Hjælp med demineraliseret vand

Brugeravatar
Poulsen
Indlæg: 32
Tilmeldt: 24. nov 2014, 09:32
Geografisk sted: 7361 Ejstrupholm

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af Poulsen »

T
Brugeravatar
redec
Indlæg: 185
Tilmeldt: 8. maj 2011, 16:55
Geografisk sted: Ballerup

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af redec »

Borg skrev:Man må jo aldrig gå ned på udstyr ;-)
Nej, det er rigtigt. I øjeblikket er jeg dog ved at simplificere mit udstyr og få skilt mig af med det, jeg ikke har brug for - ikke kun brygudstyr men udstyr i det hele taget. Jeg ved ikke, om det er en eller anden form for midtvejskrise, jeg er i :)

Hvilket minder mig om, at jeg har et refraktometer og en pumpe, som jeg ikke bruger. Dem sætter jeg nok meget snart til salg her.

/ Claus
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af Truntebryg »

ØJ - hvordan kan du leve uden refraktometer ?

Kunne det være en solarpumpe ?
Brugeravatar
redec
Indlæg: 185
Tilmeldt: 8. maj 2011, 16:55
Geografisk sted: Ballerup

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af redec »

Truntebryg skrev:ØJ - hvordan kan du leve uden refraktometer ?
Jeg bruger hydrometer. Jeg tager en pre-boil måling. Jeg ved, hvor meget der fordamper under kogning, så det er simpelt at udregne OG. I løbet af gæringsperioden tager jeg ingen målinger. Jeg lader den bare stå til jeg er sikker på, at gæringen er færdig - ofte ca. 3 uger. Jeg tager så en FG-måling forbindelse med flaskning.
Truntebryg skrev:Kunne det være en solarpumpe ?
Der er dette kit:
https://www.maltbazaren.dk/shop/mini-pu ... 3089p.html" onclick="window.open(this.href);return false;

/ Claus
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af Borg »

redec skrev:
Truntebryg skrev:ØJ - hvordan kan du leve uden refraktometer ?
Jeg bruger hydrometer. Jeg tager en pre-boil måling. Jeg ved, hvor meget der fordamper under kogning, så det er simpelt at udregne OG. I løbet af gæringsperioden tager jeg ingen målinger. Jeg lader den bare stå til jeg er sikker på, at gæringen er færdig - ofte ca. 3 uger. Jeg tager så en FG-måling forbindelse med flaskning.
Det kan jeg sagtens følge. Hydrometer er tilstrækkeligt, refraktometeret er bekvemt.

I dit sted ville jeg dog lave en post boil OG-måling, da den viser det reelle tal, ikke den teoretisk beregnede.

Jeg gær som du under gæringen. Det ændres måske snart, hvis også jeg kan få fingrene i sådan en wireless gravity måler, som nogen herinde leger med.
Ikke fordi det er nødvendigt, men fordi man kan.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
redec
Indlæg: 185
Tilmeldt: 8. maj 2011, 16:55
Geografisk sted: Ballerup

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af redec »

Jeg har fået et par PB'er om salg af refraktometeret, og nu er jeg begyndt at få kolde fødder. Kan sådan et bliver forældet? Jeg mener, kan det ligge i f.eks. 10 år, også vil det stadig virke? Jeg tænker nemlig på at have det som backup, hvis jeg nu f.eks. taber mit hydrometer, og det går i stykker.

/ Claus
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af Borg »

Der er jo ingen sliddele, og prismet ændres jo ikke. Så jeg kan ikke se, hvorfor det skulle holde.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af Truntebryg »

Tjaa - du er vist den førte brygger, der bruger flydevægt og har refraktometeret som backup.

Vi andre har det lige omvendt ;-)

PS - det er ikke et spørgsmål om det ryger på gulvet, mere hvornår !!!
loobie
Indlæg: 148
Tilmeldt: 19. mar 2014, 14:56

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af loobie »

Truntebryg skrev:Tjaa - du er vist den førte brygger, der bruger flydevægt og har refraktometeret som backup.
Nej da, den klub er jeg også medlem af :)
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af Truntebryg »

Det var pokkers ;-)

Jeg forstår det bare ikke, det er 126 gange hurtigere at fange 2 dråber urt end alt det med måleglas osv...
Brugeravatar
redec
Indlæg: 185
Tilmeldt: 8. maj 2011, 16:55
Geografisk sted: Ballerup

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af redec »

Truntebryg skrev:Jeg forstår det bare ikke, det er 126 gange hurtigere at fange 2 dråber urt end alt det med måleglas osv...
Ja, men jeg stoler bare mere på hydrometret, og når man måler sin FG, behøver man ikke tage højde for sin OG.

/ Claus
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 10:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af Thage »

redec skrev:
Truntebryg skrev:Jeg forstår det bare ikke, det er 126 gange hurtigere at fange 2 dråber urt end alt det med måleglas osv...
Ja, men jeg stoler bare mere på hydrometret, og når man måler sin FG, behøver man ikke tage højde for sin OG.

/ Claus
Men den skal du alligevel bruge for at udregne alkohol og nedgærrings interval - men de klik på app opvejer da alt det andet besvær? Eneste der gør det giver mening er da for at smage :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af Truntebryg »

Ah, jeg kan nu godt forstå Claus - det jo rigtigt, hvis samples er på korrekt temperatur så er det jo en god direkte måling.

Men efter en 8-10 bryg med refraktometer, så har man følingen igen og ved nogen lunde hvor man skal ligge ;-)

Der hvor jeg ser styrken i RF er hurtige målinger efter sparge, så man kan ramme BG rimelig rigtig - så OG sidder lige i skabet.
Brugeravatar
redec
Indlæg: 185
Tilmeldt: 8. maj 2011, 16:55
Geografisk sted: Ballerup

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af redec »

redec skrev:Jeg hentede RO-vand hos Michael i går. Stor tak.

Planen er, at jeg i morgen brygger en amerikansk pale ale på dette vand med et brev ACCUmash. Om en uge eller to brygger jeg nok præcis samme bryg men med almindeligt vand fra hanen. Jeg skal nok poste resultatet i sammenligningseksperimenter.

/ Claus
Det blev ikke til et rigtigt sammenligningseksperiment, da jeg først fik brygget den amerikanske pale ale med mit almindelige vand fra hanen for ca. 6 uger siden og flasket den for ca. 3 uger siden. Jeg kan dog sige, at denne nye også er yderst lækker. Cascaden træder tydeligt frem i både aroma og smag, som den skal gøre. Jeg kan heller ikke umiddelbart smage nogle bismage. Den er helt klart god nok til, at jeg ikke vil investere i et RO-anlæg. Keep it simple!

/ Claus
Brugeravatar
KimJohansen
Indlæg: 587
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg
Kontakt:

Re: Hjælp med demineraliseret vand

Indlæg af KimJohansen »

Hvis du ikke er en øvet ølsmager er det svært at sammenligne bryg med adskillige ugers mellemrum. Men personligt kan jeg ikke holde ud at drikke lyst øl brygget på ubehandlet vand fra Storkøbenhavn. Men hvis du ikke har det problem, så forsæt endelig :-)
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"