Lakridsrod og anis i øl

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 20:47
Geografisk sted: nr.snede

Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af k.larsen »

Jeg har planer om at brygge en bitter øl, hvor der ingen smags og aromahumle er i, men til gengæld meget bredspektret bitterhumle.
Der skal være en vis sødme og en lakridset smag fra lakridsrod og anis.
Jeg er lidt usikker på mængden til de 20 liter jeg vil brygge.
Er der erfaringer med de to tilsætninger og fornuftige mængder ?
Resultatet skal være en ikke overvældende men dog tydelig lakridssmag og noget sødme.

K Kenneth
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Tryfuss
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal
Kontakt:

Re: Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af Tryfuss »

har du overvejet denne til lakris smag? http://www.bykarlov.dk/lakrids-sirup-by-bulow.html
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Christian Bonde
Indlæg: 394
Tilmeldt: 31. aug 2010, 22:10
Geografisk sted: Holsted - Sydjylland

Re: Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af Christian Bonde »

Jeg har brugt engelsk lakrids (som vel bare er ultra koncentreret lakridsrod/indkogt sirup) i mange portere, men her skal selvfølgelig også tages hensyn til alle de andre overdøvende smage.

Jeg har brugt 3 stænger engelsk lakrids a 10g i den sidste. her kan lakridsen anes men på ingen måder for meget. I en let øl ville jeg nok prøve med 20g engelsk lakrids.

Den sidste jeg lavede prøvede jeg med 35g engelsk lakridspulver i en medium porter, er dog ikke smagt endnu.
Jens W
Indlæg: 287
Tilmeldt: 9. jun 2011, 20:37
Geografisk sted: Odense

Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af Jens W »

Jeg har brugt 50 g hakket lakridsrod til 25l 5,5% stout. Den kan lige anes. 25g kunnet faktisk ikke smages. Kogte med 30 min.


---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?japq5d" onclick="window.open(this.href);return false;
To plus to er fire
René
Indlæg: 166
Tilmeldt: 24. jan 2010, 08:58
Geografisk sted: 6900 Skjern

Re: Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af René »

Lakridsrod smager ikke så meget af lakrids, hvis man opfatter engelsk lakrids, som værende lakrids. Engelsk lakrids, er udtræk fra lakridsroden, der er kogt ind. Så det er vel nærmest en slags karamelliseret lakridssaft. Og derved bliver det en del mere bitter, der sker sikkert også en masse andet. Tørret lakridsrod, giver en varm sød smag, der ikke minder ret meget om noget lakrids jeg har spist. Så hvis du forventer at din øl kommer til at smage, som piratos, Gajol o.s.v. af lakridsrod, så kommer du til at putte en del i.
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 20:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af k.larsen »

Jeg laver denne bitter øl som et øllets svar på en bitter te jeg kender og godt kan lide.
I den er der lakridsrod og anis, som også giver en lidt lakridset smag.
Teen er meget bitter bl.a. fra malurt, men jeg vil nøjes med humle i første omgang.
Teen har også en del sødme fra de to "lakridsurter" og det skal jeg have med.
Lakridsrod har brug for at trække meget længe for at få smagen ud, og jeg koger den derfor hele 60 minutter sammen med bitterhumlen.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Bab00n
Indlæg: 55
Tilmeldt: 20. sep 2011, 22:05

Re: Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af Bab00n »

Jeg har prøvet at 'tør-lakridse' en stout. 2 fladbankede og skoldede lakridsrødder i 2. fermentering i en uge (22 liter). Gav en ret kraftig lakridssmag, der først her et års tid efter er ved at være på et rimeligt niveau.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af Truntebryg »

Bab00n skrev:Jeg har prøvet at 'tør-lakridse' en stout.
Oh den var go - Billede

Den har jeg ikke hørt før .... dvs. max 1 rod ? (længde - tykkelse ?)
Bab00n
Indlæg: 55
Tilmeldt: 20. sep 2011, 22:05

Re: Lakridsrod og anis i øl

Indlæg af Bab00n »

Standard størrelse, vil jeg mene. Dvs. ca. 15-20 cm i længden og ca. 7-8 mm i diameter. 2 stk. banket flade for bedre at kunne frigive smag.
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"