Munich LME - hvad er det?
Munich LME - hvad er det?
Hej!
Jeg skal til brygge mit tredje bryg - og har tænkt mig at det skal være med disse ingredienser (det er en opskrift jeg har fundet):
(2.15 kg) extra light dried malt extract
(1.5 kg) Munich liquid malt extract
(0.23 kg) crystal malt (20 °L)
(0.23 kg) crystal malt (40 °L)
16.3 AAU Nugget hops (60 min.) (1.25 oz./35 g at 13% alpha acids)
16.3 AAU Simcoe® hops (5 min.) (1.25 oz./35 g at 13% alpha acids)
(35 g) Amarillo® hops (0 min.)
(35 g) Citra® hops (dry hop)
Safale US-05 yeast
Det er egentlig bare den der Munich LME, jeg kan vil spørge ind til? Jeg svært ved at forstå hvad det helt præcist er
- hvad for en EBC har den,
- er det en "lys", "medium", "amber", osv, ekstrakt,
- og skal den NØDVENDIGVIS hedde Munich - eller kan man finde andre ting, som hedder noget andet, men er det samme?
Er der nogen, der kan hjælpe mig med at forstå det?
Mvh Alexander
Jeg skal til brygge mit tredje bryg - og har tænkt mig at det skal være med disse ingredienser (det er en opskrift jeg har fundet):
(2.15 kg) extra light dried malt extract
(1.5 kg) Munich liquid malt extract
(0.23 kg) crystal malt (20 °L)
(0.23 kg) crystal malt (40 °L)
16.3 AAU Nugget hops (60 min.) (1.25 oz./35 g at 13% alpha acids)
16.3 AAU Simcoe® hops (5 min.) (1.25 oz./35 g at 13% alpha acids)
(35 g) Amarillo® hops (0 min.)
(35 g) Citra® hops (dry hop)
Safale US-05 yeast
Det er egentlig bare den der Munich LME, jeg kan vil spørge ind til? Jeg svært ved at forstå hvad det helt præcist er
- hvad for en EBC har den,
- er det en "lys", "medium", "amber", osv, ekstrakt,
- og skal den NØDVENDIGVIS hedde Munich - eller kan man finde andre ting, som hedder noget andet, men er det samme?
Er der nogen, der kan hjælpe mig med at forstå det?
Mvh Alexander
Re: Munich LME - hvad er det?
Hej
Munch ekstrakt er ekstrakt fra munich malt.
Jeg kan se der også skal crystal malt i, på tænker du at lave partial mash? Så kan du overveje at lave mash på Munch malt også.
Det kan være svært at skaffe maltekstrakter af flere forskellige varianter. Tror dog humlegården har noget munich liquid (ihvertfald på den svenske side)
Munich er dyb maltet med hvad nogle kalder en brødkarakter… fås i flere udgaver og det ser ikke ud til opskriften specificerer det ret grundigt.
Det er din øl så du kan sagtens skifte det med amber eller noget lignende og få en lignende farve, men det vil højst sandsynligt ikke smagsmæssigt være det samme. Det sagt så kan det ho stadigt blive fin øl.
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Munch ekstrakt er ekstrakt fra munich malt.
Jeg kan se der også skal crystal malt i, på tænker du at lave partial mash? Så kan du overveje at lave mash på Munch malt også.
Det kan være svært at skaffe maltekstrakter af flere forskellige varianter. Tror dog humlegården har noget munich liquid (ihvertfald på den svenske side)
Munich er dyb maltet med hvad nogle kalder en brødkarakter… fås i flere udgaver og det ser ikke ud til opskriften specificerer det ret grundigt.
Det er din øl så du kan sagtens skifte det med amber eller noget lignende og få en lignende farve, men det vil højst sandsynligt ikke smagsmæssigt være det samme. Det sagt så kan det ho stadigt blive fin øl.
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Munich LME - hvad er det?
https://shop.humle.se/en/malt-extract/l ... amber-4-kg" onclick="window.open(this.href);return false;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Munich LME - hvad er det?
Tusind tak for svar!Ctharth skrev:Hej
Munch ekstrakt er ekstrakt fra munich malt.
Jeg kan se der også skal crystal malt i, på tænker du at lave partial mash? Så kan du overveje at lave mash på Munch malt også.
Det kan være svært at skaffe maltekstrakter af flere forskellige varianter. Tror dog humlegården har noget munich liquid (ihvertfald på den svenske side)
Munich er dyb maltet med hvad nogle kalder en brødkarakter… fås i flere udgaver og det ser ikke ud til opskriften specificerer det ret grundigt.
Det er din øl så du kan sagtens skifte det med amber eller noget lignende og få en lignende farve, men det vil højst sandsynligt ikke smagsmæssigt være det samme. Det sagt så kan det ho stadigt blive fin øl.
Mvh
Jesper
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mht. partial mash, så ja. Altså de skal bare steepes ved 75 grader i kvarter eller sådan noget. Er det det, der forståes ved partial mash? Med den mængde Munich LME, der skal i, føler jeg det vil blive ret meget der skulle mæskes for at opnå samme sukkermængde, og har nemlig kun en gryde - ikke et bryganlæg.
Jeg tror jeg i denne omgang prøver at køre med noget Amber, og så krydser fingre for at bliver godt alligevel. Tak for hjælpen!
Re: Munich LME - hvad er det?
Ja, jeg fandt også godt den der, men tænkte det måske var lidt meget at købe 4 kg, inden jeg ved om det bliver en god øl hahaCtharth skrev:https://shop.humle.se/en/malt-extract/l ... amber-4-kg
Sent from my iPhone using Tapatalk