Jeg lavede for noget tid siden min første øl.
Der blev købt et sæt (fandt så ud af det var et sirups sæt)
Alt gik som det skulle indtil karbonering. Den er nemlig blevet rigtig rigtig meget flad. lidt ligesom en øl der har stået 2 timer. Derfor tænkte jeg på om det er muligt at redde den eller om jeg bare skal drikke det som den dovne øl det er? :)
Min første øl Kabonering
Re: Min første øl Kabonering
Prøv evt. at læse denne tråd: http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 64&start=0
Måske kan den hjælpe dig. Ellers må du vende tilbage.
Måske kan den hjælpe dig. Ellers må du vende tilbage.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Min første øl Kabonering
Lige et tillægssprøgsmål fra en anden grøn brygger.
Hvor mange dage går der før kaboneringen normalt er færdig?
Jeg har brygget "Min første Ale" fra Vinøl Hobby, alt er gået fint og efter opskriften. Jeg brugte dog 65gr sukker til 21l, står 50gr i opskriften. Det er halvanden uge siden det kom på flaske. Det har stået de første 4-5 dage ved 20-22gr. herefter ved 16-18gr.
Åbnede her til aften den første... Kunne ikke vente :-) Den smager ganske fint, ser ok ud dog lidt grumset men det kunne jeg læse mig til kunne ha noget at gøre med nedkølingen - har ikke en chiller. Der var bare ikke ret meget Co2 eller skum i den når den blev hældt op.
Skal jeg vente yderligere, forsøge at tilføje mere sukker eller blot nyde den som den er??
Tak for hjælpen.
Michael Kildemand
Hvor mange dage går der før kaboneringen normalt er færdig?
Jeg har brygget "Min første Ale" fra Vinøl Hobby, alt er gået fint og efter opskriften. Jeg brugte dog 65gr sukker til 21l, står 50gr i opskriften. Det er halvanden uge siden det kom på flaske. Det har stået de første 4-5 dage ved 20-22gr. herefter ved 16-18gr.
Åbnede her til aften den første... Kunne ikke vente :-) Den smager ganske fint, ser ok ud dog lidt grumset men det kunne jeg læse mig til kunne ha noget at gøre med nedkølingen - har ikke en chiller. Der var bare ikke ret meget Co2 eller skum i den når den blev hældt op.
Skal jeg vente yderligere, forsøge at tilføje mere sukker eller blot nyde den som den er??
Tak for hjælpen.
Michael Kildemand
Re: Min første øl Kabonering
Hej,
da jeg bryggede "Min første ale" havde jeg samme problem! I dag ville jeg bruge mindst 120 g sukker til karboneringen, Det er muligt at pille kapslerne af og tilsætte ekstra sukker, men det er et kæmpe arbejde!!
Mvh
Thomas
da jeg bryggede "Min første ale" havde jeg samme problem! I dag ville jeg bruge mindst 120 g sukker til karboneringen, Det er muligt at pille kapslerne af og tilsætte ekstra sukker, men det er et kæmpe arbejde!!
Mvh
Thomas
- toffermand
- Indlæg: 545
- Tilmeldt: 7. jun 2011, 19:07
- Geografisk sted: Rødovre
- Kontakt:
Re: Min første øl Kabonering
Der går vel 2-4 uger før der er kommet en rimelig karbonering.
Læs eventuelt denne artikel, som vil besvare mange af jeres spørgsmål:
http://haandbryg.dk/eftergaering.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har indtil videre brugt 130-150g sukker (rørsukker) til mine bryg på 22-23 liter.
Læs eventuelt denne artikel, som vil besvare mange af jeres spørgsmål:
http://haandbryg.dk/eftergaering.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har indtil videre brugt 130-150g sukker (rørsukker) til mine bryg på 22-23 liter.
Håndbrygning - den intelligente mands hobby ;)
Re: Min første øl Kabonering
50g til 21liter er meget for lidt. Normalt bruges der 4g-8g sukker per liter alt efter stilarten.Kildemand skrev: Jeg har brygget "Min første Ale" fra Vinøl Hobby, alt er gået fint og efter opskriften. Jeg brugte dog 65gr sukker til 21l, står 50gr i opskriften.
Hvis man er i tvivl anbefaler jeg at man bruger 7g det går man ikke fejl af til de fleste stilarter.
Du skal ikke tilsætte mere sukker. Hvis du kommer sukker i en væske med co2 vil den skumme kraftigt op. Så du bliver nød til at tage den som den er.Kildemand skrev: Skal jeg vente yderligere, forsøge at tilføje mere sukker eller blot nyde den som den er??
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Re: Min første øl Kabonering
Jeg ville heller ikke begynde at pille ved den nu. Bare betragt det som en erfaring rigere, og brug så 6-7 gram sukker pr. liter til det næste bryg. Nu har dit bryg jo kun været på flaske i halvanden uge. Måske karboneringen blíver en smule bedre, hvis du lader den stå en uge eller to mere ved de der 16-18 grader.
/ Claus
/ Claus
- toffermand
- Indlæg: 545
- Tilmeldt: 7. jun 2011, 19:07
- Geografisk sted: Rødovre
- Kontakt:
Re: Min første øl Kabonering
Kildemand > Jeg er enig med Redec. Men det behøver nu heller ikke at være så slemt.
Hvis du flaskede dem omkring de 20 grader har du haft et co2-rumfang på omkring 0,9. Med godt tre gram sukker/liter ender du på et rumfang på ca. 1,6. Det svarer vel nogenlunde til en halvsløv engelsk ale.
Men det kan såmænd være udmærket, hvis den serveres kold :-)
Hvis du flaskede dem omkring de 20 grader har du haft et co2-rumfang på omkring 0,9. Med godt tre gram sukker/liter ender du på et rumfang på ca. 1,6. Det svarer vel nogenlunde til en halvsløv engelsk ale.
Men det kan såmænd være udmærket, hvis den serveres kold :-)
Håndbrygning - den intelligente mands hobby ;)