Truntebryg skrev:Tror også jeg vil prøve en APA - når Borg nu har lavet den så mange gange ,-)
Et par ? til Borg, den høje mæske temp giver jo noget fylde hvilket du jo så fint balancere ud med en god humle.
Men jeg se at du kun kører Pilsner og Cara, selvom du plejer at bruge Pale Ale Malt - burde der ikke puttes lidt Munch malt i ?
Gætter på at du gærer den ved 20-21 C ?
Ja, mæsketemperaturen giver en god krop til humlen.
Jeg har egentlig ikke tænkt på at komme lidt Munchener i. Føler ikke at jeg har manglet det, men det kunne da komme an på en prøve. Jeg skal indenfor de næste par uger op til Lund og købe 20 sække malt (med den gode rabat), og så går jeg nok tilbage til Pale Ale malt.
Min sidste Pale Ale gærede med dette temperaturforløb:

- B068.jpg (65.31 KiB) Vist 13925 gange
Jeg har endnu ikke et temperaturkontrolleret gæringskammer, så mine ales gærer bare indendøre med den temperatur der nu er i rummet. Og som det måske kan anes i grafen, er den omkring 22 grader.
Og det kan da kun glæde mig, at andre har lyst til at bruge min opskrift.