http://epn.dk/industri/landbrug_fodevar ... 194848.ece
Jens
Om mangel på humle det følgende år
jep, vi har ret store problemer med at skaffe det humle vi gerne vil bruge..
Men endnu værre er det for amerikanerne, for erupærene er villige til at betale mere for humle end amerikanerne, så de er virkelig løbet tør.
helt galt har det være at skaffe ordentlig humle lige inden/efter årets høst kom ind, for der ville alle producenter/forhandlere af med dere gamle lager først. Vi fik fx. 10Kg Horizon fra 2005 høsten :-(
Der har også være en del problemer med malt, det virker til at bønderne har siddet på maltbyggen indtil priserne steg. Samtidig med høsten vist heller ikke har været for god.
Så, min spådom for microbryg/special øl i den nærmeste fremtid, er at IPA og 2xIPA er yt, og det nye hit er krydrede øl, og milde øl, der har fokus på andet end humle. Det er vel også på tide :-)
Skål
Malmberg
Men endnu værre er det for amerikanerne, for erupærene er villige til at betale mere for humle end amerikanerne, så de er virkelig løbet tør.
helt galt har det være at skaffe ordentlig humle lige inden/efter årets høst kom ind, for der ville alle producenter/forhandlere af med dere gamle lager først. Vi fik fx. 10Kg Horizon fra 2005 høsten :-(
Der har også være en del problemer med malt, det virker til at bønderne har siddet på maltbyggen indtil priserne steg. Samtidig med høsten vist heller ikke har været for god.
Så, min spådom for microbryg/special øl i den nærmeste fremtid, er at IPA og 2xIPA er yt, og det nye hit er krydrede øl, og milde øl, der har fokus på andet end humle. Det er vel også på tide :-)
Skål
Malmberg
En lidt lang men ganske spændende artikel om humlemanglen de næste par år:
http://www.byo.com/feature/1715.html
De store bryggerikoncerner har sikret sig forsyninger vha. langtidskontrakter. Næste led i kæden er mindre bryggerier og til sidst kommer håndbrygbutikkerne, så hvis man skal se på det positive, så får vi vist rig lejlighed til at lære andre humletyper at kende, end dem vi plejer at bruge, foruden eksperimenter med alternative kilder til bitterhed: Porse, bær, urter m.v.
Hvis man vil forsøge at undgå problemet ved at dyrke sin egen humle, så kan man få en rimelig høst allerede i 2009, men der er - i følge artiklen - desværre også mangel på rhizomer.
http://www.byo.com/feature/1715.html
De store bryggerikoncerner har sikret sig forsyninger vha. langtidskontrakter. Næste led i kæden er mindre bryggerier og til sidst kommer håndbrygbutikkerne, så hvis man skal se på det positive, så får vi vist rig lejlighed til at lære andre humletyper at kende, end dem vi plejer at bruge, foruden eksperimenter med alternative kilder til bitterhed: Porse, bær, urter m.v.
Hvis man vil forsøge at undgå problemet ved at dyrke sin egen humle, så kan man få en rimelig høst allerede i 2009, men der er - i følge artiklen - desværre også mangel på rhizomer.
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk