Gas VS El gryder
Gas VS El gryder
Hej Jeg går og overvejer hvad jeg skal købe for at komme videre fra ekstrater men jeg kan ikke lige se hvad jeg skal købe, så jeg håber at kunne få lidt indput herfra
Hvad er fordelene og ulæmperne ved dem begge ? og hvad er nemmest at bruge og gørre rent
Kim Nybo
Hvad er fordelene og ulæmperne ved dem begge ? og hvad er nemmest at bruge og gørre rent
Kim Nybo
Re: Gas VS El gryder
Mine erfaringer:
Rengøring er det samme. Gas er hurtigst men også dyrere.
Rengøring er det samme. Gas er hurtigst men også dyrere.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Gas VS El gryder
Det er også meget afhængig af, hvad du har af plads til at brygge på, og hvor du skal brygge.
Skal det foregå i huset eller lejligheden, er el-gryder nok at foretrække.
Står du udendørs, i garage, udhus, redskabsrum e.l. kan du anvende gas.
Gas er hurtig til opvarmning. Jeg har selv 8,5 kW gasblus, og det skal sammenlignes med el-gryder på 2-2,5 kW. Det er altså en faktor 3-4 i gassens favør.
På en brygdag bruger jeg omkring 6 kg gas til 75 liter øl. Det er inklusive rengøring før og efter. Jeg ved dog ikke, hvad man skal bruge af strøm til den samme mængde.
Gas kræver også tilstrækkelig udluftning, da der går meget ilt til forbrændingen.
Skal det foregå i huset eller lejligheden, er el-gryder nok at foretrække.
Står du udendørs, i garage, udhus, redskabsrum e.l. kan du anvende gas.
Gas er hurtig til opvarmning. Jeg har selv 8,5 kW gasblus, og det skal sammenlignes med el-gryder på 2-2,5 kW. Det er altså en faktor 3-4 i gassens favør.
På en brygdag bruger jeg omkring 6 kg gas til 75 liter øl. Det er inklusive rengøring før og efter. Jeg ved dog ikke, hvad man skal bruge af strøm til den samme mængde.
Gas kræver også tilstrækkelig udluftning, da der går meget ilt til forbrændingen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gas VS El gryder
AH – Metro gryde 500,- + 240,- for en 5 kW gasbrænder som denne:

Jeg har dette setup, (dog hverken købt hos Metro eller Vejers ..) og det virker fantastisk – dog er sikkerheden af gasbrænderens 3 ben extrem dårlig. Jeg vil stærkt anbefale at lave nogle ekstra ben – så gryden ikke kan vippe.

Jeg har dette setup, (dog hverken købt hos Metro eller Vejers ..) og det virker fantastisk – dog er sikkerheden af gasbrænderens 3 ben extrem dårlig. Jeg vil stærkt anbefale at lave nogle ekstra ben – så gryden ikke kan vippe.
Re: Gas VS El gryder
6 kg gas. det var da noget af et forbrug. Jeg har 10-12 bryg i en gasflaske med min gruekedel og jeg brygger mellem 40 og 55 liter pr gang.Borg skrev:Det er også meget afhængig af, hvad du har af plads til at brygge på, og hvor du skal brygge.
Skal det foregå i huset eller lejligheden, er el-gryder nok at foretrække.
Står du udendørs, i garage, udhus, redskabsrum e.l. kan du anvende gas.
Gas er hurtig til opvarmning. Jeg har selv 8,5 kW gasblus, og det skal sammenlignes med el-gryder på 2-2,5 kW. Det er altså en faktor 3-4 i gassens favør.
På en brygdag bruger jeg omkring 6 kg gas til 75 liter øl. Det er inklusive rengøring før og efter. Jeg ved dog ikke, hvad man skal bruge af strøm til den samme mængde.
Gas kræver også tilstrækkelig udluftning, da der går meget ilt til forbrændingen.
Steen 6715
Wish U were beer ;-)
Wish U were beer ;-)
Re: Gas VS El gryder
Ja, det fortæller jo ganske klart, at en gruekeddel er mere effektiv med varmen end en gryde på et gasblus.Lunabryg skrev:6 kg gas. det var da noget af et forbrug. Jeg har 10-12 bryg i en gasflaske med min gruekedel og jeg brygger mellem 40 og 55 liter pr gang.Borg skrev:Det er også meget afhængig af, hvad du har af plads til at brygge på, og hvor du skal brygge.
Skal det foregå i huset eller lejligheden, er el-gryder nok at foretrække.
Står du udendørs, i garage, udhus, redskabsrum e.l. kan du anvende gas.
Gas er hurtig til opvarmning. Jeg har selv 8,5 kW gasblus, og det skal sammenlignes med el-gryder på 2-2,5 kW. Det er altså en faktor 3-4 i gassens favør.
På en brygdag bruger jeg omkring 6 kg gas til 75 liter øl. Det er inklusive rengøring før og efter. Jeg ved dog ikke, hvad man skal bruge af strøm til den samme mængde.
Gas kræver også tilstrækkelig udluftning, da der går meget ilt til forbrændingen.
Men 1 kg gas pr. bryg lyder dog af meget lidt. Er det til opvarmning af vand til mæskning, opvarmning af spargevand, kogning af urt og opvarmning af rengøringsvand? For mit vedkommende er forbruget til det hele.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gas VS El gryder
Jeg bruger 2-3 kg. gas hvis jeg skal varme koldt vand op. Hvis jeg tager varmt vand fra hanen bruger jeg 1 1/2 til 2 kg. alt efter hvor utålmodig jeg er.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Gas VS El gryder
Jeg blander de 2...
