Efterlysning mainstream øl
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Efterlysning mainstream øl
Altså Grenå - ser ud til at have knap så hårdt vand (Vejlby vand) med Hydrogencarbonat på kun lidt over 200.
Vi andre ligger på 320, så der skal bakset lidt mere med vandet. Hvis du går efter en EBC på en 10 stykker, så ville jeg bare tilsætte 1-2 ml mælkesyre, og så var det det ...
Hvis du har mod på det, så kan du også udregne det efter Palmers regneark - forklaring til arket ligger her:
http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... ust_ms.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Vi andre ligger på 320, så der skal bakset lidt mere med vandet. Hvis du går efter en EBC på en 10 stykker, så ville jeg bare tilsætte 1-2 ml mælkesyre, og så var det det ...
Hvis du har mod på det, så kan du også udregne det efter Palmers regneark - forklaring til arket ligger her:
http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... ust_ms.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Efterlysning mainstream øl
Hej
Har lige et spm angåden gær
Jeg kan se at Lund ikke har en 2308 hvilken anden gær kan du/i anbefale.
Vil være rat hvis det er en Lund har da jeg skal have en sendign hjem
/Kim
Har lige et spm angåden gær
Jeg kan se at Lund ikke har en 2308 hvilken anden gær kan du/i anbefale.
Vil være rat hvis det er en Lund har da jeg skal have en sendign hjem
Det ser jo ikke så slemt ud må heller læse lidt op på det. Jeg har sikkert en masse spm når jeg går i gang med det så håber du har tid og overskud til at hjælpe mig lidt :)Truntebryg skrev:Altså Grenå - ser ud til at have knap så hårdt vand (Vejlby vand) med Hydrogencarbonat på kun lidt over 200.
Vi andre ligger på 320, så der skal bakset lidt mere med vandet. Hvis du går efter en EBC på en 10 stykker, så ville jeg bare tilsætte 1-2 ml mælkesyre, og så var det det ...
Hvis du har mod på det, så kan du også udregne det efter Palmers regneark - forklaring til arket ligger her:
http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... ust_ms.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
/Kim
Re: Efterlysning mainstream øl
Hej
Vil en WLP800 gær være et godt valg her kan se at lund ikke har 2308
Vil en WLP800 gær være et godt valg her kan se at lund ikke har 2308
Re: Efterlysning mainstream øl
WLP800 er en rigtig lækker undergær, den går du ikke fejl af. Men husk at den skal gæres stabilt ved 10c.Gajol skrev:Hej
Vil en WLP800 gær være et godt valg her kan se at lund ikke har 2308
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Re: Efterlysning mainstream øl
Har bruget et køle skab til de sidste par pilsner jeg har lavet 9-11c :)
Den her øl ser ud ti log blive god nu er det bar om at få bestildt hjem så den knan være klar til den 10/3 da vi skal have en lille komsammen og vil da gerne kunne sætte min egen øl på bordet og samt tage mit cornelius anlæg i brug
Ser ud til at det bliver Cascade jeg bruger da med en magnum kommer ibu meget højt op eller skal jeg skære meget ned påp humle 10g 60 min og 10g 10 min
/Kim
Den her øl ser ud ti log blive god nu er det bar om at få bestildt hjem så den knan være klar til den 10/3 da vi skal have en lille komsammen og vil da gerne kunne sætte min egen øl på bordet og samt tage mit cornelius anlæg i brug
Ser ud til at det bliver Cascade jeg bruger da med en magnum kommer ibu meget højt op eller skal jeg skære meget ned påp humle 10g 60 min og 10g 10 min
/Kim
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Efterlysning mainstream øl
Har i set den sidste afsnit fra Brewing Tv den handler om Lager og gær temp. osv.
http://www.northernbrewer.com/brewingtv/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.northernbrewer.com/brewingtv/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Efterlysning mainstream øl
Så er det ved og være brug dag
Og har lige et par spm angåden mit vand.
Jeg vil prøve og juster det denen gang så fik noget mæslesyre hjem fra lund, masser af advarsel på om man ikke må det ene og det andet men det er vel som det skal være
Mit spm er hvad gør jeg så nu ? har rodet lidt med de forskeligt regne ark men har store problemer med det, efter den guid lidt oppe mangler jeg en masse tal der skal sætte ind.
Håber der er en der har lidt tid i aften til og hjælpe mig i gang
/Kim
Og har lige et par spm angåden mit vand.
Jeg vil prøve og juster det denen gang så fik noget mæslesyre hjem fra lund, masser af advarsel på om man ikke må det ene og det andet men det er vel som det skal være
Mit spm er hvad gør jeg så nu ? har rodet lidt med de forskeligt regne ark men har store problemer med det, efter den guid lidt oppe mangler jeg en masse tal der skal sætte ind.
Håber der er en der har lidt tid i aften til og hjælpe mig i gang
/Kim
Re: Efterlysning mainstream øl
Hej Kim.Gajol skrev:Så er det ved og være brug dag
Og har lige et par spm angåden mit vand.
