Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Besvar
Brugeravatar
wolf
Indlæg: 205
Tilmeldt: 2. jul 2011, 17:39
Geografisk sted: Ans By
Kontakt:

Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Indlæg af wolf »

I sidste måned bryggede jeg øl af resterne af malt og humle, som jeg havde i overskud fra tidligere bryg. Jeg kan godt finde en kategori for øllet - det er umistænkeligt en Rauchbier, omend en mørk en af slagsen - men hvad kalder man helt generelt et bryg, som er et blandingsmisbrug af malte og humler uden større skelen til ølgenre? Jeg har set udtrykket "kitchen sink beer" på engelsk, men findes der et passende dansk udtryk?
Årtusinders traditioner for ølbrygning har påvirket selv vores kommunikation: Det er årsagen til, at der i så mange sprog ikke findes et ord for "ikke længere tørstig".
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Indlæg af MonkeyBrew »

Ruskumsnusk øl? ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Indlæg af fjorgensen »

ØL
keep it simple !
Brugeravatar
GeheimBrau
Indlæg: 165
Tilmeldt: 2. apr 2017, 11:24
Geografisk sted: 2690 Mosede Strand

Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Indlæg af GeheimBrau »

wolf skrev:I sidste måned bryggede jeg øl af resterne af malt og humle, som jeg havde i overskud fra tidligere bryg. Jeg kan godt finde en kategori for øllet - det er umistænkeligt en Rauchbier, omend en mørk en af slagsen - men hvad kalder man helt generelt et bryg, som er et blandingsmisbrug af malte og humler uden større skelen til ølgenre? Jeg har set udtrykket "kitchen sink beer" på engelsk, men findes der et passende dansk udtryk?
Jeg har kaldt min rester-øl for BixIt (som endte i BJCP 2015 kategori 20C - Imperial Stout)
På den anden side af dammen kalder de det FrankenBeer/Brew, e.g. http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=627630" onclick="window.open(this.href);return false; - se indlæg #3
GeheimBrau
/Gert
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Indlæg af Tiedt »

Bikse-Øl??
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Indlæg af Truntebryg »

Doggybag Beer ..
Slein
Indlæg: 76
Tilmeldt: 15. apr 2016, 17:06

Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Indlæg af Slein »

Eksperimenterende Avangarde Øl, bare for at tilføje et plus ord..
Brugeravatar
redec
Indlæg: 185
Tilmeldt: 8. maj 2011, 16:55
Geografisk sted: Ballerup

Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?

Indlæg af redec »

Jeg har de seneste år ved årets slutning brygget en stout på de rester, jeg nu havde. Jeg har kaldt den reSTout. De er alle blevet udmærkede.

Med venlig bryghilsen
Claus

Sendt fra min Lenovo YT3-X50F med Tapatalk
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"