Hvad brygger i for tiden ?

Pilsner
Indlæg: 551
Tilmeldt: 28. aug 2008, 22:49
Geografisk sted: Viby J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Pilsner »

skal smide en brownale over ved en i løbet af formiddagen :)
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Har lige brygget 75 liter English Brown Ale.
Omstak også de 75 liter American Pale Ale fra i lørdags, og smed Brown Ale'n direkte oven i gærkagen fra Pale Ale'n.
Jeg bruger normalt S-04 til min Brown Ale og US-05 til min Pale Ale. Det gør nok en lille forskel, men jeg tror ikke at det er så voldsom.
Den begyndte at gære allerede efter en time, så der er godt med aktivitet i sådan en gærkage. Det er første gang jeg prøver at genbruge gæren, så jeg er spændt på resultatet.
Med 150 liter godt øl på vej, kan man vel være godt tilfreds...
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

Jeg har lige smidt gær i en irish stout som bliver udenfor kategori da min effektivitet røg op på 87% - men mon ikke det bliver drikkeligt alligevel
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Christiansj
Indlæg: 231
Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
Geografisk sted: København (2200)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christiansj »

Morten L skrev:Jeg har lige smidt gær i en irish stout som bliver udenfor kategori da min effektivitet røg op på 87% - men mon ikke det bliver drikkeligt alligevel
Det er da pænt højt, min ligger normalt på ca. 70-72, eller er jeg bare lavt? Hvilket "system" bruger du?
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

Christiansj skrev:
Morten L skrev:Jeg har lige smidt gær i en irish stout som bliver udenfor kategori da min effektivitet røg op på 87% - men mon ikke det bliver drikkeligt alligevel
Det er da pænt højt, min ligger normalt på ca. 70-72, eller er jeg bare lavt? Hvilket "system" bruger du?
Jeg har 2 gruekedler, den ene mæsker/koger jeg i og den anden bruger jeg til eftergydningsvand. Jeg sier/eftergyder i spand-spand

Jeg har ændret på 2 ting ved dette bryg.

1: Justeret ph ved mæskning til ca. 5,4
2: Laaaangsomt fraløb ved eftergydning (1 liter pr. minut)

Hvilken ting der har gjort mest for min effektivitet skal jeg lade være usagt, men den plejer at ligge omkring 75% så noget er der sket.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Dan Jørgensen
Indlæg: 122
Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
Geografisk sted: 9541 Suldrup
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Dan Jørgensen »

Jeg har brygget 23 L Belgian Barley Wine her til formiddag og sider nettop og høre de første blop 3 timer efter gærtilsætning.
--------------------------
Batch Size: 25,00 L
Boil Size: 30,77 L
Estimated OG: 1,114 SG
Estimated Color: 21,0 EBC
Estimated IBU: 38,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
6,30 kg Pilsner (2-row, spring) (3,0 EBC) Grain 55,26 %
3,15 kg Pale Ale (8,0 EBC) Grain 27,63 %
0,35 kg Cara 120 (120,0 EBC) Grain 3,07 %
0,15 kg Aroma 100 (100,0 EBC) Grain 1,32 %
175,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (75 min) Hops 33,6 IBU
40,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (15 min) Hops 3,6 IBU
40,00 gm Styrian Goldings [3,30 %] (3 min) Hops 0,9 IBU
5,00 gm Servomyces Whitelabs (Boil 10,0 min) Misc
10,00 gm Klar Urt (Boil 10,0 min) Misc
15,00 gm Yeast Nutrient (Boil 10,0 min) Misc
1,00 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 8,77 %
0,45 kg Honey (2,0 EBC) Sugar 3,95 %
3 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) Yeast-Ale


Mash Schedule: Mæskeprogram
Total Grain Weight: 9,95 kg
----------------------------
Mæskeprogram
Step Time Name Description Step Temp
60 min Forsukring Add 29,85 L of water at 70,7 C 65,0 C
10 min Udmæskning Add 0,00 L of water at 78,0 C 78,0 C


Notes:
------
14-05-2010 bryggedag
Bryg og rengøring ca. 7 timer
Efter 3 tim bobler det lystigt i gærrør.

Honning varmebehandles og tilsættes på 2.dag)

-------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har også idag smidt den ene spand af min Bohemian Pilsner i køleskab 4°C efter 4 uger gæring i garage ved 10-12°C den anden spand må vente til den første er flasket.
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
nybol
Indlæg: 21
Tilmeldt: 29. okt 2009, 16:55
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af nybol »

En lys ale, med hyldeblomst i (når de blomstrer her engang)
_____________________________
/nybol
www.nyb-øllen.dk
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Truntebryg »

Har brygget en Amerikansk Brown Ale – vistnok en Jamil Z clon, kan dog ikke finde den originale opskrift. Men her er den tilpasser mit lager:

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=

Smed den på fad i går - for pokker da – det er ØL der vil noget. Hvis den udvikler sig yderligere, så bliver det rigtig rigtig godt !!
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Bryggede i eftermiddags 75 liter Belgisk Wit, kaldet Hvede i huset.
Står på gærtanke nu.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Er lige nu i gang med at brygge 50 liter American Pale Ale. Min egen klon af Sierra Nevada Pale Ale, og nu Husets Ale. En god øvelse at skulle lave nøjagtig den samme øl hver gang.
Den er 8 minutter fra flame-out.
Den skal bruges til min datters bryllup sidst i august... :-))
I begyndelsen af juli skal der også brygges en Hvede (endnu én af husets øl), og hendes favorit.
Og så er den del af festen klar.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Christian Ernstsen
Indlæg: 770
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Vejle
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christian Ernstsen »

Og her i huset er der en Tripel i tanken, med uudholdelig lang tid til den er god at drikke! :-)
Med venlig hilsen
Christian

Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

Nå men nu er det jo et stykke tid siden jeg lavede denne tråd. Troede sgu ikke den levede så længe.
Jeg tappede og bryggede i lørdags

Tappede: london pride klon 48 liter

bryggede: engelsk pale ale, american style. Britisk gær, amerikansk humle. 55 liter

Det næste der skal brygges er nok en brownale. eller endnu en lavalkoholisk britisk ale
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Christiansj
Indlæg: 231
Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
Geografisk sted: København (2200)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christiansj »

Der er lige komme gang i gæringen af min Leffe klon. Den havner dog nok "kun" på 6%, overvejede at putte lidt mere kandis i, men droppede det da den simpelthen duftede så godt, så jeg ikke nænnede at gøre noget mere ved den.

Aldrig har jeg oplevet min urten har duftet så godt for brygning.
Christiansj
Indlæg: 231
Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
Geografisk sted: København (2200)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christiansj »

Der skulle lige stå før gæring til sidst:-)
Brugeravatar
Glenn H.
Indlæg: 182
Tilmeldt: 18. dec 2009, 09:59
Geografisk sted: Kolding

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Glenn H. »

Christiansj skrev:Der er lige komme gang i gæringen af min Leffe klon. Den havner dog nok "kun" på 6%, overvejede at putte lidt mere kandis i, men droppede det da den simpelthen duftede så godt, så jeg ikke nænnede at gøre noget mere ved den.

Aldrig har jeg oplevet min urten har duftet så godt for brygning.
Det lyder rigtig spændende... glæder migtil at høre om resultatet :)
- mvh. Glenn
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"