Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
skal smide en brownale over ved en i løbet af formiddagen :)
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige brygget 75 liter English Brown Ale.
Omstak også de 75 liter American Pale Ale fra i lørdags, og smed Brown Ale'n direkte oven i gærkagen fra Pale Ale'n.
Jeg bruger normalt S-04 til min Brown Ale og US-05 til min Pale Ale. Det gør nok en lille forskel, men jeg tror ikke at det er så voldsom.
Den begyndte at gære allerede efter en time, så der er godt med aktivitet i sådan en gærkage. Det er første gang jeg prøver at genbruge gæren, så jeg er spændt på resultatet.
Med 150 liter godt øl på vej, kan man vel være godt tilfreds...
Omstak også de 75 liter American Pale Ale fra i lørdags, og smed Brown Ale'n direkte oven i gærkagen fra Pale Ale'n.
Jeg bruger normalt S-04 til min Brown Ale og US-05 til min Pale Ale. Det gør nok en lille forskel, men jeg tror ikke at det er så voldsom.
Den begyndte at gære allerede efter en time, så der er godt med aktivitet i sådan en gærkage. Det er første gang jeg prøver at genbruge gæren, så jeg er spændt på resultatet.
Med 150 liter godt øl på vej, kan man vel være godt tilfreds...
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har lige smidt gær i en irish stout som bliver udenfor kategori da min effektivitet røg op på 87% - men mon ikke det bliver drikkeligt alligevel
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
-
- Indlæg: 231
- Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
- Geografisk sted: København (2200)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Det er da pænt højt, min ligger normalt på ca. 70-72, eller er jeg bare lavt? Hvilket "system" bruger du?Morten L skrev:Jeg har lige smidt gær i en irish stout som bliver udenfor kategori da min effektivitet røg op på 87% - men mon ikke det bliver drikkeligt alligevel
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har 2 gruekedler, den ene mæsker/koger jeg i og den anden bruger jeg til eftergydningsvand. Jeg sier/eftergyder i spand-spandChristiansj skrev:Det er da pænt højt, min ligger normalt på ca. 70-72, eller er jeg bare lavt? Hvilket "system" bruger du?Morten L skrev:Jeg har lige smidt gær i en irish stout som bliver udenfor kategori da min effektivitet røg op på 87% - men mon ikke det bliver drikkeligt alligevel
Jeg har ændret på 2 ting ved dette bryg.
1: Justeret ph ved mæskning til ca. 5,4
2: Laaaangsomt fraløb ved eftergydning (1 liter pr. minut)
Hvilken ting der har gjort mest for min effektivitet skal jeg lade være usagt, men den plejer at ligge omkring 75% så noget er der sket.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har brygget 23 L Belgian Barley Wine her til formiddag og sider nettop og høre de første blop 3 timer efter gærtilsætning.
--------------------------
Batch Size: 25,00 L
Boil Size: 30,77 L
Estimated OG: 1,114 SG
Estimated Color: 21,0 EBC
Estimated IBU: 38,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
6,30 kg Pilsner (2-row, spring) (3,0 EBC) Grain 55,26 %
3,15 kg Pale Ale (8,0 EBC) Grain 27,63 %
0,35 kg Cara 120 (120,0 EBC) Grain 3,07 %
0,15 kg Aroma 100 (100,0 EBC) Grain 1,32 %
175,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (75 min) Hops 33,6 IBU
40,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (15 min) Hops 3,6 IBU
40,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (3 min) Hops 0,9 IBU
5,00 gm Servomyces Whitelabs (Boil 10,0 min) Misc
10,00 gm Klar Urt (Boil 10,0 min) Misc
15,00 gm Yeast Nutrient (Boil 10,0 min) Misc
1,00 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 8,77 %
0,45 kg Honey (2,0 EBC) Sugar 3,95 %
3 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) Yeast-Ale
Mash Schedule: Mæskeprogram
Total Grain Weight: 9,95 kg
----------------------------
Mæskeprogram
Step Time Name Description Step Temp
60 min Forsukring Add 29,85 L of water at 70,7 C 65,0 C
10 min Udmæskning Add 0,00 L of water at 78,0 C 78,0 C
Notes:
------
14-05-2010 bryggedag
Bryg og rengøring ca. 7 timer
Efter 3 tim bobler det lystigt i gærrør.
Honning varmebehandles og tilsættes på 2.dag)
-------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har også idag smidt den ene spand af min Bohemian Pilsner i køleskab 4°C efter 4 uger gæring i garage ved 10-12°C den anden spand må vente til den første er flasket.
