Hej
Er der nogen der har en opskift på en 47'er eller en tilnærmelse??? Det vil der blive sat kæmpe pris på her på Hornsherred!
Tak for hjælpen
Lige lidt uddybende fra den helt 'grønne' hjemmebrygger: hvilken øltype hører en 47'er ind under?
Opskrift på en 47'er eller lign
Redaktør: Co-Admin
Her en opskrift på en traditionel Bock vi har brygget et par gange.
Den er bedst når den har lagret på flaskerne et par måneder:
Malt:
6000 gr Pilsnermalt (EBC 3)
1000 gr Vienna (EBC 7)
Cara Aroma (350 EBC)
OG 1071
Colour: 29 EBC
Volume 25 liter
Humle:
32 gr Challenger 7% i 45 minutter
15 gr Fuggle 5,7% i 10 minutter
10 gr Fuggle 5,7% i 10 minutter
17 IBU
Gær:
Saflager S-189
Mæskeprogram:
65,5 grader i 75 minutter
77 grader i 10 minutter
Primær gæring: 7 dage ved 12 grader
Sekundær gæring: 7 dage ved 12 grader
Put på flaske sammen med 140 gram sukker. Lagres på flaske i så lang tid som du kan holde ud ikke at drikke dem. Er bedst efter ca. 2 måneder
Første gang vi bryggede gik der 5 uger mellem første og anden omstikning. Det ødelagde ikke smagen
Den er bedst når den har lagret på flaskerne et par måneder:
Malt:
6000 gr Pilsnermalt (EBC 3)
1000 gr Vienna (EBC 7)
Cara Aroma (350 EBC)
OG 1071
Colour: 29 EBC
Volume 25 liter
Humle:
32 gr Challenger 7% i 45 minutter
15 gr Fuggle 5,7% i 10 minutter
10 gr Fuggle 5,7% i 10 minutter
17 IBU
Gær:
Saflager S-189
Mæskeprogram:
65,5 grader i 75 minutter
77 grader i 10 minutter
Primær gæring: 7 dage ved 12 grader
Sekundær gæring: 7 dage ved 12 grader
Put på flaske sammen med 140 gram sukker. Lagres på flaske i så lang tid som du kan holde ud ikke at drikke dem. Er bedst efter ca. 2 måneder
Første gang vi bryggede gik der 5 uger mellem første og anden omstikning. Det ødelagde ikke smagen