Side 1 af 1

Maltsirup

: 1. jul 2015, 21:13
af El-hansen.dk
Hej

Jeg har købt en dåse malt sirup
Kar den tilsættes en øl
Og hvilken
Jeg forestiller mig en stærk mørk øl

Henrik

Re: Maltsirup

: 1. jul 2015, 21:33
af El-hansen.dk
Her er lige et billede af den
maltsirup.png
maltsirup.png (186.65 KiB) Vist 5366 gange

Re: Maltsirup

: 1. jul 2015, 22:06
af MonkeyBrew
Det skulle nok kunne lade sig gøre. Opløs evt 10 gram i 1 dl vand og test vægtfylden for at se hvad den kan levere i et bryg.

Re: Maltsirup

: 3. jul 2015, 21:22
af Broder Jacob
eller knald lortet i når du koger urten, ligesom ved extraktbrygning.
Dyr løsning med sådan et fint glas. Kvinder bruger det til bagning.

Re: Maltsirup

: 4. jul 2015, 11:15
af bjergbryg
Broder Jacob skrev:eller knald lortet i når du koger urten, ligesom ved extraktbrygning.
Dyr løsning med sådan et fint glas. Kvinder bruger det til bagning.
Ja, dyr løsning - LME er jo egentligt også maltsirup til en noget lavere pris/kg. Ved faktisk ikke om man kan købe økologisk LME - men mon ikke ?

Re: Maltsirup

: 4. jul 2015, 14:10
af El-hansen.dk
Hvad øl vil I mene den er bedst til
Ale,Porter eller...
Jeg har kun giver 5 kr. for glasset i den lokale brugs i noget restsalg ;-)
Eller ja en meget dyr løsning

Henrik

Re: Maltsirup

: 4. jul 2015, 17:12
af Stensgaard
Den kan bruges til enhver øl - det er jo en lys sirup, lavet på lys malt.

Re: Maltsirup

: 4. jul 2015, 23:53
af Nimbus39
Eneste problem jeg kan se er at du ikke aner ved hviken temperatur det er "mæsket" så du ved ikke hvor meget restsødme det efterlader.
Du kunne prøve at lave en lille tester, og gære en skefuld ned og måle vægtfylden før og efter. Så ved du hvordan den vil opføre sig i et bryg.
Men gem glasset til en dag du har en ringe effektivitet, så kan du spæde op med det :-)