Hej Alle
Har flere gange lavet en kolsch som ligner denne sammensætning ( ændrer lidt gang for gang :) )
Pilsner malt 75-80%
Cara/pils 5-10%
Vienna 5-10%
Wheat 5-10%
60min Saaz 10-15 IBU
30min Saaz 4-7 IBU
30min Hallertuer hersbrucker 3-7 IBU
10min Saaz 4-7 IBU
WLP029 gæret ved 19°C 2-3uger, lagre i en lille måned.
Er faktisk meget tilfreds med den, men kunne godt tænke mig et indspark af ide´er til ændring af denne, eller måske nogle tilsætninger ?
Jeg kan godt lide at den får lidt noter af frugt ;)
Kom frisk derude gæve håndbryggere!!! ;)
Forslag til Kolsch
Forslag til Kolsch
Vh Jonas
Re: Forslag til Kolsch
Jeg har en Kölshopskrift på min hjemmeside du er velkommen til at finde inspiration i.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Forslag til Kolsch
Hej Borg
Mange tak for dit forslag :)
Jeg har gået og leget lidt med tanken om at bruge Amarillo ved flameout. Ved godt det ikke passer for stilarten men det kunne måske give de frugt noter som jeg ønsker?
Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk
Mange tak for dit forslag :)
Jeg har gået og leget lidt med tanken om at bruge Amarillo ved flameout. Ved godt det ikke passer for stilarten men det kunne måske give de frugt noter som jeg ønsker?
Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk
Vh Jonas
Re: Forslag til Kolsch
Hmm, tror jeg havde droppet cara-pils og erstattet med Vienna malt, en 15%, måske mere?
Måske lidt Munich malt? en 5% burde give lille inspark til øllet.
Eventuelt tage Hersbrucker ind i din 60 min frem for Saaz, og på 15 IBU
Fjerne 10 mins saaz humle, sætte 5 mins citra, simcoe eller amarillo ind hvis du vil have lidt "fruitiness" :) Ja eller lade saaz stå hvis du vil have mere aroma note ;)
Har du overvejet havregryns tilsætning?
Måske lidt Munich malt? en 5% burde give lille inspark til øllet.
Eventuelt tage Hersbrucker ind i din 60 min frem for Saaz, og på 15 IBU
Fjerne 10 mins saaz humle, sætte 5 mins citra, simcoe eller amarillo ind hvis du vil have lidt "fruitiness" :) Ja eller lade saaz stå hvis du vil have mere aroma note ;)
Har du overvejet havregryns tilsætning?
Jacob Krogh
Re: Forslag til Kolsch
Vil ikke lave så mange ændringer på en gang, så er det ikke så nemt at smage hvad der gav hvad :)
Har prøvet med Hersbrucker, det ganske udmærket :)
Måske som Du skriver, skulle jeg prøve med Citra og amarillo i sidste tilsætning istedet... ;)
Thumbs up
Har prøvet med Hersbrucker, det ganske udmærket :)
Måske som Du skriver, skulle jeg prøve med Citra og amarillo i sidste tilsætning istedet... ;)
Thumbs up
Vh Jonas
Re: Forslag til Kolsch
Har lige brygget min første Kölsch efter Jamil Zainasheffs bog: Brewing classic styles.
Den er absolut blevet et hit.
Den er absolut blevet et hit.