Hey
For et par år siden investerede mig og min brygbuddy i en Brewster, som vi er glade for og bruger en 4-5 gange om året. Det hænder dog at vi hver for sig også laver et lille bryg i køkkenet derhjemme.
Når jeg gør det, laver jeg 5l. Og så plejer jeg at bruge minimæsk, da det virker lidt omstændeligt at bruge vores Brewster for så lille et batch. Ydermere er det svært at holde en fast mæsketemperatur på komfuret.
Derfor vil jeg gerne spørge, om der er nogle herinde, som kender til og eventuelt kan anbefale et godt brygudstyr i den størrelse? Hvis det altså overhovedet findes? Jeg vil jo også gerne brygge all grain, selv når jeg laver en lille hyggeøl en lørdag herhjemme. All grain er i sagens natur noget mere interessant både at drikke og arbejde med.
Mvh. Jens.
Lille bryganlæg
Re: Lille bryganlæg
5 liter er meget lidt..
Med Braumeister 10 liters er man optimalt kørende i lille størrelse,
men den koster også en del. Dog er der jo også glæden ved kvalitet ;-)
Med Braumeister 10 liters er man optimalt kørende i lille størrelse,
men den koster også en del. Dog er der jo også glæden ved kvalitet ;-)
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Lille bryganlæg
En 16 liters gryde fra Davidsen og noget ostelærred fra en stofbutik, så er du godt på vej. Derudover sparger jeg i en 16 liters gærspand med hane.
Hele setuppet koster under 500 kr.
Hele setuppet koster under 500 kr.
Re: Lille bryganlæg
Jeg ville også vælge en gryde på ca 15 liter og så biab. Hvis du pakker gryden ind i et tæppe, holder den nogenlunde temperaturen mens du mæsker.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Re: Lille bryganlæg
Selv uden noget om min gryde, så mister den kun 2 grader på en time. Kompenserer ved at tænde for pladen et par gange.søreno skrev:Jeg ville også vælge en gryde på ca 15 liter og så biab. Hvis du pakker gryden ind i et tæppe, holder den nogenlunde temperaturen mens du mæsker.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Re: Lille bryganlæg
Jeg er ude efter noget med temperaturstyring, pumpe og nem separering af mask fra urt.
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
-
- Indlæg: 101
- Tilmeldt: 9. mar 2018, 01:00
Re: Lille bryganlæg
Er der nogen som har prøvet den her: https://www.minibrew.io/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Lille bryganlæg
Alternativ temperatur styring til en gryde er en sousvide enhed med et modificeret humle mesh omkring for at beskytte varmelegemet imod pose og partikler.
Så kan du lave biab have denne nede i gryden udenfor posen til at holde temperaturen og så bruge komfuret til hurtigere at få den op i temp samt boil.
Sousvide stick er i Harald Nyborg med normal pris 349, humle filter kan købes på Ali Express for under 82kr.
Evt købe et fladt dørslag eller falsk bund til at holde posen væk fra bunden af gryden.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Så kan du lave biab have denne nede i gryden udenfor posen til at holde temperaturen og så bruge komfuret til hurtigere at få den op i temp samt boil.
Sousvide stick er i Harald Nyborg med normal pris 349, humle filter kan købes på Ali Express for under 82kr.
Evt købe et fladt dørslag eller falsk bund til at holde posen væk fra bunden af gryden.
Sent from my iPhone using Tapatalk