he he det snakkede vi om for et par år siden på haandbryg.dk
http://lists.haandbryg.dk/pipermail/bry ... 14972.html
Nu har jeg ikke lige læst artiklen...
men jeg ved at New Belgium, lavede forsøg med oliven olie istedet for iltning i gær formerings forsøg, De var igang med et større projekt om elliminering af ilt i brygprocessen for at opnå større stabilitet og shelflife i deres produkter. Og forsøget virkede ! de havde fin gær dyrkning uden ilt. Men det blew ikke en process de bryygede ind i deres bryggeri, det kunne ikke betale sig. Og vi snakker meget små mængder olie, hvis jeg husker rigtigt var det omkring 250 ml pr. 4,5 Hl (ikke urt men) gær under opformering.
Jeg overværede en fordrag af Grady Hull fra New Belgium, for 1½ års tid siden i Austin Tx. (blær blær :-) )
Jo det er spændende, men som haandbrygger, vil jeg mene det er fuldt ud ligegyldig, Vi har meget større oxyderings problemer, hvor vi burde bruge vores energi.
Olilven olien er jo brugt i gærformering og ikke gæring af øl.
MVH
Kasper Malmberg