Jeg har brygget et BREWFERM kit og i opskriften stod ingen sukker (!) inden bryggen kom på flasker.
Jeg har nu 7 liter øl uden kulsyre - kan jeg efterbehandle med kulsyre og få det?
Eftercarbonisering?
Re: Eftercarbonisering?
Ja, det kan godt lade sig gøre. Men du skal selv vurdere om det er infektionsrisikoen værd.
Hvis flaskerne har stået i lang tid skal du muligvis også tilsætte ny gær til flaskerne sammen med karboneringssukker.
Ellers er fremgangsmåden at få kogt en mængde sukker i lidt vand og tilsætte en korrekt udmålt mængde sukkervand til hver flaske.
Hvis flaskerne har stået i lang tid skal du muligvis også tilsætte ny gær til flaskerne sammen med karboneringssukker.
Ellers er fremgangsmåden at få kogt en mængde sukker i lidt vand og tilsætte en korrekt udmålt mængde sukkervand til hver flaske.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Eftercarbonisering?
Tak, Morten.
Hvilken gær? Er det lige meget? Hvor meget sukker og hvor meget gær?
Flaskerne har stået siden januar, så der er nok ikke mere gær i - eller?
Hvilken gær? Er det lige meget? Hvor meget sukker og hvor meget gær?
Flaskerne har stået siden januar, så der er nok ikke mere gær i - eller?
Re: Eftercarbonisering?
Medmindre det er en meget stærk øl, så burde der være gær nok til at karbonere.
Du kan teste det ved at komme en sukkerknald i en af flaskerne, ny kapsel på, vende den lidt rundt så gæren i bunden kommer op i øllet og så lade den stå ved stuetemperatur i 8-14 dage. Og så prøver du om det har dannet co2.
Du kan teste det ved at komme en sukkerknald i en af flaskerne, ny kapsel på, vende den lidt rundt så gæren i bunden kommer op i øllet og så lade den stå ved stuetemperatur i 8-14 dage. Og så prøver du om det har dannet co2.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Eftercarbonisering?
Der burde være nok gær til en sen efterkarbonering.
Du kan evt. købe dem her: http://vinsæt.dk/shop/carbonerings-drops-250g-807p.html
Det er det hurtigste, men hust at have sterile hænder inden du "håndterer" dem.
Mvh
Thomas
Du kan evt. købe dem her: http://vinsæt.dk/shop/carbonerings-drops-250g-807p.html
Det er det hurtigste, men hust at have sterile hænder inden du "håndterer" dem.
Mvh
Thomas
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Eftercarbonisering?
Du skal være hurtig til at sætte kapslen på, hvis der er den mindste kulsyre i øllet vil det skumme over! Lidt ligesom en mentos i cola light. Opløs en knald i vand og tilsæt det!Morten L skrev:Du kan teste det ved at komme en sukkerknald i en af flaskerne, ny kapsel på,
mVH
Thomas
Re: Eftercarbonisering?
Jeg har bestilt Coopers drops, så ser vi hvordan det går!
Tak for jeres svar!
Tak for jeres svar!
Re: Eftercarbonisering?
Hej alle,
- DET VIRKEDE med Coopers drops og min bryg vakte stor glæde ved konfimationen i lørdags. Skummen blev helt fantastisk tyk og lækker på min brune ale (Christmas fra Brewferm).
Frank
Gentofte
- DET VIRKEDE med Coopers drops og min bryg vakte stor glæde ved konfimationen i lørdags. Skummen blev helt fantastisk tyk og lækker på min brune ale (Christmas fra Brewferm).
Frank
Gentofte
Re: Eftercarbonisering?
Dejligt at høre at det gik godt. Det er altid ærgeligt når et bryg må i afløbet.Frank skrev:Hej alle,
- DET VIRKEDE med Coopers drops og min bryg vakte stor glæde ved konfimationen i lørdags. Skummen blev helt fantastisk tyk og lækker på min brune ale (Christmas fra Brewferm).
Frank
Gentofte
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis