Danstar Nottingham

Besvar
mido14
Indlæg: 125
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Danstar Nottingham

Indlæg af mido14 »

Hej
Vil prøve kræfter med en Imperial Stout her i weekenden. Beercalc siger OG 1074 og alc% på 7,3.
Men er 11 gram af nævnte gær nok? På hjemmesiden siger de at den er tolerant ved en høj alc procent men jeg er dog i tvivl om det er nok.
Djjomes
Indlæg: 278
Tilmeldt: 29. jun 2014, 11:05
Geografisk sted: Laurbjerg, (Randers)

Re: Danstar Nottingham

Indlæg af Djjomes »

Minimum 2 pakker ;)

Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk
Vh Jonas
Goldenhammer
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
Kontakt:

Re: Danstar Nottingham

Indlæg af Goldenhammer »

mido14 skrev:Hej
Vil prøve kræfter med en Imperial Stout her i weekenden. Beercalc siger OG 1074 og alc% på 7,3.
Men er 11 gram af nævnte gær nok? På hjemmesiden siger de at den er tolerant ved en høj alc procent men jeg er dog i tvivl om det er nok.
Hvilken mængde urt regner du med skal til gæring? Der er forskel på om det er 10 liter eller 10 m3.
mvh

Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Djjomes
Indlæg: 278
Tilmeldt: 29. jun 2014, 11:05
Geografisk sted: Laurbjerg, (Randers)

Re: Danstar Nottingham

Indlæg af Djjomes »

Jeg tænkte til 20-25 liter med den mængde gær jeg skrev ;)

Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk
Vh Jonas
Goldenhammer
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
Kontakt:

Re: Danstar Nottingham

Indlæg af Goldenhammer »

Djjomes skrev:Jeg tænkte til 20-25 liter med den mængde gær jeg skrev ;)

Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk
Som tidligere nævnt: Mindst 2 pakker (se billede)

Ref: http://mrmalty.com/calc/calc.html
Vedhæftede filer
Capture.PNG
Capture.PNG (12.21 KiB) Vist 3786 gange
mvh

Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
mido14
Indlæg: 125
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Re: Danstar Nottingham

Indlæg af mido14 »

Tænkte det nok ;-) Og det var til et bryg på 25 liter.
Tak for hjælpen
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Danstar Nottingham

Indlæg af Nimbus39 »

Hvis du kun har 1 pakke så kan den godt klare opgaven, men den vil ikke gære lige så rent ned som ved 2 pakker.
Sørg for at rehydrere gæren i noget vand (IKKE sukkervand) ca 20 min før den skal tilsættes og sørg for at gæren aldrig oplever et temperaturspring på over et par grader.
Ilt urten grundigt og pitch gæren - og vent... det tager tid at få så lidt gær op i gear :-)
(Men 2 pakker er stadigvæk bedre...)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"