Dalmoseosebryg skrev:Noget mere af opskriften ville være en hjælp og også hvilken øl, men mon ikke der står en samlet kogetid og nul er at du skal tilsætte efter nul minutter af kogetiden, bare et gæt
Rezept "Atlantik-Ale (Clonversuch)" (Amerikanisches Pale Ale)
Ausschlagmenge: 50l
Stammwürze: 14.7°P
Alkohol: 6.4%vol
Bittere: 53IBU
Farbe: 8EBC
Schüttung:
9500g Pilsner Malz (79%)
2000g Weizenmalz hell (17%)
500g Karamellmalz Pils (4%)
Zusätze:
11.5g Milchsäure 80% (0min Nachguss)
Wasser:
Hauptguss: 48l
Nachguss: 21.3l
Maische:
12000g Schüttung Einmaischen in 48 Liter Wasser mit 60°C ergibt 58°C. 1 Minuten Rast.
Aufheizen auf 62°C. 60 Minuten Rast.
Aufheizen auf 72°C. 20 Minuten Rast.
Aufheizen auf 78°C. 10 Minuten Rast.
Abmaischen wenn Jodnormal
Hopfen:
30g Perle Pellets 6.5%α 80min Kochen (10 IBU, 19%)
50g Hallertauer Tradition Pellets 5.5%α 80min Kochen (14 IBU, 26%)
30g Cascade Pellets 5.5%α 0min Kochen (6 IBU, 11%)
30g Citra Pellets 12%α 0min Kochen (13 IBU, 25%)
30g Amarillo Pellets 9.5%α 0min Kochen (10 IBU, 19%)
30g Citra Pellets 12%α 0 Tage Stopfen
Hefe:
Gozdawa Pure Ale Yeast 7, Gärung bei 24°C