Dykrør og tilbehør
Dykrør og tilbehør
Har anskaffet mit et køleskab og har en STC-1000 der er køreklar. Men for og bedre kunne følge med i, hvordan temperaturen er nede i min urt, overvejer jeg, og invistere i nogle dykrør ala dem man kan finde her: http://www.elsag.dk/temperatur-foeler/d ... rlomme.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Er der nogen herinde, der har et set up bestående af dykrør og kan fortælle mig hvad jeg skal vælge, hvilken størrelse og evt. om der anbefales og invistere i noget andet tilbehør? Eller nogen der generelt har nogle gode fif?
Er der nogen herinde, der har et set up bestående af dykrør og kan fortælle mig hvad jeg skal vælge, hvilken størrelse og evt. om der anbefales og invistere i noget andet tilbehør? Eller nogen der generelt har nogle gode fif?
Hellhound.dk
Re: Dykrør og tilbehør
Jeg har dykrør til måling af temp i øllen under gæring da jeg bruger en BrewPi.
Du skal jo i princippet også have din STC-1000 til at styre temperaturen ud fra temp i selve øllen.
Du skal bare sørge for at røret er langt nok til at nå et stykke ned i øllen (jeg har placeret mit i låget for at undgå risikoen for at utæthed giver mig øl i hele køleren).
Mit er monteret med kontramøtrik og en silikone O-ring jeg havde liggende (kan købes på ebay).
Føleren til STC 1000 smider du bare ned i dykrøret.
Du skal selvfølgelig vælge rustfrit stål.
/søren
Du skal jo i princippet også have din STC-1000 til at styre temperaturen ud fra temp i selve øllen.
Du skal bare sørge for at røret er langt nok til at nå et stykke ned i øllen (jeg har placeret mit i låget for at undgå risikoen for at utæthed giver mig øl i hele køleren).
Mit er monteret med kontramøtrik og en silikone O-ring jeg havde liggende (kan købes på ebay).
Føleren til STC 1000 smider du bare ned i dykrøret.
Du skal selvfølgelig vælge rustfrit stål.
/søren
Re: Dykrør og tilbehør
Netop mine ord og mit setup også.SørenB skrev:Jeg har dykrør til måling af temp i øllen under gæring da jeg bruger en BrewPi.
Du skal jo i princippet også have din STC-1000 til at styre temperaturen ud fra temp i selve øllen.
Du skal bare sørge for at røret er langt nok til at nå et stykke ned i øllen (jeg har placeret mit i låget for at undgå risikoen for at utæthed giver mig øl i hele køleren).
Mit er monteret med kontramøtrik og en silikone O-ring jeg havde liggende (kan købes på ebay).
Føleren til STC 1000 smider du bare ned i dykrøret.
Du skal selvfølgelig vælge rustfrit stål.
/søren
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Dykrør og tilbehør
Samme setup som mit. Jeg har købt mine dykrør ved elsalg.
VH
Søren
VH
Søren
Re: Dykrør og tilbehør
Kører også samme setup som SørenB og til en 30L gærspand passer elsags 250mm dykrør fortrinneligt, da føleren vil havne ca. midt i spanden når den rammer bunden af følerlommen.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Dykrør og tilbehør
Vedr. Placering er midt mellem kant og centrum vel ideelt i låget. Så yderste del ikke køles til -30 grader...Runenaldo skrev:Kører også samme setup som SørenB og til en 30L gærspand passer elsags 250mm dykrør fortrinneligt, da føleren vil havne ca. midt i spanden når den rammer bunden af følerlommen.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Dykrør og tilbehør
Min er lige ned midt i tanken.Thage skrev:Vedr. Placering er midt mellem kant og centrum vel ideelt i låget. Så yderste del ikke køles til -30 grader...Runenaldo skrev:Kører også samme setup som SørenB og til en 30L gærspand passer elsags 250mm dykrør fortrinneligt, da føleren vil havne ca. midt i spanden når den rammer bunden af følerlommen.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Når temperaturstyringen er vigtigst, er der så megen omrøring i urten grundet gæringen, at det ikke er noget problem.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Dykrør og tilbehør
Thage skrev:Vedr. Placering er midt mellem kant og centrum vel ideelt i låget. Så yderste del ikke køles til -30 grader...Runenaldo skrev:Kører også samme setup som SørenB og til en 30L gærspand passer elsags 250mm dykrør fortrinneligt, da føleren vil havne ca. midt i spanden når den rammer bunden af følerlommen.
Sent from my iPhone using Tapatalk
dykøret/følerlommen er placeret i midten af låget. Der er som Borg også skriver, rigeligt med omrøring fra gæren.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Dykrør og tilbehør
Enig igen. Mine er også i midten.
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Dykrør og tilbehør
Spørgsmålet er så, måler I så ikke det varmeste sted ?
Hvis det skal give mening, så bør man vel måle midt imellem koldeste og varmeste sted.... evt begge steder ;-)
Det skal selvfølgelig ses i lyset af, hvad man vil med gæringen.
Absolut neutral - mål det varmeste sted.
Max estere og ikke for meget fusel - mål det koldeste sted.
Hvis det skal give mening, så bør man vel måle midt imellem koldeste og varmeste sted.... evt begge steder ;-)
Det skal selvfølgelig ses i lyset af, hvad man vil med gæringen.
Absolut neutral - mål det varmeste sted.
Max estere og ikke for meget fusel - mål det koldeste sted.
Re: Dykrør og tilbehør
Men som Borg siger, er der så meget bevægelse i urten under første del af gæringen, at temperaturen bør være nogenlunde den samme. Senere i gæringen dannes der væsentligt færre restprodukter, så der er temperaturkontrol ikke helt så væsentligt.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Dykrør og tilbehør
Jo - det kunne der være en chance for ;-)søreno skrev:Men som Borg siger, er der så meget bevægelse i urten under første del af gæringen, at temperaturen bør være nogenlunde den samme. Senere i gæringen dannes der væsentligt færre restprodukter, så der er temperaturkontrol ikke helt så væsentligt.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Måske man skulle tage sig sammen og få målt det - har lige fået leveret 4 præcisions termometre, så det burde ikke være så stor en opgave.
Re: Dykrør og tilbehør
Ud fra den teori bør ydersiden med isolering vel være lige så fint.... da temp vil være ens grundet gæring, og lidt plastic og metal tror jeg ikke gør den store forskel mht isolering af probe. Men at der isoleres for omgivelser gør...søreno skrev:Men som Borg siger, er der så meget bevægelse i urten under første del af gæringen, at temperaturen bør være nogenlunde den samme. Senere i gæringen dannes der væsentligt færre restprodukter, så der er temperaturkontrol ikke helt så væsentligt.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Dykrør og tilbehør
Korrekt.Thage skrev:Ud fra den teori bør ydersiden med isolering vel være lige så fint.... da temp vil være ens grundet gæring, og lidt plastic og metal tror jeg ikke gør den store forskel mht isolering af probe. Men at der isoleres for omgivelser gør...søreno skrev:Men som Borg siger, er der så meget bevægelse i urten under første del af gæringen, at temperaturen bør være nogenlunde den samme. Senere i gæringen dannes der væsentligt færre restprodukter, så der er temperaturkontrol ikke helt så væsentligt.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...