Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?
Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?
I sidste måned bryggede jeg øl af resterne af malt og humle, som jeg havde i overskud fra tidligere bryg. Jeg kan godt finde en kategori for øllet - det er umistænkeligt en Rauchbier, omend en mørk en af slagsen - men hvad kalder man helt generelt et bryg, som er et blandingsmisbrug af malte og humler uden større skelen til ølgenre? Jeg har set udtrykket "kitchen sink beer" på engelsk, men findes der et passende dansk udtryk?
Årtusinders traditioner for ølbrygning har påvirket selv vores kommunikation: Det er årsagen til, at der i så mange sprog ikke findes et ord for "ikke længere tørstig".
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?
Ruskumsnusk øl? ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
- GeheimBrau
- Indlæg: 165
- Tilmeldt: 2. apr 2017, 11:24
- Geografisk sted: 2690 Mosede Strand
Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?
Jeg har kaldt min rester-øl for BixIt (som endte i BJCP 2015 kategori 20C - Imperial Stout)wolf skrev:I sidste måned bryggede jeg øl af resterne af malt og humle, som jeg havde i overskud fra tidligere bryg. Jeg kan godt finde en kategori for øllet - det er umistænkeligt en Rauchbier, omend en mørk en af slagsen - men hvad kalder man helt generelt et bryg, som er et blandingsmisbrug af malte og humler uden større skelen til ølgenre? Jeg har set udtrykket "kitchen sink beer" på engelsk, men findes der et passende dansk udtryk?
På den anden side af dammen kalder de det FrankenBeer/Brew, e.g. http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=627630" onclick="window.open(this.href);return false; - se indlæg #3
GeheimBrau
/Gert
/Gert
Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?
Bikse-Øl??
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?
Doggybag Beer ..
Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?
Eksperimenterende Avangarde Øl, bare for at tilføje et plus ord..
Re: Hvad kalder man øl af overskydende ingredienser?
Jeg har de seneste år ved årets slutning brygget en stout på de rester, jeg nu havde. Jeg har kaldt den reSTout. De er alle blevet udmærkede.
Med venlig bryghilsen
Claus
Sendt fra min Lenovo YT3-X50F med Tapatalk
Med venlig bryghilsen
Claus
Sendt fra min Lenovo YT3-X50F med Tapatalk