Jeg vil prøve og juster det denen gang så fik noget mæslesyre hjem fra lund, masser af advarsel på om man ikke må det ene og det andet men det er vel som det skal være
Mit spm er hvad gør jeg så nu ? har rodet lidt med de forskeligt regne ark men har store problemer med det, efter den guid lidt oppe mangler jeg en masse tal der skal sætte ind.
Håber der er en der har lidt tid i aften til og hjælpe mig i gang
/Kim
Skal bruge din vandanalysereport samt flg informationer:
Type og mængde af malt
Beregnet mæskevandsmængde incl hvad der måtte være under evt. falsk bund
Beregnet sparge vands mængde
Re: Efterlysning mainstream øl
Hej
Og tak for at du vil tage dig tid til at hjælpe
her er mit vandværks profil http://www.ga-vandforsyning.dk/side3463-cid-1215.html så tæt på jeg kan finde den bor midt i grenaa.
her er min opskrift http://sty.dk/images/Opskrifter/mainstr ... yg%201.pdf
Du er velkommen til at komme med forslg til ændringer til opskriften
Jeg har set på http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... ust_ms.htm om må ssige jeg ikke helt har styr på det
Hvis du mangler mere info skal jeg prøve og komme med det
/Kim
Og tak for at du vil tage dig tid til at hjælpe
her er mit vandværks profil http://www.ga-vandforsyning.dk/side3463-cid-1215.html så tæt på jeg kan finde den bor midt i grenaa.
her er min opskrift http://sty.dk/images/Opskrifter/mainstr ... yg%201.pdf
Du er velkommen til at komme med forslg til ændringer til opskriften
Jeg har set på http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... ust_ms.htm om må ssige jeg ikke helt har styr på det
Hvis du mangler mere info skal jeg prøve og komme med det
/Kim
Re: Efterlysning mainstream øl
Jeg mangler en væsentlig oplysning på det vand der hvis Bru´n water program skal bruges.Gajol skrev:Hej
Og tak for at du vil tage dig tid til at hjælpe
her er mit vandværks profil http://www.ga-vandforsyning.dk/side3463-cid-1215.html så tæt på jeg kan finde den bor midt i grenaa.
her er min opskrift http://sty.dk/images/Opskrifter/mainstr ... yg%201.pdf
Du er velkommen til at komme med forslg til ændringer til opskriften
Jeg har set på http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... ust_ms.htm om må ssige jeg ikke helt har styr på det
Hvis du mangler mere info skal jeg prøve og komme med det
/Kim
CaHCO3
eller også disse to oplysninger
(Ca)
(HCO3)
Da der kun oplyses hårdheden som dH kan man også anvende en simpelt regneark m.h.t tilsætning af mælkesyre. Jeg brugte det i starten, men må sige at jeg ikke rigtigt havde succes med ramme ønsket mæske pH i første omgang.
Hvis du har mulighed for at opvarme på mæsken, kunne du indmæske ved f.eks 50 °C og justere med mælkesyre indtil ønsket pH er nået ( 5,3 formoder jeg) og så derefter opvarme til ønsket mæsketemp.
Dog skal man huske på "buffervirkning" lige pludselig falder pH drastisk
Re: Efterlysning mainstream øl
Hej
Alt hvad jeg har købt hjem er mælkesyre, kan slf skaffe andet fra mats / normal fødevare butik da jeg regner med at vil start med så lidt så muligt for ikke at der gik for meget galt
Se det var også der jeg stoppet da jeg manglet nogle tal
men som sagt regner jeg med at vil justere min ph til 5.2 og ike så meget andet da det er mit første forsøg på at ændre vandkemien
/Kim
Alt hvad jeg har købt hjem er mælkesyre, kan slf skaffe andet fra mats / normal fødevare butik da jeg regner med at vil start med så lidt så muligt for ikke at der gik for meget galt
Se det var også der jeg stoppet da jeg manglet nogle tal
men som sagt regner jeg med at vil justere min ph til 5.2 og ike så meget andet da det er mit første forsøg på at ændre vandkemien
/Kim
Re: Efterlysning mainstream øl
Som Truntebryg skriver 1-2 ml kunne jeg slf gøre men vil gerene have det lidt mere end bare 1-2 mlTruntebryg skrev:Altså Grenå - ser ud til at have knap så hårdt vand (Vejlby vand) med Hydrogencarbonat på kun lidt over 200.
Vi andre ligger på 320, så der skal bakset lidt mere med vandet. Hvis du går efter en EBC på en 10 stykker, så ville jeg bare tilsætte 1-2 ml mælkesyre, og så var det det ...
Hvis du har mod på det, så kan du også udregne det efter Palmers regneark - forklaring til arket ligger her:
http://www.winemanager.com/slarsen/Beer ... ust_ms.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Efterlysning mainstream øl
Hej Kim
Jeg har loaded de værdier som kendes for dit kommende bryg.
