For meget Saaz
Redaktør: Co-Admin
For meget Saaz
Hej
Som emne siger har jeg for meget saaz 800g +
Nogen gode ider til hvad der kan brygges ?
En IPA eller APA måske, men saaz i store mængter er der godt ?
/Kim
Som emne siger har jeg for meget saaz 800g +
Nogen gode ider til hvad der kan brygges ?
En IPA eller APA måske, men saaz i store mængter er der godt ?
/Kim
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: For meget Saaz
Ellers kunne jeg da aftage 200 - 300g hvis du kan pakke det..
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
For meget Saaz
Jeg kan fint købe det du ikke selv vil have hvis du gider at sende.
Angående opskrift med Saaz kan jeg varmt anbefale Brygladens opskrift på Tjekkisk Pils som du finder på deres hjemmeside. Den er et hit og en del af mit faste sortiment.
Mvh Michael
Angående opskrift med Saaz kan jeg varmt anbefale Brygladens opskrift på Tjekkisk Pils som du finder på deres hjemmeside. Den er et hit og en del af mit faste sortiment.
Mvh Michael
Re: For meget Saaz
Hej
Er det den her du tænker på http://www.brygladen.com/media/uploads/ ... 0lager.pdf for så mangler der da lidt mere info :) noget du evt liger inde med
/Kim
Er det den her du tænker på http://www.brygladen.com/media/uploads/ ... 0lager.pdf for så mangler der da lidt mere info :) noget du evt liger inde med
/Kim
For meget Saaz
Ja. Der mangler noget malt-info.
Det kan jeg lige finde i morgen og sende til dig
Mvh Michael
Det kan jeg lige finde i morgen og sende til dig
Mvh Michael
Re: For meget Saaz
Der er en opskrift på en tjekkisk pils i Rybergs 'Ølbrygning for begyndere'. Den har jeg brygget med held. Der skal omkring 250 gram saaz i til 25 liter, så det gør da noget indhug. (Jeg kan ikke huske præcis hvor meget, men jeg købte 250 gram og smed resten i som tørhumle. Det var fint.)
Hvis du vil have opskriften, kan jeg smide den i min beersmith-cloud. Jeg vil helst ikke lægge en opskrift op her, som ikke er min egen.
VH
Søren
Hvis du vil have opskriften, kan jeg smide den i min beersmith-cloud. Jeg vil helst ikke lægge en opskrift op her, som ikke er min egen.
VH
Søren
-
- Indlæg: 630
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
Re: For meget Saaz
Har ikke beersmith :(
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Re: For meget Saaz
Hej Tommy
Vedr. Brygladens Tjekkiske Pils til et 20L bryg:
Pils: 4,8
Cara Pils: 0,2
Vedr gæring: Jeg plejer at lade den stå i 14 dage ved 10 grader. Derefter 13,5 grader i 8 dage og derefter 2 grader i 8 dage.
Flasker øllet og lader det stå 14 dage ved 20 og derefter 2 grader i 4 uger... Den er dog drikkelig allerede efter en god uge på de 20 grader hvis det kniber med tålmodigheden :-)
Mvh Michael
Vedr. Brygladens Tjekkiske Pils til et 20L bryg:
Pils: 4,8
Cara Pils: 0,2
Vedr gæring: Jeg plejer at lade den stå i 14 dage ved 10 grader. Derefter 13,5 grader i 8 dage og derefter 2 grader i 8 dage.
Flasker øllet og lader det stå 14 dage ved 20 og derefter 2 grader i 4 uger... Den er dog drikkelig allerede efter en god uge på de 20 grader hvis det kniber med tålmodigheden :-)
Mvh Michael
Senest rettet af Mhoe 26. jun 2012, 14:46, rettet i alt 1 gang.
-
- Indlæg: 630
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
Re: For meget Saaz
Arh det er super Michael. Den opskrift lyder næsten som. Min egen clon, men den skal da prøves på torsdag.
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Re: For meget Saaz
Jamen god fornøjelse!
Info selvfølgelig også til Kim :-)....
Har i øvrigt selv 45L på flaske af selv samme bryg som netop nu er klar til at blive konsumeret :-)
Kim - du må jo sige til hvis du skal af med noget af dit humle.
Mvh Michael
Info selvfølgelig også til Kim :-)....
Har i øvrigt selv 45L på flaske af selv samme bryg som netop nu er klar til at blive konsumeret :-)
Kim - du må jo sige til hvis du skal af med noget af dit humle.
