valg af pumpe

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Re: valg af pumpe

Indlæg af jakobø »

hvis det skal være fødevare godkendt og varme bestandigt skal du nok regne med at af med lidt penge uanset hvad du vælger ellers kig på den på ebay.de der er snakket om tidligere i tråden
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: valg af pumpe

Indlæg af Borg »

Jeg er enig med Jakob.

En pumpe der er fødevaregodkendt er et must. Du kan godt vælge en der ikke kan klare mere end mæsketemperatur, men lad så være med at bruge den ved højere temperatur.

At købe en "havebasinpumpe" til en boremaskine er en mulighed, men jeg tvivler på at den er fødevaregodkendt, og kan sikkert ikke klare temperaturer højere end 40 grader.

Som Jakob siger koster en fornuftig pumpe lidt penge, men så har du til gengæld også en der fungerer, og som du bliver glad for. Køber du den for billig, er der risiko for, at den får en kort levetid, og så er de penge spildt. Den kan også give dig bøvl under brygningen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pilsner
Indlæg: 551
Tilmeldt: 28. aug 2008, 22:49
Geografisk sted: Viby J

Re: valg af pumpe

Indlæg af Pilsner »

hmm

ok jeg tager det gode rådet til mig havde ellers regnet med.....

jeg må springe pumpen over denne gang så

men så er det pumpe der skal opgraderes til næste gang!

(man kan jo altid forsøge at lave en slange pumpe selv jo)
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 13:38
Geografisk sted: Odense

Re: valg af pumpe

Indlæg af Mr. P »

Pilsner skrev:(man kan jo altid forsøge at lave en slange pumpe selv jo)
Måske var det en mulighed at købe en billig slangepumpe og så skifte slangen ud med en, der er fødevaregodkendt?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: valg af pumpe

Indlæg af Lunabryg »

Kan man få billige slangepumper og hvor ?
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Pilsner
Indlæg: 551
Tilmeldt: 28. aug 2008, 22:49
Geografisk sted: Viby J

Re: valg af pumpe

Indlæg af Pilsner »

Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: valg af pumpe

Indlæg af Morten L »

Pilsner skrev:kan man bruge denne her
http://www.akvarieforretningen.dk/produ ... roduct=576
Jeg tror ikke den er fødevaregodkendt.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Pilsner
Indlæg: 551
Tilmeldt: 28. aug 2008, 22:49
Geografisk sted: Viby J

Re: valg af pumpe

Indlæg af Pilsner »

nej men jeg har søgt over alt jeg kan ikke finde en butik der sælger pumper der er fødevare godkendte ud over de der malt pusherne

pumperne må jog også gærne være til at betale med "menneske" penge

hvad for nogle pumper bruger i andre vil gærne have mærke og model
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Re: valg af pumpe

Indlæg af jakobø »

hvad er der i vejen med den der er snakket om her i tråden fra ebay?
Brygger lejlighedsvist.
Pilsner
Indlæg: 551
Tilmeldt: 28. aug 2008, 22:49
Geografisk sted: Viby J

Re: valg af pumpe

Indlæg af Pilsner »

At en koster 781 kr ex fragt der er lidt for meget syntes jeg
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Re: valg af pumpe

Indlæg af jakobø »

fair nok jeg syntes faktisk det er billigt for en fødevaregodkendt pumpe der tåler 100 grader
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
Glenn H.
Indlæg: 182
Tilmeldt: 18. dec 2009, 09:59
Geografisk sted: Kolding

Re: valg af pumpe

Indlæg af Glenn H. »

Pilsner skrev:At en koster 781 kr ex fragt der er lidt for meget syntes jeg
Der er jeg altså enig med Jacob.
En fødevaregodkendt pumpe ved de forskellige maltpusher i DK koster ca. 750 kr. og så skal du have en strømforsyning til der koster ca. 350 kr. og så er de godkendt til +85 grader.

Den pumpe vi snakker om her i tråden er en rigtig god pumpe, jeg er i hvetfald glad for min, det virker bare, både til mæskning og til køling, det giver et rigtgt godt flow med 8l/t. i min grudekedel.
- mvh. Glenn
Pilsner
Indlæg: 551
Tilmeldt: 28. aug 2008, 22:49
Geografisk sted: Viby J

Re: valg af pumpe

Indlæg af Pilsner »

8L i timen!!?
er det ikke meget lidt?
man bliver da aldrig færdig med at eftergyde i den hastighed

satte lige en ny rekord i at brygge den anden dag 3½ time
det hele gik vildt godt
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: valg af pumpe

Indlæg af Borg »

Pilsner skrev:8L i timen!!?
er det ikke meget lidt?
man bliver da aldrig færdig med at eftergyde i den hastighed

satte lige en ny rekord i at brygge den anden dag 3½ time
det hele gik vildt godt
Jeg synes også det er et meget lavt flow. Pumpen kan klare meget mere, så det er vel et spørgsmål om, hvor hurtigt man vil gøre det.
Omvendt kan det også gå for hurtigt! Lautering/sparging må meget gerne tage 45-60 minutter, da den hastighed er med til at få vasket alt sukkeret ud af masken. Går det hurtigere, er der stor risiko for at du nedsætter din effektivitet. 60 minutter svarer til at have et flow på ca. ½ liter i minuttet ved en 25 liters batch. Jeg brygger 50 liter ad gangen, og har dermed et flow på 1 liter i minuttet. Samme flow bruger jeg når jeg recirkulerer.

3½ time til et bryg? 60 min til mæskning, 60 min til lautering/sparging og 60 minutter til kogning. Så er der en halv time til opvarmning af vand/urt, rengøring og desinficering før og efter, nedkøling, tappe på gærtanke, ilte urten. Eller hvordan hænger det sammen?
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pilsner
Indlæg: 551
Tilmeldt: 28. aug 2008, 22:49
Geografisk sted: Viby J

Re: valg af pumpe

Indlæg af Pilsner »

ja 60 min mæskning, 60 min kogning og ca 30- 45 min til lautering/spargning og så er der ca 45 min til resten altså køling af urt og alt det der
disinficering af gærspand gør jeg under kogning og har en effektivitet på 82%

det tid man venter kan man jo lige så godt gøre rent i (og drikke en øl DET SKAL MAN)

man behøver jo ikke desinficere så meget under selve bryg processen mæske kar(elgryde)og koge kar(gruekedel) det er bare skyllet efter med vand inden man går i gang og så gøre rent med "Sæbe" eller hvad man nu bruger efter. Det er jo først efter kogningen det er kritisk

vi er også 2 personer til det
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Udstyr"