Jeg bruger el til mæskningen, og gas til kogningen.
Tidligere havde jeg kun el, og 2 kw er i underkanten når man koger 25L.
Det koger ikke så kraftigt som jeg gerne ville have det skulle, så derfor købte jeg en brugt gryde og et 8,5 kw gasblus.
Det virker rigtig godt.
skulle jeg starte fra bunden i dag ville jeg helt klart vælge gas. El er dog en god mulighed til spargevandet.
Mvh
Thomas
Jeg bruger el til mæskningen, og gas til kogningen.
Tidligere havde jeg kun el, og 2 kw er i underkanten når man koger 25L.
Det koger ikke så kraftigt som jeg gerne ville have det skulle, så derfor købte jeg en brugt gryde og et 8,5 kw gasblus.
Det virker rigtig godt.
skulle jeg starte fra bunden i dag ville jeg helt klart vælge gas. El er dog en god mulighed til spargevandet.
Mvh
Thomas
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Gas VS El gryder
Jeg har selv gas ,men har luret, på at de tyske håndbryger er gået over til http://www.hendi.nl/ais/ais_data/catego ... ument2.pdf induktion til at mæske med ,den kan programeres osv , dem der bruger den bryggger 50 -70 l. jeg ser lige hvad jeg kan finde på ebaye.de
jesper
jesper
Re: Gas VS El gryder
Den ser fed ud, induktionspladen, men er det ikke et problem, at den siger max 26 cm? Jeg ved ikke noget om induktion, så jeg ved ikke, om det bare er en standardsikkerhedsforeskrift (flot ord:-) ). Det fangede bare min opmærksomhed.
VH
Søren
VH
Søren
Re: Gas VS El gryder
kan se at en induktions plate på, 2000w 40 eru = 300 kr ,2700w 149 eru 1110 kr ,3000 w 140 eru 1049 kr ,3500w 170 eru 1259 kr.
jesper
1259 kr : 160 kr ( 1 flaske gas ) 8 flasker der skal slæbes op og ned af kælderen , ind i bilen ovs så det var da fristene at bruge børnepengene på et par stykker .
jesper
1259 kr : 160 kr ( 1 flaske gas ) 8 flasker der skal slæbes op og ned af kælderen , ind i bilen ovs så det var da fristene at bruge børnepengene på et par stykker .
Re: Gas VS El gryder
der er en længer tråd på det tyske broder forum http://www.hobbybrauer.de/modules.php?n ... d&tid=9455
jesper
jesper
Re: Gas VS El gryder
Vær lige opmærksom på, at den forbruger 3500 W, og det betyder at den skal have en 16 A sikringsgruppe. I nyinstallationer anvendes 13 A, og de 220 V er i dag tættere på 240 V. 240x13=3120W som maksimum, såfremt du har 13A sikringer.brygerset skrev:Jeg har selv gas ,men har luret, på at de tyske håndbryger er gået over til http://www.hendi.nl/ais/ais_data/catego ... ument2.pdf induktion til at mæske med ,den kan programeres osv , dem der bruger den bryggger 50 -70 l. jeg ser lige hvad jeg kan finde på ebaye.de
jesper
Men ellers ser det ud til at være en kogeplade der kan give en god effekt til de der anvender el.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gas VS El gryder
Det er vist ikke indkøbsprisen på induktionspladen man skal regne i gas. Det er jo strømforbruget, eller prisen på strøm man skal sammenligne med antal gasflasker.brygerset skrev:1259 kr : 160 kr ( 1 flaske gas ) 8 flasker der skal slæbes op og ned af kælderen , ind i bilen ovs så det var da fristene at bruge børnepengene på et par stykker .
Jeg har kun brygget 1 bryg på gasblus med 9.5 kW indtil videre og det var en fornøjelse i forhold til kun at bruge en enkelt elgryde på 2 kW. Nu har jeg elgryden til spargevand og gassen til mæskning og urtkogning.
Vh. Thomas
Re: Gas VS El gryder
Jeg må også sige, at mit gasforbrug er forholdsvist lavt. Jeg varmer mæskevand, spargevand og varmer op til kogning af urten, som så står og koger konstant i en time. Jeg brygger i en 70 liters gryde på et gasblus med lavtryksventil fra en Hot Wok og brygger typisk 40 liter af gangen. Jeg varmer dog ikke til rengøring, det klarer den varme hane :-)
Jeg "snyder" dog lidt og bruger varmt vand fra hanen. Det sparer noget tid. Det passer nemlig lige med, at når jeg kan nå at kværne, mens vandet varmer op til 75 grader.
Det er ikke muligt for mig at bruge el til de store gryder, jeg har. Dertil er de alt for bulede i bunden, så gas er den eneste mulighed, jeg har.
Jeg "snyder" dog lidt og bruger varmt vand fra hanen. Det sparer noget tid. Det passer nemlig lige med, at når jeg kan nå at kværne, mens vandet varmer op til 75 grader.
Det er ikke muligt for mig at bruge el til de store gryder, jeg har. Dertil er de alt for bulede i bunden, så gas er den eneste mulighed, jeg har.
Mvh. Thomas