Jeg har besvær med skum fra kegerator.
Bruger 11 liter cornelius og har kompensatorhaner. Jeg synes det skummer (for) meget.
I hvilket spænd ville I have serveringstrykket?
Udfordringer med tryk i kegerator
Udfordringer med tryk i kegerator
Med venlig hilsen
Finn
Finn
Re: Udfordringer med tryk i kegerator
Skum fra kegerator kan være mange ting og det er vist svært helt at undgå.
Jeg kører med et tryk på 0,8bar ved 4c.
Mine øl skummer dog også over specielt den første når tappehanen er varm.
Når tappehanen først er kølet ned går det meget bedre.
Dit problem kan også være at øl'et er overkarboneret i fustagen.
Sukker karbonerer du evt. så husk at du kun skal bruge ca. 1/2 sukker i forhold til hvis du flaskede.
Jeg havde store problemer i starten men bruger nu kun 50-60g sukker til en 19L fustage.
Hvis den mangler lidt, kommer det sidste tryk hvis du lader CO2'en være sluttet til nogle dage.
Den sikreste måde som også minimerer bundfald er tvangskarbonering.
Problemet kan også være for korte øl slanger, der skal være modstand i slangerne.
Jeg kører med et tryk på 0,8bar ved 4c.
Mine øl skummer dog også over specielt den første når tappehanen er varm.
Når tappehanen først er kølet ned går det meget bedre.
Dit problem kan også være at øl'et er overkarboneret i fustagen.
Sukker karbonerer du evt. så husk at du kun skal bruge ca. 1/2 sukker i forhold til hvis du flaskede.
Jeg havde store problemer i starten men bruger nu kun 50-60g sukker til en 19L fustage.
Hvis den mangler lidt, kommer det sidste tryk hvis du lader CO2'en være sluttet til nogle dage.
Den sikreste måde som også minimerer bundfald er tvangskarbonering.
Problemet kan også være for korte øl slanger, der skal være modstand i slangerne.
Re: Udfordringer med tryk i kegerator
Har du bremseslanger og længder af slanger på plads?
Har du meget slange som er placeret lavere end toppen af dit fad kan det give skum i det første øl der kommer...
Hernæst temperaturen i din kegerator ? Prøv med 5 grader og 0.8 bar.
Ellers skriv lidt flere detaljer om øllet, karbonering, temperaturer, slangelængder og dimensioner på slanger.
Har du meget slange som er placeret lavere end toppen af dit fad kan det give skum i det første øl der kommer...
Hernæst temperaturen i din kegerator ? Prøv med 5 grader og 0.8 bar.
Ellers skriv lidt flere detaljer om øllet, karbonering, temperaturer, slangelængder og dimensioner på slanger.
Re: Udfordringer med tryk i kegerator
Tak for jeres svar. Der er ikke tvivl om, at jeg har kørt med for højt tryk.
Jeg vil også prøve at carbonere lidt lettere.
Jeg vil også prøve at carbonere lidt lettere.
Med venlig hilsen
Finn
Finn