af Jfinderup » 13. dec 2021, 22:33
Jeg har fået et par ældre kit's hvor malten var malet for knap ca. et år siden. Det er pakket i lukket plastpose. Hvor meget smag/karakter skal man forvente det mister på den tid? (Intet, noget eller meget), og vil det give mening og supplerer med 0,5 - 1kg frisk malet malt af tilsvarende type og justere med vand så man stadig får nogetledes OG og humleprofil? Hvad er jeres tanker om det?
Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk
Brew Monk & Fermzilla
-
Jfinderup
-
- Indlæg: 93
- Tilmeldt: 21. apr 2019, 09:50
- Geografisk sted: Hornbæk
af Flyball » 14. dec 2021, 12:30
Jfinderup skrev:Jeg har fået et par ældre kit's hvor malten var malet for knap ca. et år siden. Det er pakket i lukket plastpose. Hvor meget smag/karakter skal man forvente det mister på den tid? (Intet, noget eller meget), og vil det give mening og supplerer med 0,5 - 1kg frisk malet malt af tilsvarende type og justere med vand så man stadig får nogetledes OG og humleprofil? Hvad er jeres tanker om det?
Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk
Jeg har haft lavet testbryg af kit's der har stået længere end et år (ikke kværnet). De blev som sådan fine, gæren var eneste punkt hvor en starter var nødvendig ellers forløb det fint. Ligeledes har jeg prøvet et par sæt der har stået kværnet i længere tid (tæt på et år), det blev ikke så godt, jeg gad ikke bruge tiden på det igen, tid set i forhold til pris. Køb noget nyt
TB
-
Flyball
-
- Indlæg: 65
- Tilmeldt: 8. mar 2018, 08:03
- Geografisk sted: 4690
af Jfinderup » 14. dec 2021, 16:13
Det var netop effekten og smagen ved kværnet / malet malt der var min bekymring (ved længere opbevaring efter kværning). Gær, humle m.m. er der styr på opbevaring og shelflife.
Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk
Brew Monk & Fermzilla
-
Jfinderup
-
- Indlæg: 93
- Tilmeldt: 21. apr 2019, 09:50
- Geografisk sted: Hornbæk
af Jfinderup » 13. feb 2022, 12:38
Lige et opfølgning på mit spørgsmål. Hvilken påvirkning har den gamle kværnede malt? 1. Ingen smag 2. Dårlig smag 3. Ingen sukkerstoffer
Jeg tænke om den kunne bruges som en form for basis malt i et par bryg af pastry stouts eller lignende hvor der er godt med nye mørke smagfulde malte og andre smagsgivere.
... I stedet for bare at smide ud
God søndag
J
Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk
Brew Monk & Fermzilla
-
Jfinderup
-
- Indlæg: 93
- Tilmeldt: 21. apr 2019, 09:50
- Geografisk sted: Hornbæk
af fusse » 13. feb 2022, 17:38
Hey Læste for et par år siden …. Hvor et malteri havde lavet en test: Lavede et batch malt valset- ventede et år og lavede et tilsvarende …. Bryggede de to kits Resultatet var lidt lavere effekt svarende til ca 10 %mindre Hvis humle er vacumpakket Så jeg ville få frisk gær Og brygge dem
-

fusse
-
- Indlæg: 221
- Images: 0
- Tilmeldt: 7. sep 2010, 07:20
- Geografisk sted: Hadsten
-
af kbh36 » 17. feb 2022, 20:22
Drew og Denny (podcast) har lavet en test, hvor de valsede til et af deres kendte bryg , smed det i en pose og lod den stå i en varm garage sommeren over, og lavede et bryg af det, og de mente ikke 6 måneder betød noget.
Eneste problem vil være gæren.
/Klaus Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
-
kbh36
-
- Indlæg: 372
- Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
- Geografisk sted: 4060 Kr. SÃ¥by
af Jfinderup » 17. feb 2022, 21:44
Jeg prøver Den ene tørgær var løbet på datoen og er udskiftet. Den anden har nogle måneder endnu. Med rehydrering går det. Gær og vakuumeret humle har stået på køl. Tak for input.
Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk
Brew Monk & Fermzilla
-
Jfinderup
-
- Indlæg: 93
- Tilmeldt: 21. apr 2019, 09:50
- Geografisk sted: Hornbæk
Tilbage til Generelt om brygning
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 21 gæster
|
|