Glassering/marinering

Kombinering af mad og øl og omvendt.
Besvar
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Glassering/marinering

Indlæg af chevydk »

Hejsa.

Er der nogen der har forsøgt sig med glassering eller marinering af kød, ved brug af den søde ølurt?
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Ovi

Indlæg af Ovi »

Jeg har portermarineret oksekød, og det var en treat.

At bruge porter i mørke sovse er desuden også en herlig ting, det giver noget helt unikt til smagen.
Martin
Indlæg: 40
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:57
Geografisk sted: Fredericia

Indlæg af Martin »

he he - jeg tror det Søren spørger om er, om der er nogen, som har brugt deres urt som marinade.

Lyder egentligt som et lækkert påfund :-)
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

Martin skrev:he he - jeg tror det Søren spørger om er, om der er nogen, som har brugt deres urt som marinade.

Lyder egentligt som et lækkert påfund :-)
Lige akkurat.
Jeg overvejer at tage noget urt fra, ved mit næste bryg.
Herefter vil jeg enten marinere eller glassere noget kød dermed.

Hvis jeg får det gjordt, giver jeg naturligvis lyd herinde.
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
HBJF
Indlæg: 234
Tilmeldt: 24. apr 2008, 10:02
Geografisk sted: Århus V.
Kontakt:

Indlæg af HBJF »

Kan ikke huske hvor, men jeg har set kød "marineret i øl-urt" på et gourmet-restaurantskort en gang.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg har noget flydende malt ekstrakt uden humle til at stå til formålet.

Jens
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

Det skal vi da lige have set nærmere på Jens.
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
pølsemanden
Indlæg: 29
Tilmeldt: 27. sep 2007, 21:55

Indlæg af pølsemanden »

Hey

i min tid som kok har jeg brugt den søde urt til at marinere i feks revelsben er godt at marinere i ølurt brugte en ipa urt her i sidste uge

samt det er godt at bruge en kraftig belgisk ølurt til oksefilet eller grydesteg..

men hvis du vil have nogle opskrifter laver jeg dem gerne til dig fortæl mig hvilket kød du vil bruge så laver jeg en opskrift til dig på hele retten

john
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Problemet er bare at der ikke skal være meget humle i urten, så hellere en malt øl.

Jens
maskinmester
Indlæg: 105
Tilmeldt: 2. jul 2007, 00:05
Geografisk sted: Varde

Indlæg af maskinmester »

Bortset fra, at man ved øl urten får den malt sødmen, er det så ikke en fordel at have alkohollen fra det færdige øl mht. at mørne kød ved marinering? Sødmen kan man jo nemt ordne med noget brunt farin i sammen med øllet...
Besvar

Tilbage til "Mad og øl & øl i mad"