Hvad brygger i for tiden ?

Brugeravatar
Tav-Håndbryg
Indlæg: 36
Tilmeldt: 22. aug 2010, 13:29

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Tav-Håndbryg »

DanGJensen skrev:
Tav-Håndbryg skrev:60L Mørk Kryder Ale er lige blevet flasket ...Startet 19/03 OG 1077 FG 1010 8.8%
60L Golden Lager gære stadig ...Startet 19/03
10L BarleyWine er lige kommet på 2 feg. ...Startet 26/03 OG 1108 SG 1040 idag...
Godt være det er mig der har misforstået noget men er OG ikke det samme som SG?

Altså OG=Orginal Gravity og SG=Starting Gravity?

Specific Gravity is the name for the measurement no matter when it occurs. If you do it before fermentation starts it's OG if you do it when it's done it's FG. There's no fancy name for measuring SG any time between.

taget fra http://www.homebrewtalk.com
Højt Skum;)
jollese
Indlæg: 36
Tilmeldt: 9. feb 2011, 21:01
Geografisk sted: Aalborg

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af jollese »

Har en omgang tør irsk stout som står i nogle flasker på skolen (færdig modnet men ikke smagt). Glæder mig som en lille dreng til juleaften for at smage min første hjemmebryg =D

Lavede en mjød for en månedstid siden som snart er færdig med at gære. Der kom lidt ingefær, anis, korriander, muskatnød og noget kanel i så det skal nok blive spændene når den er klar om ½ års tid.

Her de 18-19 skal jeg vist lave en mjød mere med en omgang skovbær i :D
Fætterbryg
Indlæg: 15
Tilmeldt: 5. apr 2011, 08:38

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Fætterbryg »

en Dark IPA (en klassisk IPA med den mørke malt tilsat de sidste 20 minutter), kun med Nelson humle.
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af søreno »

Har lige flasket noget der startede som en skotsk ale, men som endte med at blive en slags oprydningsbryg. Jeg havde en del maltrester, som var kværnede, som jeg skulle rydde op i. Måske en skotte med familie i belgien?

I næste uge står den på en irish red ale, som jeg regner med at tage med til sommerafslutning på arbejdet. Vi var i Dublin i efteråret, så det var jo oplagt:-)

VH
Søren
Humlejægeren
Co-Admin
Indlæg: 1878
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Humlejægeren »

BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Ipa
Brewer: Nikolaj
Asst Brewer:
Style: English IPA
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L
Boil Size: 57,23 L
Estimated OG: 1,045 SG
Estimated Color: 16,8 EBC
Estimated IBU: 49,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: newcastle brown ale clon
Brewer: Nikolaj
Asst Brewer: Palle
Style: Southern English Brown Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L
Boil Size: 57,23 L
Estimated OG: 1,049 SG
Estimated Color: 32,7 EBC
Estimated IBU: 26,1 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Brew Strong
Nikolaj
Brugeravatar
Haslund
Indlæg: 323
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Haslund »

Så er bryg sæsonen startet,
På gærspanden står en Pale Ale, et forsøg på en klon af st. Austell´s Admirals Ale.
Ender dog med lidt mere alkohol, da jeg kunne ikke få mig selv til at komme vand i efter endt humle kogning.
De 2 næste bryg bliver mørke, sådan noget winter stout som kan ligge og hygge sig inden de skal nydes i den mørke tid.
Tiden er også moden til en pilsner, for første gang efter merer end 30 bryg, Køleskab og temperatur styring er ved at være på plads.
Kunne godt tænke mig at ramme noget i retningen af Humlefryd, fra Bryggeriet Skands.
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Truntebryg »

Her er der lidt sommer øl på vej - en hvede med hyldeblomst og en Bohemian Pilsner brygget på birkesaft...
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Tiedt »

Jeg har en "TittyWitty" i spanden. Skal være klar til en fest hos min søster i slutningen af maj.
Wit med Koriander, appelsinskræl og hyldeblomst.
Den dufter fantastisk under gæringen og smagte godt allerede ved omstikningen.
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Her er der gang i en dobbelt brygning i dag.
Først 75 liter belgisk dubbel, og dernæst 55 liter dry irish stout.
Dublen koger lige nu, og stouten er i gang med at mæske.
Der er sgu nok at se til... :-)
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Meløse Bryghus
Indlæg: 172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
Geografisk sted: Meløse

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Meløse Bryghus »

50 liter semigrain Altbier er lige straks klar til at blive tilsat gær. (gærkage fra sidste bryg, som var en allgrain Altbier :-) )
Så skulle der være lidt hverdagsøl når sommeren kommer.
Brugeravatar
Ousen
Co-Admin
Indlæg: 360
Tilmeldt: 7. jun 2009, 08:41
Geografisk sted: Fredericia
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Ousen »

Har netop sat 25 liter american amber/red til gæring. Masser af Horizon, Centennial og Cascade. Derudover er der cararye. Gærer med S-05. OG 1083 og IBU omkring 66
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Tryfuss »

en belgier - med S-33 gær... så fik man da lige prøvet sin første stormgæring... der var 20L øl i en 32L spand... gærringen var så voldsom at det lignede at der var sat en akvariepumpe ned i øllet, bundfaldet blev pisket rundt... og det var kun 5-6 timer efter gæren blev tilsat, jeg valgte at sætte spanden ind i mit øl køleskab, satte termostaten til 17-19 grader... resultatet her til morgen, låget var sku lettet på gærspanden... håber ikke at der er gået infektion i øllet, temperaturen er sænket lidt mere inden jeg tog på job idag... glæder mig til at komme hjem i morgen og se hvordan det er gået.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Haslund
Indlæg: 323
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Haslund »

Måske ikke det helt rigtige indlæg i denne tråd men alligevel ;-)
Jeg brygger en winter stout på fredag, og tager dermed min ny indkøbte PID Controller i brug :-)
Et "niece to have" udstyr, som står i kontrast til mit øvrige udstyr som består af en køletaske, hjemmelavet chiller og en mælke spand til at koge i.
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
beerbuster
Indlæg: 739
Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
Geografisk sted: Odense

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af beerbuster »

Pale ale lige blevet færdig (klon af Christianhavns pale fra Amager), god øl, skal dog lige tweake lidt på opkriften
Steambeer 24 liter står på 2` spand så vi kan få en helt klar øl - 22 liter brownale moose drool clone står og venter på flaske....pyhh sikke en masse øl
Med venlig hilsen.
Peter

Omstikning...just say no !..

"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

Er i fuld gang med mæskningen af en kölsch.....mmmmm sommerøl :-)
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"