøve med lidt citronskræl.
Tak for rådene


Sent from my iPhone using Tapatalk
Endte din FG på 1.049?

Re: Belgisk opskrift?

: 18. apr 2015, 11:41
af Jens Peter
Nej OG. Det ville da være fælt ellers... He he


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Belgisk opskrift?

: 18. apr 2015, 11:51
af MonkeyBrew
Hæhæ, puha ja. ;) Jeg blev lige nervøs der. :)