Eftercarbonisering?

Besvar
Frank
Indlæg: 4
Tilmeldt: 9. maj 2011, 15:04

Eftercarbonisering?

Indlæg af Frank »

Jeg har brygget et BREWFERM kit og i opskriften stod ingen sukker (!) inden bryggen kom på flasker.

Jeg har nu 7 liter øl uden kulsyre - kan jeg efterbehandle med kulsyre og få det?
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Eftercarbonisering?

Indlæg af Morten L »

Ja, det kan godt lade sig gøre. Men du skal selv vurdere om det er infektionsrisikoen værd.

Hvis flaskerne har stået i lang tid skal du muligvis også tilsætte ny gær til flaskerne sammen med karboneringssukker.

Ellers er fremgangsmåden at få kogt en mængde sukker i lidt vand og tilsætte en korrekt udmålt mængde sukkervand til hver flaske.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Frank
Indlæg: 4
Tilmeldt: 9. maj 2011, 15:04

Re: Eftercarbonisering?

Indlæg af Frank »

Tak, Morten.

Hvilken gær? Er det lige meget? Hvor meget sukker og hvor meget gær?

Flaskerne har stået siden januar, så der er nok ikke mere gær i - eller?
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Eftercarbonisering?

Indlæg af Morten L »

Medmindre det er en meget stærk øl, så burde der være gær nok til at karbonere.

Du kan teste det ved at komme en sukkerknald i en af flaskerne, ny kapsel på, vende den lidt rundt så gæren i bunden kommer op i øllet og så lade den stå ved stuetemperatur i 8-14 dage. Og så prøver du om det har dannet co2.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Eftercarbonisering?

Indlæg af Nimbus39 »

Der burde være nok gær til en sen efterkarbonering.
Du kan evt. købe dem her: http://vinsæt.dk/shop/carbonerings-drops-250g-807p.html
Det er det hurtigste, men hust at have sterile hænder inden du "håndterer" dem.

Mvh
Thomas
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Re: Eftercarbonisering?

Indlæg af mas »

Morten L skrev:Du kan teste det ved at komme en sukkerknald i en af flaskerne, ny kapsel på,
Du skal være hurtig til at sætte kapslen på, hvis der er den mindste kulsyre i øllet vil det skumme over! Lidt ligesom en mentos i cola light. Opløs en knald i vand og tilsæt det!

mVH

Thomas
Frank
Indlæg: 4
Tilmeldt: 9. maj 2011, 15:04

Re: Eftercarbonisering?

Indlæg af Frank »

Jeg har bestilt Coopers drops, så ser vi hvordan det går!

Tak for jeres svar!
Frank
Indlæg: 4
Tilmeldt: 9. maj 2011, 15:04

Re: Eftercarbonisering?

Indlæg af Frank »

Hej alle,

- DET VIRKEDE med Coopers drops og min bryg vakte stor glæde ved konfimationen i lørdags. Skummen blev helt fantastisk tyk og lækker på min brune ale (Christmas fra Brewferm).

Frank
Gentofte
janriis
Indlæg: 1417
Tilmeldt: 23. sep 2008, 20:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Eftercarbonisering?

Indlæg af janriis »

Frank skrev:Hej alle,

- DET VIRKEDE med Coopers drops og min bryg vakte stor glæde ved konfimationen i lørdags. Skummen blev helt fantastisk tyk og lækker på min brune ale (Christmas fra Brewferm).

Frank
Gentofte
Dejligt at høre at det gik godt. Det er altid ærgeligt når et bryg må i afløbet.
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"