Har antaget Calsium til at være 100 ppm og Bicarbonat 250 ppm.
Brun kommer herefter frem til at der skal tilsættes 6,2 ml mælkesyre 80%
Nu er der jo desværre visse ubekendte indputs i dette resultatet ovenfor.
Men vi kender hårdheden som er 15,5 dH°
Hvis vi siger at det behandlede mæskevand skal ende op på 2 dH° - Så kan vi regne os frem, da 0,033 ml. 80%mælkesyre sænker 1 dH° i 1 ltr. vand. Altså (15,5 - 2,0 ) x 0,03 x 17,6 liter = 7,8 ml. syre
Jeg ville tilsætte 6 ml. og mæske ind direkte ved 63°C og måle på skidtet efter ca. 5 min. herefter tilsætte 1 ml. af gangen - Går ud fra du har en injektionssprøje fra apoteket, ellers bliver det ikke så let
Husk også behandle spargevandet til lige under pH 6
Kofoed
Jeg har loaded de værdier som kendes for dit kommende bryg.
Har antaget Calsium til at være 100 ppm og Bicarbonat 250 ppm.
Brun kommer herefter frem til at der skal tilsættes 6,2 ml mælkesyre 80%
Nu er der jo desværre visse ubekendte indputs i dette resultatet ovenfor.
Men vi kender hårdheden som er 15,5 dH°
Hvis vi siger at det behandlede mæskevand skal ende op på 2 dH° - Så kan vi regne os frem, da 0,033 ml. 80%mælkesyre sænker 1 dH° i 1 ltr. vand. Altså (15,5 - 2,0 ) x 0,03 x 17,6 liter = 7,8 ml. syre
Jeg ville tilsætte 6 ml. og mæske ind direkte ved 63°C og måle på skidtet efter ca. 5 min. herefter tilsætte 1 ml. af gangen - Går ud fra du har en injektionssprøje fra apoteket, ellers bliver det ikke så let
Husk også behandle spargevandet til lige under pH 6
Kofoed
- Vedhæftede filer
-
- Bru'n Water Gajol main stream beer.xls
- (600.5 KiB) Downloadet 529 gange
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Efterlysning mainstream øl
Ca = 93 og HC03 = 230
Hvid dit vand er ca. dette:
http://data.geus.dk/JupiterWWW/vandanal ... id=1130540
Hvis du tilsætter 3,5 ml (88%) mælkesyre til 5 kg malt/ 15 L mæskevand - så kan du brygge ned til ca. EBC 9 (en lys øl) og op til 15. (BrewFriend programmet) Kan bare ikke finde EBC'n i din opskrift.....
Din vandprofil er dog til en ”stram” humle eftersmag, hvis du kunne finde noget CalsiumChlorid (Nonoxal til rabarbergrød i brugsen) så ville 4 ml trække humleprofilen hen imod neutral / i balance. Dette er dog dit valg, om din øl skal være maltet eller stramt humlet.
Hvid dit vand er ca. dette:
http://data.geus.dk/JupiterWWW/vandanal ... id=1130540
Hvis du tilsætter 3,5 ml (88%) mælkesyre til 5 kg malt/ 15 L mæskevand - så kan du brygge ned til ca. EBC 9 (en lys øl) og op til 15. (BrewFriend programmet) Kan bare ikke finde EBC'n i din opskrift.....
Din vandprofil er dog til en ”stram” humle eftersmag, hvis du kunne finde noget CalsiumChlorid (Nonoxal til rabarbergrød i brugsen) så ville 4 ml trække humleprofilen hen imod neutral / i balance. Dette er dog dit valg, om din øl skal være maltet eller stramt humlet.
Re: Efterlysning mainstream øl
Går ud fra at du mener sulfat/clórid forholdet - hvis de skal balancere skal der ikke mere end 0,05 ml. Cacl2 pr. liter brygvand, altså 1,1 grTruntebryg skrev:Ca = 93 og HC03 = 230
Hvid dit vand er ca. dette:
http://data.geus.dk/JupiterWWW/vandanal ... id=1130540
Hvis du tilsætter 3,5 ml (88%) mælkesyre til 5 kg malt/ 15 L mæskevand - så kan du brygge ned til ca. EBC 9 (en lys øl) og op til 15. (BrewFriend programmet) Kan bare ikke finde EBC'n i din opskrift.....
Din vandprofil er dog til en ”stram” humle eftersmag, hvis du kunne finde noget CalsiumChlorid (Nonoxal til rabarbergrød i brugsen) så ville 4 ml trække humleprofilen hen imod neutral / i balance. Dette er dog dit valg, om din øl skal være maltet eller stramt humlet.
Her er tallene fra rapporten ovenfor indtastet - syretilsætning siger nu 4,4 ml
- Vedhæftede filer
-
- Bru'n Water Gajol main stream beer.xls
- (600.5 KiB) Downloadet 533 gange