valg af pumpe
Re: valg af pumpe
hvis det skal være fødevare godkendt og varme bestandigt skal du nok regne med at af med lidt penge uanset hvad du vælger ellers kig på den på ebay.de der er snakket om tidligere i tråden
Brygger lejlighedsvist.
Re: valg af pumpe
Jeg er enig med Jakob.
En pumpe der er fødevaregodkendt er et must. Du kan godt vælge en der ikke kan klare mere end mæsketemperatur, men lad så være med at bruge den ved højere temperatur.
At købe en "havebasinpumpe" til en boremaskine er en mulighed, men jeg tvivler på at den er fødevaregodkendt, og kan sikkert ikke klare temperaturer højere end 40 grader.
Som Jakob siger koster en fornuftig pumpe lidt penge, men så har du til gengæld også en der fungerer, og som du bliver glad for. Køber du den for billig, er der risiko for, at den får en kort levetid, og så er de penge spildt. Den kan også give dig bøvl under brygningen.
En pumpe der er fødevaregodkendt er et must. Du kan godt vælge en der ikke kan klare mere end mæsketemperatur, men lad så være med at bruge den ved højere temperatur.
At købe en "havebasinpumpe" til en boremaskine er en mulighed, men jeg tvivler på at den er fødevaregodkendt, og kan sikkert ikke klare temperaturer højere end 40 grader.
Som Jakob siger koster en fornuftig pumpe lidt penge, men så har du til gengæld også en der fungerer, og som du bliver glad for. Køber du den for billig, er der risiko for, at den får en kort levetid, og så er de penge spildt. Den kan også give dig bøvl under brygningen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: valg af pumpe
hmm
ok jeg tager det gode rådet til mig havde ellers regnet med.....
jeg må springe pumpen over denne gang så
men så er det pumpe der skal opgraderes til næste gang!
(man kan jo altid forsøge at lave en slange pumpe selv jo)
ok jeg tager det gode rådet til mig havde ellers regnet med.....
jeg må springe pumpen over denne gang så
men så er det pumpe der skal opgraderes til næste gang!
(man kan jo altid forsøge at lave en slange pumpe selv jo)
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: valg af pumpe
Måske var det en mulighed at købe en billig slangepumpe og så skifte slangen ud med en, der er fødevaregodkendt?Pilsner skrev:(man kan jo altid forsøge at lave en slange pumpe selv jo)
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Re: valg af pumpe
kan man bruge denne her
http://www.akvarieforretningen.dk/produ ... roduct=576
http://www.akvarieforretningen.dk/produ ... roduct=576
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: valg af pumpe
Jeg tror ikke den er fødevaregodkendt.Pilsner skrev:kan man bruge denne her
http://www.akvarieforretningen.dk/produ ... roduct=576
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: valg af pumpe
nej men jeg har søgt over alt jeg kan ikke finde en butik der sælger pumper der er fødevare godkendte ud over de der malt pusherne
pumperne må jog også gærne være til at betale med "menneske" penge
hvad for nogle pumper bruger i andre vil gærne have mærke og model
pumperne må jog også gærne være til at betale med "menneske" penge
hvad for nogle pumper bruger i andre vil gærne have mærke og model
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: valg af pumpe
hvad er der i vejen med den der er snakket om her i tråden fra ebay?
Brygger lejlighedsvist.
Re: valg af pumpe
At en koster 781 kr ex fragt der er lidt for meget syntes jeg
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: valg af pumpe
fair nok jeg syntes faktisk det er billigt for en fødevaregodkendt pumpe der tåler 100 grader
Brygger lejlighedsvist.
Re: valg af pumpe
Der er jeg altså enig med Jacob.Pilsner skrev:At en koster 781 kr ex fragt der er lidt for meget syntes jeg
En fødevaregodkendt pumpe ved de forskellige maltpusher i DK koster ca. 750 kr. og så skal du have en strømforsyning til der koster ca. 350 kr. og så er de godkendt til +85 grader.
Den pumpe vi snakker om her i tråden er en rigtig god pumpe, jeg er i hvetfald glad for min, det virker bare, både til mæskning og til køling, det giver et rigtgt godt flow med 8l/t. i min grudekedel.
- mvh. Glenn
Re: valg af pumpe
8L i timen!!?
er det ikke meget lidt?
man bliver da aldrig færdig med at eftergyde i den hastighed
satte lige en ny rekord i at brygge den anden dag 3½ time
det hele gik vildt godt
er det ikke meget lidt?
man bliver da aldrig færdig med at eftergyde i den hastighed
satte lige en ny rekord i at brygge den anden dag 3½ time
det hele gik vildt godt
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: valg af pumpe
Jeg synes også det er et meget lavt flow. Pumpen kan klare meget mere, så det er vel et spørgsmål om, hvor hurtigt man vil gøre det.Pilsner skrev:8L i timen!!?
er det ikke meget lidt?
man bliver da aldrig færdig med at eftergyde i den hastighed
satte lige en ny rekord i at brygge den anden dag 3½ time
det hele gik vildt godt
Omvendt kan det også gå for hurtigt! Lautering/sparging må meget gerne tage 45-60 minutter, da den hastighed er med til at få vasket alt sukkeret ud af masken. Går det hurtigere, er der stor risiko for at du nedsætter din effektivitet. 60 minutter svarer til at have et flow på ca. ½ liter i minuttet ved en 25 liters batch. Jeg brygger 50 liter ad gangen, og har dermed et flow på 1 liter i minuttet. Samme flow bruger jeg når jeg recirkulerer.
3½ time til et bryg? 60 min til mæskning, 60 min til lautering/sparging og 60 minutter til kogning. Så er der en halv time til opvarmning af vand/urt, rengøring og desinficering før og efter, nedkøling, tappe på gærtanke, ilte urten. Eller hvordan hænger det sammen?
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: valg af pumpe
ja 60 min mæskning, 60 min kogning og ca 30- 45 min til lautering/spargning og så er der ca 45 min til resten altså køling af urt og alt det der
disinficering af gærspand gør jeg under kogning og har en effektivitet på 82%
det tid man venter kan man jo lige så godt gøre rent i (og drikke en øl DET SKAL MAN)
man behøver jo ikke desinficere så meget under selve bryg processen mæske kar(elgryde)og koge kar(gruekedel) det er bare skyllet efter med vand inden man går i gang og så gøre rent med "Sæbe" eller hvad man nu bruger efter. Det er jo først efter kogningen det er kritisk
vi er også 2 personer til det
disinficering af gærspand gør jeg under kogning og har en effektivitet på 82%
det tid man venter kan man jo lige så godt gøre rent i (og drikke en øl DET SKAL MAN)
man behøver jo ikke desinficere så meget under selve bryg processen mæske kar(elgryde)og koge kar(gruekedel) det er bare skyllet efter med vand inden man går i gang og så gøre rent med "Sæbe" eller hvad man nu bruger efter. Det er jo først efter kogningen det er kritisk
vi er også 2 personer til det
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;