--------------------------
Batch Size: 25,00 L
Boil Size: 30,77 L
Estimated OG: 1,114 SG
Estimated Color: 21,0 EBC
Estimated IBU: 38,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
6,30 kg Pilsner (2-row, spring) (3,0 EBC) Grain 55,26 %
3,15 kg Pale Ale (8,0 EBC) Grain 27,63 %
0,35 kg Cara 120 (120,0 EBC) Grain 3,07 %
0,15 kg Aroma 100 (100,0 EBC) Grain 1,32 %
175,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (75 min) Hops 33,6 IBU
40,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (15 min) Hops 3,6 IBU
40,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (3 min) Hops 0,9 IBU
5,00 gm Servomyces Whitelabs (Boil 10,0 min) Misc
10,00 gm Klar Urt (Boil 10,0 min) Misc
15,00 gm Yeast Nutrient (Boil 10,0 min) Misc
1,00 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 8,77 %
0,45 kg Honey (2,0 EBC) Sugar 3,95 %
3 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) Yeast-Ale
Mash Schedule: Mæskeprogram
Total Grain Weight: 9,95 kg
----------------------------
Mæskeprogram
Step Time Name Description Step Temp
60 min Forsukring Add 29,85 L of water at 70,7 C 65,0 C
10 min Udmæskning Add 0,00 L of water at 78,0 C 78,0 C
Notes:
------
14-05-2010 bryggedag
Bryg og rengøring ca. 7 timer
Efter 3 tim bobler det lystigt i gærrør.
Honning varmebehandles og tilsættes på 2.dag)
-------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har også idag smidt den ene spand af min Bohemian Pilsner i køleskab 4°C efter 4 uger gæring i garage ved 10-12°C den anden spand må vente til den første er flasket.
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
En lys ale, med hyldeblomst i (når de blomstrer her engang)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har brygget en Amerikansk Brown Ale – vistnok en Jamil Z clon, kan dog ikke finde den originale opskrift. Men her er den tilpasser mit lager:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=
Smed den på fad i går - for pokker da – det er ØL der vil noget. Hvis den udvikler sig yderligere, så bliver det rigtig rigtig godt !!
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=
Smed den på fad i går - for pokker da – det er ØL der vil noget. Hvis den udvikler sig yderligere, så bliver det rigtig rigtig godt !!
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Bryggede i eftermiddags 75 liter Belgisk Wit, kaldet Hvede i huset.
Står på gærtanke nu.
Står på gærtanke nu.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Er lige nu i gang med at brygge 50 liter American Pale Ale. Min egen klon af Sierra Nevada Pale Ale, og nu Husets Ale. En god øvelse at skulle lave nøjagtig den samme øl hver gang.
Den er 8 minutter fra flame-out.
Den skal bruges til min datters bryllup sidst i august... :-))
I begyndelsen af juli skal der også brygges en Hvede (endnu én af husets øl), og hendes favorit.
Og så er den del af festen klar.
Den er 8 minutter fra flame-out.
Den skal bruges til min datters bryllup sidst i august... :-))
I begyndelsen af juli skal der også brygges en Hvede (endnu én af husets øl), og hendes favorit.
Og så er den del af festen klar.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Og her i huset er der en Tripel i tanken, med uudholdelig lang tid til den er god at drikke! :-)
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Nå men nu er det jo et stykke tid siden jeg lavede denne tråd. Troede sgu ikke den levede så længe.
Jeg tappede og bryggede i lørdags
Tappede: london pride klon 48 liter
bryggede: engelsk pale ale, american style. Britisk gær, amerikansk humle. 55 liter
Det næste der skal brygges er nok en brownale. eller endnu en lavalkoholisk britisk ale
Jeg tappede og bryggede i lørdags
Tappede: london pride klon 48 liter
bryggede: engelsk pale ale, american style. Britisk gær, amerikansk humle. 55 liter
Det næste der skal brygges er nok en brownale. eller endnu en lavalkoholisk britisk ale
Steen 6715
Wish U were beer ;-)
Wish U were beer ;-)
-
- Indlæg: 231
- Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
- Geografisk sted: København (2200)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Der er lige komme gang i gæringen af min Leffe klon. Den havner dog nok "kun" på 6%, overvejede at putte lidt mere kandis i, men droppede det da den simpelthen duftede så godt, så jeg ikke nænnede at gøre noget mere ved den.
Aldrig har jeg oplevet min urten har duftet så godt for brygning.
Aldrig har jeg oplevet min urten har duftet så godt for brygning.
-
- Indlæg: 231
- Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
- Geografisk sted: København (2200)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Der skulle lige stå før gæring til sidst:-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Det lyder rigtig spændende... glæder migtil at høre om resultatet :)Christiansj skrev:Der er lige komme gang i gæringen af min Leffe klon. Den havner dog nok "kun" på 6%, overvejede at putte lidt mere kandis i, men droppede det da den simpelthen duftede så godt, så jeg ikke nænnede at gøre noget mere ved den.
Aldrig har jeg oplevet min urten har duftet så godt for brygning.
- mvh. Glenn