Mvh Michael
Re: For meget Saaz
Hej
Slf skal det da være en Tjekkisk Pilsner har lige fået en sæk Tjekkisk Pilsner malt hjem så det kan ikke passe bedre, jeg må have være træt
Jeg sælger ikek ud af humlen har fået den gratis da det bryghus jeg har kontakt med ikke kan bruge den, den er ved og midste lidt smag :) men det kommer jo bare os andre til gode at de kun bruger helt friske vare.
Har set lidt på jeres forslag og rodet lidt med en opskrift her er mit forslag kom gerne med tilpassning af den
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Estimated OG: 1,047 SG
Estimated Color: 6,3 EBC <--- lidt lav
Estimated IBU: 42,4 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
5,00 kg Bohemian Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC)
0,25 kg Cara-Pils (5,0 EBC)
55,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min
45,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 30,0 min
10,00 g Klar Urt (Boil 10,0 mins)
45,00 g Saaz [4,00 %]
1,0 pkg SafLager West European Lager S-23
21 dage ved 10c tappes på fad og på lager i 4-6 uger (Bliver sikkert drukket lagt tid før lager tiden er over)
/Kim
Slf skal det da være en Tjekkisk Pilsner har lige fået en sæk Tjekkisk Pilsner malt hjem så det kan ikke passe bedre, jeg må have være træt
Jeg sælger ikek ud af humlen har fået den gratis da det bryghus jeg har kontakt med ikke kan bruge den, den er ved og midste lidt smag :) men det kommer jo bare os andre til gode at de kun bruger helt friske vare.
Har set lidt på jeres forslag og rodet lidt med en opskrift her er mit forslag kom gerne med tilpassning af den
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Estimated OG: 1,047 SG
Estimated Color: 6,3 EBC <--- lidt lav
Estimated IBU: 42,4 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
5,00 kg Bohemian Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC)
0,25 kg Cara-Pils (5,0 EBC)
55,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min
45,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 30,0 min
10,00 g Klar Urt (Boil 10,0 mins)
45,00 g Saaz [4,00 %]
1,0 pkg SafLager West European Lager S-23
21 dage ved 10c tappes på fad og på lager i 4-6 uger (Bliver sikkert drukket lagt tid før lager tiden er over)
/Kim
-
- Indlæg: 208
- Tilmeldt: 1. jun 2012, 15:22
- Geografisk sted: Odense
Re: For meget Saaz
Hej Kim,
Hvorfor ikke tweeke en alm. Tjekkisk Pils med at bruge en anderledes humleprofil, eventuelt late hop, hvor du sigter efter at ramme samme IBU men så ser hvad der sker med aromaen.. Kunne forestille mig at det kunne blive et hit,
//Benjamin
Hvorfor ikke tweeke en alm. Tjekkisk Pils med at bruge en anderledes humleprofil, eventuelt late hop, hvor du sigter efter at ramme samme IBU men så ser hvad der sker med aromaen.. Kunne forestille mig at det kunne blive et hit,
//Benjamin
Re: For meget Saaz
Lidt sent med en kommentar til brygget, men jeg vil klart anbefale 2 pakker gær til en lager.
En tommelfingerregel er, at en lager skal bruge dobbelt så meget gær som en ale.
OG op til 1.060: Ale 1 pk gær, lager 2 pk gær.
OG over 1.060: Ale 2 pk gær, lager 4 pk gær.
Eller brug Mr. Maltys pitching calculator, som også findes som app til din smartphone.
En tommelfingerregel er, at en lager skal bruge dobbelt så meget gær som en ale.
OG op til 1.060: Ale 1 pk gær, lager 2 pk gær.
OG over 1.060: Ale 2 pk gær, lager 4 pk gær.
Eller brug Mr. Maltys pitching calculator, som også findes som app til din smartphone.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: For meget Saaz
Hej Michael.Mhoe skrev:Hej Tommy
Vedr. Brygladens Tjekkiske Pils til et 20L bryg:
Pils: 4,8
Cara Pils: 0,2
Vedr gæring: Jeg plejer at lade den stå i 14 dage ved 10 grader. Derefter 13,5 grader i 8 dage og derefter 2 grader i 8 dage.
Flasker øllet og lader det stå 14 dage ved 20 og derefter 2 grader i 4 uger... Den er dog drikkelig allerede efter en god uge på de 20 grader hvis det kniber med tålmodigheden :-)
Mvh Michael
Jeg er godt klar over at det er et gammelt indlæg, men jeg faldt lige over det, i forbindelse med at jeg netop bryggede Brygladens Tjekkiske Lager i lørdags. Jeg kan se at din plan for gæring og lagring afviger noget fra Brygladens opskrift, så jeg er lidt nysgerrig på dine erfaringer med denne.
Mvh. Per.