hvordan skal jeg forholde mig med brugen af havregryn i mit bryg??
hvordan er proceduren? syntes at have læst at man ikke bare blander det i malten
flaked oats/havregryn
vil lige tilføje at de finvalsede også har gennemgået denne behandling..
GRunden til at man snakker om kogning forst er hvis det "bare" er havre eller tør/kold valset havre flager.
I disse er stivelsen godt og grundigt pakket ind, og der skal kogning til før stivelsen "eksplodere"/ruller sig ud, og så bliver mere tilgængelig for enzymerne i mæsken..
MEN det havre gryn vi normalt kan købe er Damp-valsede og derved er stivelsen mere direkte tilgængelig for enzymerne.
Derfor kan vi også lave havregrød på et par minutter istedet for at skulle koge i en 30 minutters tid.
Når man snakker om modifiseringsgrad af malten handler det bla. også om hvor meget af stivelsen er tilgængelig.
Selve modifiseringen af malten, er når nogle enzymer i i byg-kornet går igang med at åbne op for "stivelses-pakkerne" så andre enzymer kan gå igang med at lave stivelsen om til energi så planten kan gro.
Stivelsen i et byg-korn (nej ikke sådan et i øjet) :-). Er pakket ind i nogle "pakker" af , jeg tror det er cellulose, som er ret holdbar. derfor modifiseringen eller kogningen.
MVH
Kasper Malmbreg
GRunden til at man snakker om kogning forst er hvis det "bare" er havre eller tør/kold valset havre flager.
I disse er stivelsen godt og grundigt pakket ind, og der skal kogning til før stivelsen "eksplodere"/ruller sig ud, og så bliver mere tilgængelig for enzymerne i mæsken..
MEN det havre gryn vi normalt kan købe er Damp-valsede og derved er stivelsen mere direkte tilgængelig for enzymerne.
Derfor kan vi også lave havregrød på et par minutter istedet for at skulle koge i en 30 minutters tid.
Når man snakker om modifiseringsgrad af malten handler det bla. også om hvor meget af stivelsen er tilgængelig.
Selve modifiseringen af malten, er når nogle enzymer i i byg-kornet går igang med at åbne op for "stivelses-pakkerne" så andre enzymer kan gå igang med at lave stivelsen om til energi så planten kan gro.
Stivelsen i et byg-korn (nej ikke sådan et i øjet) :-). Er pakket ind i nogle "pakker" af , jeg tror det er cellulose, som er ret holdbar. derfor modifiseringen eller kogningen.
MVH
Kasper Malmbreg
-
- Indlæg: 216
- Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
- Geografisk sted: Brønshøj