Røgøl Under/overgær

Besvar
nybol
Indlæg: 21
Tilmeldt: 29. okt 2009, 16:55
Kontakt:

Røgøl Under/overgær

Indlæg af nybol »

Hej

Jeg har set lidt på Beercalc på en opsktift på en røgøl, og kan ikke helt se hvad meningen er.
De fleste af opskrifterne gærer ved de 20C, og de fleste bruger også overgær. Troede røgøl var en lager/undergæret øl.
Nogen der har lidt hjælp til hvad gær, og hvlke temp. der skal gæres ved.
_____________________________
/nybol
www.nyb-øllen.dk
Malmberg
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Re: Røgøl Under/overgær

Indlæg af Malmberg »

Det komer helt an på hvad du vil !!!

Man kan jo sagtens lav en røgøl med overgær. man kan lave den lys,mørk eller midt imellem.
Den kan være på alt fra 0 til 25% alcohol,

Og bitterheden kan vel ligge mellen 0 og en milliard.

Den kan smage helt lige som du vil

Det eneste krav der er til en røgøl er vel at den smager af røg !!

Men hvis du vil lave en røgøl som dem fra Bamberg, må du hellere bruge bøgerøget malt og en undergær..
Og så kan du jo bruge en sydtysk lager gær som W34/70, men du må selv vælge gærings tempen, mellem. 8 og 15 grader
nybol
Indlæg: 21
Tilmeldt: 29. okt 2009, 16:55
Kontakt:

Re: Røgøl Under/overgær

Indlæg af nybol »

Tusind tak for det. Jeg vil strakt >HOST< gå igang med røgen :-)
_____________________________
/nybol
www.nyb-øllen.dk
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Røgøl Under/overgær

Indlæg af Borg »

Jeg har lavet en røget stout, som jeg kalder Smokey Joe (se min hjemmeside). Den er på tørverøget malt (peated malt), som også bruges til røgede whiskeys. Den er meget røget fra start, men vinder ved lagring et halvt års tid. Den er overgæret som andre stouts.

Jeg lavede den til en ølsmagning i firmaet, og nogle mente, at jeg burde kunne få tilskud til den fra firmaets antirygnings kampagne.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"