Hvad brygger i for tiden ?

Tlunau
Indlæg: 63
Tilmeldt: 4. dec 2009, 17:58

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Tlunau »

Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)

Derudover har vi brygget en klon af Hornbeers Imperial IPA der ligeledes er fantastisk.

Lige pt gærer en klon af Rochefort 8 som gerne skal agere julebryg, hvilket vi er meget spændte på. Jeg håber ikke at vi er for sent på den mht lagring inden jul men umiddelbart tror jeg det ikke.
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Er lige nu i gang med den ene af mine to juleøl. Der er 20 minutters kogning tilbage.
I morgen brygger jeg den anden.
Begge er baseret på en Belgisk dubbel, og samme julebryg som sidste år, med få justeringer.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Christiansj
Indlæg: 231
Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
Geografisk sted: København (2200)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christiansj »

Tlunau skrev:Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)
Er det den på s. 134-135? Bruger du ekstrakt eller malt? Har siddet og kigget på om man skulle prøve den:-).
Tlunau
Indlæg: 63
Tilmeldt: 4. dec 2009, 17:58

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Tlunau »

Christiansj skrev:
Tlunau skrev:Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)
Er det den på s. 134-135? Bruger du ekstrakt eller malt? Har siddet og kigget på om man skulle prøve den:-).
Jeg brygger udelukkende all-grain :)

Nej det er hans American Pale ale (den har jeg også brygget og den blev ganske god men det er ikke den jeg mener)

Den jeg omtaler er hans American IPA der findes på s. 185-187, han kalder den selv "Hoppiness is an IPA"
Christiansj
Indlæg: 231
Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
Geografisk sted: København (2200)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christiansj »

Tlunau skrev:Jeg brygger udelukkende all-grain :)
Gør jeg da også... man er da feinschmecker!
Brugeravatar
Dan Jørgensen
Indlæg: 122
Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
Geografisk sted: 9541 Suldrup
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Dan Jørgensen »

Jeg har igår 4/9 brygget årets julebryg 2010 http://suldruphaandbryggeri.dk/recipes_12.htm
bedre sendt end aldrig må jeg sige, håber den bliver drikkelig til jul.
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

er den ikke lidt mørk af en belgisk strong ale at være. Den minder mere om en Robust porter med belgisk gær og krydderier
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Brugeravatar
Dan Jørgensen
Indlæg: 122
Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
Geografisk sted: 9541 Suldrup
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Dan Jørgensen »

Lunabryg skrev:er den ikke lidt mørk af en belgisk strong ale at være. Den minder mere om en Robust porter med belgisk gær og krydderier
Det kan godt være at den bliver lidt mørk og falder uden for kategori Belgisk Strong Ale, det er et forsøg på at lave et julebryg i stil med Santas Little Helper fra Mikkeler, håber ikke det er helforkert ramt.
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

I morgen brygger jeg en mild APA til en 50-års fødselsdag og en mørk belgisk ale.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
olekje
Indlæg: 44
Tilmeldt: 14. jul 2009, 16:45
Geografisk sted: Randers

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af olekje »

I morgen er det 11/9 så jeg vil brygge en engelsk paleale, frit efter denne grundopskrift:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... earch=pale

Tja det burde måske have været en american do, men brygget skal drikkes til min datters 21 års fødsdagsfest, så den skal være nogenlunde let drikkelig uden at være kedelig.
Brugeravatar
fusse
Indlæg: 221
Tilmeldt: 7. sep 2010, 08:20
Geografisk sted: Hadsten
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af fusse »

Hej Allesammen ;-)

Jeg syntes at det kunne være lidt sjovt at hører hvad der står og gærer rundt omkring.... :-)

Jeg har selv 1 julebryg og 1 belgisk pale ale stående ...

Sofus
alias : Fusse

Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Spar på vandet -- drik håndbryg.
Brugeravatar
genbo
Indlæg: 163
Tilmeldt: 11. jun 2010, 08:41
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af genbo »

jeg starter nu på 50l af morgenfætteren(dejlig kakao-lakrids porter)
22l pale ale
og så 20l af en heftig fætter som jeg en dag lavede for sjov af en masse overskud,den smagte dejlig måske en smulle for brændt men det retter jeg på denne gang.kalder den selv en extra kraftig mikkeller.
med de bryg skulle der være nok til jul :-)
Brugeravatar
Haslund
Indlæg: 323
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Haslund »

Har lige flasket en Engelsk Pale Ale og på sekundær stå endnu en af samme type med en anden humleprofil.
Skal brygge i weekenden men har ikke beslutte hvad.
På lager er:
Malt:
Maris Otter 10.000 gram
Fawcette Chokolate Malt 675 gram
Weyermann Carafa special type ll(dehusked) 150 gram
Castel Malting Café 1000 gram
Pilsnermalt 23000 gram
Flaked Corn 700 gram
Weyermann Carmel Rye 375 gram
Humle:
Amarillo 150 gram
Northdown 20 gram
East Kent Golding 200 gram
Gær:
Safale s-04 2 stk.
Safbrew s-33 8 stk.
Safbrew t-58 2 stk.

Da jeg kun anvender ca 5 kilo malt pr. bryg er der til nogle bryg endnu inden vinteren sætter ind.
Mangler da lige den der funktion "tøm køleskabet" i BeerCalc.
Nogen forslag til det kommende bryg???
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

Jeg har på det seneste brygget følgende:

45 liter belgian pale ale
45 liter wit lavet på halvt hvedemel og pilsnermalt effektivitet 104 %

Igår lavede jeg en russian IMperial Stout med en OG på 1112. Den står lystigt og blopper

Det næste der skal brygges er en barlywine og en flanders red
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Lunabryg skrev:Jeg har på det seneste brygget følgende:

45 liter belgian pale ale
45 liter wit lavet på halvt hvedemel og pilsnermalt effektivitet 104 %

Igår lavede jeg en russian IMperial Stout med en OG på 1112. Den står lystigt og blopper

Det næste der skal brygges er en barlywine og en flanders red
Der er gang i den, men hvedemel? ;-)
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"