Freund skrev:Hmmm... Måske der er basis for et lille fælleskøb her i Midtjylland?
Jeg har brugt næsten to sække basismalt i år, og hvis det går som jeg håber (og familielivet tillader) bliver det til 6-8 sække mere.
Der står 1 år på sækken, men hvordan er jeres oplevede holdbarhed? Mørkt, tørt og køligt naturligvis.
Beklager sidespringet i tråden, håber voneitzen tilgiver :-)
De første DMG malte jeg købte, der var udløbsdatoen 3 år.
Tror ikke Viking laver malten anderledes ☺Jeg kører iøvrigt stadig med 5 år gammel lys karamelmalt, den bliver kun brugt til de helt specielle bryg - da den ikke er på lager i Vordingborg !!!
Pt. kører jeg på sidste sække af både Pilsner og Pale Ale malt - så det bliver nok snart en tur til Vordingborg....
(Da man skal købe min 20 sække, så er der da plads til et par medbryggere)
Jeg køber et sted, hvor jeg selv kan hente og dermed spare fragten. Derudover sparer jeg ikke på malten men køber præcis det, jeg har lyst til at bruge.
Hvis man brygger rigtig meget, kan der godt være noget at spare. Men til mine ca. 10 x 20-25 l om året og al den tid, der bruges på hvert bryg, så synes jeg ikke, at malten og råvarerne i det hele taget er noget, der skal gås på kompromis med.
Sådan har vi også tænkt indtil nu. Men med meget få ændringer i opskrifterne, vi skal brygge fra nu til maj, kan vi bruge en sæk Pale malt. Så begynder det lige pludselig at bliver interessant.
Senest rettet af mhn 23. feb 2018, 09:26, rettet i alt 1 gang.
Helt enig - det er derfor jeg "kun" bruger DMG malt. Det er absolut den reneste malt jeg har set - contra Fuglsang, som bare ikke er renset særlig godt. Wyermann ligger nu også i top her.
DMG malten er også en af de malte der ligger i top, med hensyn til enzym-tallet. Det er jo trods alt, dem der laver arbejdet for os ☺
At den så tilfældigvis er den billigste - det gør den kun til et endnu bedre køb.
Den eneste jeg har hørt negativ omtale fra, er Brygforretningen - han siger at protein tallet er for lavt. ØHHH - er det netop ikke et af kriterierne for at få udtaget BYG på marken til MALTBYG ??
Hvis jeg vil have protein i min øl, så vil jeg da helst selv bestemme ..
Jeg kan godt lide Fuglsang malten, den laver god øl. Det gør Weyermanns også - bruger sporadisk begge mærker. Let undermodificeret malt kan kun fåes hos Weyermanns (Bohemian) så der er der ikke noget valg.
Hvis alle de 3 nævnte PILSNER malte kostede det samme - så ville jeg stadig tage DMG/ Viking malten ☺
Jeg har brugt Fuglsang senest og er ellers til Weyermann (så kan jeg jo komme til Bamberg :-))
Har ingen erfaring med DMG/Viking malt, men hvis der bliver et fælleskøb, kunne jeg godt aftage 2 * 25 kg.
In order to be able to use certain functions, a few settings are necessary. This controls whether a service is allowed to set cookies or not. Cookies are set for the following services:
Technically necessary cookies & Visitor Statistics.